Obavijesti

Show

Komentari 13

'U kuhinji smo, a ne na modnoj reviji pa skini tu šminku s lica'

'U kuhinji smo, a ne  na modnoj reviji pa skini tu šminku s lica'
6

U emisiji je gostovao poznati majstor kuhinje Zoran Perić koji je odlučio kandidatima pokazati neke od tajni kulinarstva. Kandidati su dobili neke lekcije, te korisne savjete

VIDEO

Vesna, kako si to svezala pregaču? Morate paziti na to kao i na nokte, a šminka će vam samo smetati kad se počnete znojiti u kuhinji. Nismo na reviji, prigovarao je član žirija Tomislav Gretić natjecateljicama 'Masterchefa'. Nakon toga otkrio im je tajne dobrog temeljca za juhe od piletine i ribe.

- Mrkva ne ide u riblji temeljac nego samo komorač, češnjak u komadu, kopar, šampinjoni, liker od anisa, bijeli papar, sjemenke komorača i voda - objašnjavao je Gretić. 

Nakon kritika uslijedile su prve lekcije. Kandidati su od majstora kuhinje imali priliku naučiti osnovne tehnike rezanja. Natjecatelji su ozbiljno shvatili sve što im je žiri govorio, no predloženo im je i da si zapisuju sve bitne stvari kako bi savjete mogli koristiti tijekom showa.

- Vrlo je bitno pratiti zvukove u kuhanju – Janković je skrenuo pozornost kandidatima i na ovaj bitan detalj u kuharstvu, a zatim je žiri natjecateljima pokazao kako se radi osnovni bijeli umak. Kod lekcije koja se odnosi na pripremu nekoliko vrsta temeljca Gretić je ukazavši na veliku važnost ovih osnova pomalo i uplašio natjecatelje izjavom: Ovo je osnova svega. Bez ovog nema dalje. Tko padne na ovom koraku bolje da dalje ni ne pokušava. 

Zdravko Perić, poznati majstor ars culinarie te prvi Hrvat s diplomom prestižne pariške Le Cordom Bleu akademije, neke tajne odlučio je otkriti upravo natjecateljima i gledateljima Masterchefa. Gost kuhar imao je vrlo važan zadatak - naučiti kandidate što se sve može napraviti s raznim dijelovima mesa.

- Kuhanje je nešto po čemu možete pokazati tko ste, što ste – poručio je Zdravko Perić natjecateljima te pokazao što i kako razrezati razne dijelove piletine, svinjski filet, janjeći kotlet i teleću ružu.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Igor i Ivana su pobjednici 13. sezone showa Zvijezde pjevaju: 'Ovo je bilo predivno iskustvo!'
ŠESTA EPIZODA

Igor i Ivana su pobjednici 13. sezone showa Zvijezde pjevaju: 'Ovo je bilo predivno iskustvo!'

Završila je još jedna sezona glazbenog showa, a titulu najboljih ponijeli su Igor Barberić i Ivana Kindl

Instagram izbrisao profil Jelene Karleuše! Napala Hrvate: 'Svaki ima djeda koji je ubijao Srbe'
OTKAZALI JOJ I KONCERT

Instagram izbrisao profil Jelene Karleuše! Napala Hrvate: 'Svaki ima djeda koji je ubijao Srbe'

Pjevačica je podijelila tekst koji je izazvao burne reakcije javnosti
ANKETA Jesu li Ivana Kindl i Igor Barberić zasluženo pobijedili?
RECITE NAM SVOJE MIŠLJENJE

ANKETA Jesu li Ivana Kindl i Igor Barberić zasluženo pobijedili?

Osim Igora i Ivane, za titulu pobjednika u 'Zvijezde pjevaju' borili su se i Mihovil Španja i Goran Bošković te Dea Presečki i Dino Petrić