Obavijesti

Show

Komentari 57

U 2013. godini napustili su nas Coce, Krsto Papić, Lambaša...

U 2013. godini napustili su nas Coce, Krsto Papić, Lambaša...
16

U 2013. godini rastužili su nas brojni odlasci. Na vječni počinak ispratili smo Krstu Papića, Željka Malnara, Dolores Lambašu, Vinka Cocu, baku Slavicu, Lou Reeda...

VIDEO

Dolores Lambaša život je izgubila u prometnoj nesreći

Glumica je 23. listopada podlegla ozljedama zadobivenim u prometnoj nesreći u Slavonskom Brodu. S kolegom Stojanom Matavuljom (52), s kojim je glumila u seriji 'Ruža vjetrova', na povratku iz Beograda svratila je u Ilok kod glumčeva prijatelja. Glumci su nakon večere rezervirali sobe jer su planirali prenoćiti i potom se otišli zabavljati u Iločke podrume. No u ranim jutarnjim satima ipak su krenuli na put. Matuvulj je zbog nedovoljnog držanja razmaka udario u automobil ispred sebe i sletio s ceste. Glumica je ispala iz automobila, a liječnici su se nekoliko sati borili za njezin život.  

Pokojna glumica ostvarila je glavne uloge u serijama 'Dobre namjere' i 'Zakon ljubavi', a glumila je i u serijama 'Najbolje godine, 'Zauvijek susjedi' te 'Odmori se, zaslužio si'. Na kazališnim daskama imala je glavnu ulogu u predstavi 'Dom Bernarde Albe' zagrebačkog HNK-a, a glumila je i u nagrađenom filmu 'Vjerujem u anđele'. Početkom ožujka okončala je trogodišnju vezu s Josipom Radeljakom Dikanom (70), a javnosti je poznata i njezina gotovo petogodišnja veza s Ivom Gregurevićem (60) te dvogodišnja romansa s Franom Lasićem (59). 

Dolores Lambaša (32) podlegla ozljedama, preminula u bolnici

Krsto Papić ispraćen je na posljednji počinak u krugu najuže obitelji

Početkom veljače bitku s teškom bolešću u 80. godini izgubio je redatelj Krsto Papić. Prema svojoj posljednjoj želji, redatelj je na posljednji počinak ispraćen u krugu najuže obitelji, supruge Jadranke, njihovih blizanki Tare i Ele (7), brata i njegove obitelji te najbližih prijatelja. 

- Neću javni sprovod zbog sramotne pljačke autora čiji su filmovi oteti. Država ih je uzela i protuzakonito dala svojim tajkunima. Čekali smo da vlada to ispravi, ali nije - napisao je redatelj u svom posljednjem pismu, koje je na njegovom ispraćaju pročitao redatelj Vinko Brešan

Ogorčen na stanje u državi i odnos prema domaćoj kinematografiji redatelj je na kraju pisma poručio: “Vratite filmove našoj djeci”.

Redatelj Krsto Papić preminuo u Zagrebu nakon teške bolesti

Đuro Utješanović umro je od moždanog udara

Krajem veljače u bolnici u Zagrebu od moždanog udara u 73. godini preminuo je glumac Đuro Utješanović. Iza glumca su uloge u serijama kao što su 'Smogovci' iz 1983. godine, 'Lažeš, Melita' iz 1986. godine, 'Punom parom' iz 1978. i 'Putovanje u Vučjak'. Filmske uloge ostvario je u 'Je li jasno, prijatelju?' iz 2000. godine, 'Tri muškarca Melite Žganjer' iz 1998., 'Kad mrtvi zapjevaju' iz 1998., 'Rusko meso', 'Ne zaboravi me' i filmu 'S.P.U.K.' iz 1983. godine. Ostat će upamćen i po ulozi Tetka u Večernjoj školi Željka Pervana u kojoj je pokazao talent za improvizaciju. Zapažene uloge ostvario je u filmovima 'Hajdučka vremena' iz 1977. godine, 'Vlakom prema jugu' iz 1981. godine i 'Krhotine' iz 1991. godine. 

