Obavijesti

Show

Tuga na Mirogoju: 'Alene, tvoj glas grli nebo, a nas grli tuga'

Tuga na Mirogoju: 'Alene, tvoj glas grli nebo, a nas grli tuga'
13

Alen Balen je profesionalni put započeo radeći kao DJ. Njegov prepoznatljiv glas hrvatska javnost upoznala je kroz radijski eter i brojne sinkronizacije radijskih i televizijskih reklama...

VIDEO

Obitelj, kolege i prijatelji oprostili su se danas na Mirogoju od Alena Balena, radijske legende i osnivača radija Yammat FM. Radijski voditelj napustio nas je u 47. godini. 

- Siguran sam da ovolika prisutnost znači da je Alen bio ljubitelj života - rekao je svećenik na sprovodu o radijskoj legendi.

- Marko i Nora želim da idete radosni kroz život jer vas vaš tata gleda s neba i želi da budete radosni - dodao je par utješnih riječi za obitelj.

Alenov lijes prijatelji su ispratili bijelim ružama. Od voditelja se oprostilo preko 500 ljudi.

- Kao da sam ga položio u sef i čekam da se ponovo pojavi. Zadnjih par dana shvatio sam koliko si fantastično znao slušati nas druge. Hvala što si me naučio da se u životu isplati biti džentlmen. Hvala ti sto si budućim Balenima ostavio ovakvo ponosno prezime. Vidimo se u gradu koji nikad ne spava - rekao je Alenov bratić uz Massimove stihove 'Neka ti plove brodovi'.

- Alen Balen. Vanserijski, jedinstven, neponovljiv sa strašću i sa stavom. Alen je muzika koja svira i koja nikad neće prestati sve dok ima ljudi koji ga vole. Bio je čovjek izvan okvira, radio je ono što voli i davao se u to svim svojim bićem kao da je to najvažnije na svijetu. Nije volio konflikte i nije bio zloban, bio je takav čovjek. Imao je širinu za cijeli svemir. Mnogi su ga doživljavali kao pozitvica i tek sad su zbog medija vidjeli sto je sve napravio - dodao je bratić.

- Dragi prijatelju mi smo ovdje, ti si naša melodija. Tvoj glas grli nebo, a nas tuga - rekli su Alenovi najbliži.

U četvrtak će se održati komemoracija za Alena u 19 sati u Laubi.

Alen je profesionalni put započeo radeći kao DJ na Radiju 1 i spiker na Radiju 101. Kada se otvorio Aquarius, počeo je i ondje vrtiti ploče, ali i baviti se produkcijom. Producirao je live album grupe Cubismo s Josipom Lisac i kremom newyorške salsa scene u Gavelli, ali i prve albume grupe Jinx.

Bavio se i sinkronizacijom te je utjelovio glasove mnogim likovima iz crtića. Šalio se da ne vjeruje u bajke, ali da zbog posla zna sve o njima. Radeći na radiju stekao je i nadimak The Voice koji nije volio. 

Život je shvaćao kao epizode serije. Gdje su drugi vidjeli krize, on je vidio izazove. Bilo je tako i 2015., u vrijeme kada su mnogi vidjeli krizu i na tržištu radijskog emitiranja. No, Balen je u tome vidio priliku te sa suradnicima otvorio Yammat.

Iznenada preminuo Alen Balen, suosnivač radija Yammat FM
Iznenada preminuo Alen Balen, suosnivač radija Yammat FM

- Nije lako, no otkad znam za sebe stalno je neka kriza. Kriza je istodobno i prilika za one koji su kreativni i spremni na naporan rad i odricanje. Medijska slika je onakva kakvom ju ponudiš konzumentu - ispričao je godinu dana kasnije za portal Buro. A to je i živio. Medijsku sliku svog radija stvarao je i sam svakodnevno radeći na njemu.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Znaš li tko sam? Obožavala je Fosile, a zbog Rozgine pjesme 'požalila' se Vjekoslavi Huljić
REPERICA I GLAZBENICA

Znaš li tko sam? Obožavala je Fosile, a zbog Rozgine pjesme 'požalila' se Vjekoslavi Huljić

Nedjeljni ručak i pita od jabuke bude joj uspomene iz djetinjstva, a tada je slušala Nove fosile. Sada svojim tekstovima opisuje našu svakodnevicu i zalaže se za bolje i kvalitetnije društvo

Aleksandra Prijović se usred koncerta u Varaždinu obratila mužu: 'Filipe, vidiš li ti ovo...'
EMOTIVNA VEČER

Aleksandra Prijović se usred koncerta u Varaždinu obratila mužu: 'Filipe, vidiš li ti ovo...'

Popularna pjevačica oduševila je sinoć na prvom koncertu u nizu, a kako doznajemo, najveći spektakl priprema se za nedjelju
Ovo je kostim Baby Lasagne za Eurosong! Pogledajte promjene
NIJE ISTO KAO NA 'DORI'

Ovo je kostim Baby Lasagne za Eurosong! Pogledajte promjene

Za kostime je zaslužna prijateljica Baby Lasagne, mlada dizajnerica Valentina Pliško