Obavijesti

Show

Komentari 48

U logoru je bio broj A3317, nije htio da se te grozote zaborave

U logoru je bio broj A3317, nije htio da se te grozote zaborave
7

Oskarovac Branko Lustig jako je utjecao na mladog producenta Prižmića i na njega je ostavio dubok dojam. Zbog njegova odlaska je tužan, a pamtit će ga kao pozitivnog čovjeka i šaljivdžiju

VIDEO

Branko nije bio kao drugi otac, jedna od najboljih osoba koje poznajem. Bio sam kod njega u bolnici prije dva tjedna, oprostio sam se, rekao nam je Fran Juraj Prižmić (31).

Oskarovac je jako utjecao na mladog producenta. I na njega ostavio dubok dojam.

- Osjećam veliku tugu i bol jer je Branko bio veliki prijatelj, čovjek i producent. Fascinantan je njegov životni put. Bio je broj A3317, to je imao tetovirano na ruci, a došao je do Hollywooda i najvećih filmskih vrhunaca - rekao je Prižmić.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

01:19

Snimio je i dokumentarni film “Da se ne zaboravi”. U njemu on kao preživjeli logoraš vodi skupinu studenata povijesti u Auschwitz. Tamo je ispunio i svoj zavjet, da se među zastavama sjećanja zavijori i hrvatski barjak.

- On je tamo gledao kako ljudi umiru, a oni su tražili da bude svjedok njihove žrtve. To je i bio - rekao je Prižmić.

To je, kako je rekao, neka vrsta njegove oporuke. Lustig i Prižmić viđali su se i družili često. Prijatelj je i s Franinim ocem Igorom, također filmskim djelatnikom.

- Kad god bih došao u centar, vidjeli smo se. Bio je jako pozitivan čovjek i pravi šaljivdžija. Bio je baš vedra duha, pričao viceve i, kamo god bi došao, zavladali bi vedrina i pozitiva. Rijetko se susreće takva osoba - opisao je Fran.

Jako ga je ljutila nepravda i kada društvo nije uređeno. I bio je vrlo slab na djecu.

- Zbog toga i jest pokrenuo Festival tolerancije. Želio je obrazovati mlađe. Trošio je na to svoje vrijeme i novac. Sve je manje svjedoka... - rekao je. Jako je volio Zagreb.

- Kad se vratio iz Amerike, rekao je da je ovamo došao umrijeti. I bio je veliki domoljub, jako je volio Hrvatsku i u svijetu ju je uvijek najbolje prezentirao. A njegova polica s Oscarima i ostalim nagradama o tome najbolje govori - ispričao je Fran i najavio još jedan film o velikanu.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...