Odlazak legende: U 73. godini umro glumac Đuro Utješanović

Glumac Mato Ergović preminuo je u staračkom domu 

Početkom svibnja u u 87. godini u Domu za starije i nemoćne osobe 'Sv. Josip' u Zagrebu preminuo je Mato Ergović. Glumac je u kazalištu Gavella proveo više od četiri desetljeća i odigrao gotovo 70 uloga, nakon čega je do mirovine radio u dubrovačkom kazalištu Marin Držić. Najpoznatiji je po ulogama Domenica u seriji 'Naše malo misto' te ulozi Kanonika u seriji 'U registraturi'. U svojim je matičnim kazališnim kućama igrao manje karakterne i epizodne uloge. Nastupao je na Dubrovačkim ljetnim igrama te radio i na televizijskim dramama i serijama 'Malo misto', 'Velo misto', 'U registraturi' te brojnim filmovima.

Glumac Mato Ergović umro je u 87. godini u domu 'Sv. Josip'

Finalistica 'Masterchefa' preminula je od tumora

Irena Golub preminula je u svibnju u 28. godini nakon duge borbe s tumorom na mozgu koji joj je dijagnosticiran 2009. godine. Bolest joj se vratila kada je prošla u finale druge sezone showa “Masterchef” zbog čega je morala napustiti natjecanje. Članove žirija šokirala je vijest o njezinoj smrti.

- Irene se sjećam po tome što je u showu pripremala zdravu hranu. To je bila njezina filozofija kuhanja, doživljavala je hranu kao lijek - rekao je tada član žirija Mate Janković. 

Finalistica 'Masterchefa' Irena Golub preminula je od tumora

Klavijaturist i osnivač The Doorsa umro je od raka

Ray Manzarek, legendarni klavijaturist i jedan od osnivača kultnog benda The Doors, preminuo je u svibnju u 74. godini od raka žučnih puteva. On i pokojni Jim Morrison osnovali su The Doorse 1965. godine nakon susreta na plaži Venice u Los Angelesu. Manzarek je htio održati bend na okupu i nakon Morrisonove smrti 1971. godine, no grupa se na kraju ipak raspala. Manzarek je potom snimio rock adaptaciju klasika Carla Orffa 'Carmina Burana', surađivao s bendom 'X and Echo & The Bunnymen' iz Los Angelesa te napisao memoare 'Light My Fire: My Life With The Doors'.

Od raka umro klavijaturist Ray Manzarek, osnivač The Doorsa

'Soprano' je umro od srčanog udara na odmoru u Rimu

James Gandolfini u lipnju je u 51. godini umro od srčanog udara tijekom odmora s obitelji u Rimu. Glumcu, najpoznatijem po ulozi mafijaškog šefa Tonyja Soprana u HBO-ovoj seriji 'Obitelj Soprano', pozlilo je u kupaonici. Pronašao ga je sin Michael (13) koji je pozvao hitnu pomoć, a liječnici su glumca 40 minuta bezuspješno oživljavali.

Nekoliko sati prije smrti Gandolfini je bio na večeri sa sinom na kojoj je navodno dosta pio.
 Poznato je da je zbog problema s alkoholom išao na anonimne sastanke liječenih alkoholičara. Osim sina Michaela iz prvog braka, iza glumca je ostala osmomjesečna kćerkica Lilian koju je dobio sa suprugom Deborah Lin.

James Gandolfini (51) umro je u Rimu, sumnja se na infarkt

Željko Malnar preminuo je iznenada u 70. godini

Novinar, istraživač, putopisac i pustolov Željko Malnar umro je 9. srpnja u zagrebačkoj Klinici za plućne bolesti Jordanovac. Javnost ga pamti po brojnim putopisima, dokumentarcima i noćnom TV showu 'Noćna morakoji se prikazivao od 1992. godine do 2010. godine. Malnar je autor više od 70 dokumentarnih filmova i reportaža iz Turske, Jordana, Iraka, Irana, Afganistana, Pakistana, Indije, Šri Lanke, Maldiva, Tajlanda, Paname, Portorika, Ekvadora, Samoe i drugih zemalja. Dobio je mnoga priznanja (filmski festival u Chicagu i Barceloni), a 1986. godine s Bornom Bebekom objavio je knjigu "U potrazi za staklenim gradom". 

