Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
48 komentara

U logoru je bio broj A3317, nije htio da se te grozote zaborave

Oskarovac Branko Lustig jako je utjecao na mladog producenta Prižmića i na njega je ostavio dubok dojam. Zbog njegova odlaska je tužan, a pamtit će ga kao pozitivnog čovjeka i šaljivdžiju

Foto: Privatni album
48 komentara

Branko nije bio kao drugi otac, jedna od najboljih osoba koje poznajem. Bio sam kod njega u bolnici prije dva tjedna, oprostio sam se, rekao nam je Fran Juraj Prižmić (31).

Foto: Privatni album

Oskarovac je jako utjecao na mladog producenta. I na njega ostavio dubok dojam.

- Osjećam veliku tugu i bol jer je Branko bio veliki prijatelj, čovjek i producent. Fascinantan je njegov životni put. Bio je broj A3317, to je imao tetovirano na ruci, a došao je do Hollywooda i najvećih filmskih vrhunaca - rekao je Prižmić.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Snimio je i dokumentarni film “Da se ne zaboravi”. U njemu on kao preživjeli logoraš vodi skupinu studenata povijesti u Auschwitz. Tamo je ispunio i svoj zavjet, da se među zastavama sjećanja zavijori i hrvatski barjak.

- On je tamo gledao kako ljudi umiru, a oni su tražili da bude svjedok njihove žrtve. To je i bio - rekao je Prižmić.

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

To je, kako je rekao, neka vrsta njegove oporuke. Lustig i Prižmić viđali su se i družili često. Prijatelj je i s Franinim ocem Igorom, također filmskim djelatnikom.

- Kad god bih došao u centar, vidjeli smo se. Bio je jako pozitivan čovjek i pravi šaljivdžija. Bio je baš vedra duha, pričao viceve i, kamo god bi došao, zavladali bi vedrina i pozitiva. Rijetko se susreće takva osoba - opisao je Fran.

Foto: Privatni album

Jako ga je ljutila nepravda i kada društvo nije uređeno. I bio je vrlo slab na djecu.

- Zbog toga i jest pokrenuo Festival tolerancije. Želio je obrazovati mlađe. Trošio je na to svoje vrijeme i novac. Sve je manje svjedoka... - rekao je. Jako je volio Zagreb.

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

- Kad se vratio iz Amerike, rekao je da je ovamo došao umrijeti. I bio je veliki domoljub, jako je volio Hrvatsku i u svijetu ju je uvijek najbolje prezentirao. A njegova polica s Oscarima i ostalim nagradama o tome najbolje govori - ispričao je Fran i najavio još jedan film o velikanu.

 

Naši partneri pišu
Message