Obavijesti

Show

Komentari 9

U njoj su pjevali najveći: Kultna diskoteka slavi pola stoljeća...

U njoj su pjevali najveći: Kultna diskoteka slavi pola stoljeća...
7

Diskoteka Saloon bila je ponos grada Zagreba. Otvorena je 13. veljače 1970. godine. Ulazak u nju bila je stvar prestiža, a tamo su vokalne sposobnosti pokazali Josipa Lisac, Mišo, Dino, Oliver, Gibonni...

VIDEO

Sretan sam što smo uspjeli organizirati proslavu 50. jubilarnog rođendana, rekao nam je Maro Srezović. Kultna zagrebačka diskoteka u srijedu, sa svim poznatima koji su nekad u Saloon dolazili, slavi 50 godina postojanja.

POGLEDAJTE VIDEO O NOĆNOM ŽIVOTU U HRVATSKOJ:

Pokretanje videa...

01:02

 

Vlaho Srezović je 13. veljače 1970. s partnerom Albertom Papom otvorio klub u kojemu su kasnije pjevali Mišo Kovač, Josipa Lisac, Dino Dvornik, Oliver Dragojević, Gibonni, ET... Ne nastupiti u Saloonu u to vrijeme značilo je - ne postojati. Nakon toga, u subotu otvorit će vrata Zagrepčanima i svima koji žele biti dio važne obljetnice.

Prilika je to svima da se prisjete zlatnih godina diskoteke kad je bila stvar prestiža sjesti u famozni VIP separe, stajati uz šank, biti na korak do najpoznatijih sportaša, pjevača, glumaca, da naprosto u svoj život vrate čaroliju sjećanja. Samo su se u Saloonu, jednako nalakćeni za šankom, mogli vidjeti Vladimir Šeks i Davor Gobac, Zdenka Kovačiček i Robert Prosinečki. Ni jedan drugi klub bivše zemlje nije se mogao pohvaliti tolikim slavnim gostima.

Ući u Saloon 70-ih, 80-ih i 90-ih godina bila je stvar prestiža. Pred klubom su uvijek bili dugi redovi. Oliver Dragojević tu je pjevao “Yesterday”, a Boris Novković spominje Ruby Tuesday u pjesmi “Sve mijenja se”, Đorđe Balašević ispred kluba je slušao “Mirku” jer ga u klub nisu pustili u uniformi.... Pjesmu “Za dobra stara vremena” Rajko Dujmić i Stevo Cvikić napisali su u četiri sata ujutro u Saloonu.

- To je oduvijek bila himna vašeg i našeg kluba, i uvijek će biti dobro vidjeti vas sve opet u Saloonu na starom kultnom, tradicionalnom i nezaboravnome mjestu - poručuje Srezović.

Odrastao je u Saloonu: Najveće face bile su naši kućni prijatelji
Odrastao je u Saloonu: Najveće face bile su naši kućni prijatelji

Nakon dva velika slavlja klub se vraća svakodnevici u kojoj se još bori za opstanak. Saloon, naime, opet nije dobio minimalne tehničke uvjete za rad. Kad pomisle na teškoće koje su pred njima, Vlaho i Maro Srezović se rastuže. I razljute jer za uništenje kluba još nitko nije odgovarao. Strepe da kluba kakav je bio nekadašnji Saloon nikad više neće biti i ta se dobra vremena više neće vratiti.

- Tužan sam jer je provalom uništena kultna i jedinstvena institucija zabave, dobrih provoda, legendi, priča i ljubavi te obiteljskog posla. Nema više ni tradicionalnih Badnjaka u Saloonu, rokerske večeri Ruby Tuesday, brojnih nastupa bendova... - govori Maro.

Klub se danas može unajmiti za privatne zabave, no Srezoviće boli kad se sjete nekadašnjih programa srijedom “Glamour cafe” Siniše Svilana, večeri za estradu, četvrtkom “Soul train”, najbolje od funk muzike, petkom “Flashback” tematskih večeri - povratak u 80-e i 90-e, te subota za najveće hitove i nedjelja “Senior club” samo za starije od 30...

saloon

- Jako sam tužan jer nam je sve to uništeno i ostaju samo sjećanja na dobra stara vremena u Saloonu - priča Maro, kojemu svi poznati i nepoznati daju potporu da njihov Saloon što prije opet otvori vrata.

Ovaj put zauvijek.

POGLEDAJTE EPIZODU SERIJALA 'ZENZACIJA': 

Pokretanje videa...

21:32
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin