Show

Komentari 3

U 65. godini umro pjevač Astro, osnivač skupine UB40: 'Svijet više neće biti isti bez njega'

U 65. godini umro pjevač Astro, osnivač skupine UB40: 'Svijet više neće biti isti bez njega'

Od njega se putem društvenih mreža emotivnom porukom oprostila i njegova sadašnja glazbena skupina

Astro je bivši pjevač i osnivač britanske reggae skupine UB40, koja se 1980-ih proslavila pjesmama 'Red Red Wine' i 'Can't Help Falling in Love', umro je u 65. godini od bolesti, priopćila je u subotu njegova skupina.

Teenage Cancer Trust - Royal Albert Hall

Terence Wilson, poznat pod umjetničkim imenom Astro, nastupao je s UB40 do 2013. godine, kada je osnovao novi glazbeni sastav.

- Shrvani smo zbog gubitka našeg dragog Astra, koji je umro nakon kratke bolesti. Svijet više neće biti isti bez njega - napisala je na Twitteru i Instagramu njegova sadašnja skupina pod nazivom UB40 featuring Ali Campbell & Astro.

Obrada pjesme Red Red Wine Neila Diamonda izbacila je UB40 u vrh popularnosti s više od 100 milijuna prodanih ploča. Ime skupine osnovane u Birminghamu 1978. odnosi se na britanski obrazac za nezaposlene, to jest, 'Unemployment Benefits, Form 40'.

Bubnjar Jimmy Brown izjavio je ove godine za The Guardian da je britanska obavještajna služba prisluškivala i pratila skupinu.

- MI5 je prisluškivao naše telefone i nadzirao naše kuće. Nismo pripremali revoluciju, ali da se dogodila, znali bismo na kojoj bismo strani bili - rekao je.

Najčitaniji članci