Za američku kompaniju Tropic Ventures vodio je jednu od najvećih ekspedicija u svijetu "Around the Tropic World" te bio autor dokumentarne serije iste ekspedicije. Sudjelovao je i na speleološkim ekspedicijama s velikim rezultatima u znanstvenom svijetu.

Umro Željko Malnar, istraživač i tvorac kultne 'Noćne more'

Zvijezda serije 'Glee', Cory Monteith, predozirao se heroinom i alkoholom

Glumac Cory Monteith u srpnju je pronađen mrtav u hotelskoj sobi u Vancouveru u 32. godini života. Glumac, najpoznatiji po ulozi Finna Hudsona u seriji 'Glee', predozirao se toksičnom mješavinom heroina i alkohola. Od tinejdžerskih godina imao je problema s alkoholom i drogama, a u ožujku se na mjesec dana dobrovoljno prijavio u kliniku za odvikavanje. Od ovisnosti se liječio i prije 11 godina. Iza sebe je ostavio neutješnu djevojku, kolegicu iz serije 'Glee', Leu Michele (26) s kojom je bio dvije godine u vezi. 

Obdukcija pokazala: Monteith je umro od heroina i alkohola

U 75. godini umrla francuska glumica Bernadette Lafont

Francuska glumica Bernadette Lafont preminula je krajem srpnja u 75. godini zbog srčanih problema. Glumila je u više od stotinu filmova, a najpoznatije uloge ostvarila je u filmovima francuskog 'Novog vala' tijekom 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća i to u filmovima redatelja kao što su Claude Chabrola, François Truffauta i Nelly KaplanCesarovu nagradu za životno djelo dobila je 2003. godine, a osim u filmovima, glumila je i u kazalištu.

U 75. godini umrla francuska glumica Bernadette Lafont

Legendarni pjevač JJ Cale preminuo je nakon infarkta

Dobitnik Grammyja u karijeri dugoj 55 godina snimio je 14 studijskih albuma, a najpoznatiji je po pjesmama 'After Midnight' i 'Cocaine'. JJ Cale preminuo je u 75. godini od infarkta u bolnici Scripps Hospital u San Diegu. Engleski bluzer koji je obrađivao njegove hitove, Eric Clapton (68), smatrao ga je jednim od najutjecajnijih glazbenika današnjice. 

- Donacije nisu potrebne, ali on je bio veliki ljubitelj životinja, stoga u sjećanje na njega novac možete donirati svom lokalnom skloništu za životinje - objavljeno je na službenoj Facebook stranici pjevača nakon njegove smrti. 

Od 2004. godine grad Tulsa, u kojem je odrastao, 5. srpnja slavi kao dan JJ Calea. 

Legendarni pjevač JJ Cale preminuo je nakon infarkta

U 66. godini preminuo je pisac špijunskih trilera Tom Clancy

Tom Clancy, američki pisac vojno-špijunskih trilera po čijim su djelima snimljeni brojni filmovi i osmišljene videoigre, preminuo je početkom listopada u bolnici u Baltimoreu u 66. godini. Nekoliko njegovih knjiga o analitičaru CIA-e Jacku Ryanu poslužilo je kao predložak za filmove kao što "Lov na Crveni oktobar" i "Patriotske igre". 

Romanom o Jacku Ryanu koji postaje nevoljki suučesnik u prebjegu sovjetske podmornice, Clancy je postao najpoznatiji pisac vojno-špijunskih techno-trilera. Nakon njega uslijedili su romani 'Patriotske igre' i 'Kardinali Kremlja'. Među najpopularnijim videoigricama koje su nastale zahvaljujući preminulom piscu su 'Splinter Cell', 'Ghost Recon' i 'Rainbow Six'.

U 66. godini preminuo je pisac špijunskih trilera Tom Clancy

Baka Slavica preminula je u 81. godini 

Baka Slavica, pravog imena Vjekoslava Beštak, preminula je krajem listopada u svojoj kući u Adamovcu u 81. godini života. S Robertom Knjazom, koji ju je angažirao u svojim emisijama, surađivala je  više od pet godina. 

- Jedan dan na plac mi je došel snažan, lijepi mladić i veli mi da me treba za televiziju. Došla sam doma i rekla to svojima, a oni svi u smijeh. Zato kaj su mi se svi smijali, otišla sam na televiziju - ispričala je jednom baka koja je na tržnici radila od 12. godine. 

Nakon što je počela snimati s Knjazom, prvi put je letjela avionom, a nosila je i modnu reviju u Milanu.

- Kad god smo se vidjeli, razveselila me, uljepšala mi je dan i život svojom vedrinom i pozitivnim stavom. Bila je uistinu iznimna žena i jako će mi nedostajati - rekao je Knjaz. 

Preminula je baka Slavica: Bila je iznimno vedra i draga žena

Trogirski tenor u bolnici je bio od svibnja, no ipak nije izdržao

Trogirski slavuj preminuo je 27. listopada u splitskoj bolnici u 59. godini. Vinko Coce boravio je još od svibnja na jedinici intenzivnog liječenja u KBC-u Split zbog teške infekcije trtice. Posljednji put su ga zbog infekcije na trtici operirali početkom listopada. Coce je dobio temperaturu, dosta je oslabio jer nije mogao jesti. Iako se nakon operacije dobro osjećao, a obitelj se nadala skorom oporavku, Coce ipak nije izdržao. Klapi Trogir priključio se 1972. godine i u njoj je ostao sve do početka svoje samostalne karijere 1991. godine. Na velikom spektaklu 'Ne damo te pismo naša' 2008. godine pred desetak tisuća obožavatelja na splitskom Poljudu, Coce je obilježio 40 godina karijere. 

U njegovom opusu pjesama nalaze brojni hitovi poput 'Vilo moja', 'Ribari' , 'More li', 'Mirno spavaj ružo moja', 'Kada umren umotan u bilo', 'Sićaš li se, Lungomare', 'Dalmacijo, sve ti cvitalo', 'Da je meni s tobom kroz pasike', 'Dalmacija, more, ja i ti' i brojni drugi. 

Trogirski slavuj Vinko Coce umro je u 59. godini u Splitu

Lou Reed preminuo je zbog komplikacija uzrokovanih transplantacijom jetre

Američki rock glazbenik Lou Reed preminuo je krajem listopada u 72. godini života u svom domu na Lond Islandu. Umro je zbog komplikacija uzrokovanih transplantacijom jetre u svibnju, nakon koje se mjesecima nije dobro osjećao. 

Reed je bio frontmen grupe The Velvet Underground, a 1972. godine je započeo solo karijeru.  Njegov prvi veliki hit u solo karijeri bio je 'Walk On The Wild Side'. David Bowie, R.E.M., U2 i mnogi drugi glazbenici isticali su kako im je upravo on bio inspiracija za glazbu. 

Američki glazbenik Lou Reed preminuo u 72. godini života

Paul Walker poginuo je u prijateljevu automobilu

Zvijezda filma 'Brzi i žestoki', glumac Paul Walker (40), preminuo je 31. studenog u prometnoj nesreći u predgrađu Los Angelesa. Walker i njegov prijatelj Roger Rodas vraćali su se s humanitarne zabave u organizaciji udruge Reach Out Worldwide. Rodas je izgubio kontrolu nad crvenim Porscheom Carrerom GT, zaletio se u stup ulične rasvjete i zatim u drvo. Vozilo je istog trena planulo. Kad su policija i hitna pomoć stigli na mjesto događaja, Walker i Rodas su već bili mrtvi.

Paul Walker, zvijezda 'Brzih i žestokih', poginuo u nesreći

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...