Obavijesti

Show

Komentari 19

U showu su promijenili životne navike: 'Gubitak kila je osobni trofej, ne mislimo stati na tome'

U showu su promijenili životne navike: 'Gubitak kila je osobni trofej, ne mislimo stati na tome'
9

Od 20 sati na RTL-u kreće finale pete sezone showa 'Život na vagi'. Za pobjedu bore se tri muškarca i jedna žena. Iako im se razlikuju mišljenja o nagradi, svi su se usuglasili da će i nakon showa voditi zdrav život

VIDEO

Uskoro kreće veliko finale pete sezona showa 'Život na vagi'. Za nagradu od 170.000 kuna bori se četvero kandidata koji su upornošću, napornim treninzima i prehranom napravili veliku promjenu u životu. Za pobjedu bore se Dominik Kračun (23), Matej Petrović (26), Marica Korolija (33) te Ante Miletić (26). 

Za Maricu mnogi navijaju jer je jedina djevojka koja je ove godine dospjela do finala. Za 24sata rekla je kako uvijek želi biti u vrhu, ali smatra da je Matej otišao dosta dalje od nje. Otkrila je i na što bi potrošila glavnu nagradu, ako bi je osvojila.

POGLEDAJTE VIDEO: 24 pitanja s voditeljicom 'Života na vagi' Sanjom Žuljević

Pokretanje videa...

Sanja Žuljević u 24 pitanja 11:25

- Nagradu bih potrošila na prozore i fasadu. Sav novac koji zaradim trošim na uređenje kuće trenutno - rekla nam je Marica. Nakon showa i dalje želi biti trenerica jer je taj posao ispunjava, a rekla nam i je i koji su joj daljnji planovi.

-  Završit ću do kraja za instruktora u autoškoli i malo se odmaknuti od privatnog posla - kaže Marica te objašnjava kako će u sve to uklopiti trening: 

- Planiram i dalje 2 puta na dan trenirati uz pridržavanje prehrane od nutricionistkinje Martine jer je to jedina dobra i uspješna formula. 

Marica je u show ušla sa 134,1 kilogramom, a do zadnjeg vaganja prije finala izgubila je ukupno 36,6 kilograma, što je 27,3% tjelesne mase.

Dodo, Marica, Matej ili Ante: Tko najviše zaslužuje pobjedu?
Dodo, Marica, Matej ili Ante: Tko najviše zaslužuje pobjedu?

Dominik Kračun je pak u show ušao sa 162,6 kilograma, a iz njega izlazi 49,8 kg lakši. Izgubio je 30,6% tjelesne mase. 

- Važno je samo se skoncentrirati na sebe i svoje pobjede u glavi koje će ti ostati do kraja života. Glavna nagrada je potrošni materijal koji vrlo kratko traje, ali bih ga sigurno potrošio na svoje educiranje i pokretanje posla kojega volim, isto tako bih dio odvojio za svoju nećakinju koja je na 'putu' i s time bih barem malo olakšao sestri i šogoru u počecima zajedničkog života sa djetetom - rekao nam je Dominik. 

Kaže kako se u showu nije borio samo s kilogramima, već i s voljom i motivacijom za promjenu načina života.

- Gubitak kilograma je moj osobni trofej i definitivno ću nastaviti tim načinom života koji sam naučio u showu jer mi donosi veliku snagu i za ostale borbe u životu koji me još čekaju. Od malih nogu sanjam da postanem borac poput mog idola Mirka Filipovića i nikada nisam imao dovoljno snage u glavi da se pokrenem, ali sada nakon showa i režima koji sam imao u kući definitivno ću zapeti i postati barem rekreativni MMA borac. Vrijeme je da se krenu ostvarivati svi snovi - otkriva Dominik. 

U finalu će se boriti Matej, Ante, Dodo i Marica: 'Dat ću sve od sebe da žene budu ponosne...'
U finalu će se boriti Matej, Ante, Dodo i Marica: 'Dat ću sve od sebe da žene budu ponosne...'

Pitali smo ga je li mu samopouzdanje naraslo tijekom showa te kako bi se sada nosio sa zlobnim komentarima koji su se ranije nizali na njegov račun. 

- Tijekom sudjelovanja u showu sam i dalje imao taj problem. Bio sam prepušten sam sebi prvi put u životu. Ali ovim putem želim najviše zahvaliti treneru Edi koji je bio stalno uz mene kad mi je naviše trebalo, a čak je u jednom trenutku zamijenio moga oca te mi pokazao put prema boljem životu. Uz njega sam stekao veliko povjerenje i samopouzdanje. Usudim se reći da sam zahvaljujući Edi sad spreman za vanjski svijet i suočavanje sa svim problemima koji me eventualno čekaju - kaže Dominik, koji smatra da je njegova odluka da se prijavi u 'Život na vagi' bio veliki korak da nešto korisno napravi za sebe. 

Matej Petrović kaže kako se pobjedi ne nada, ali radi na tome da ona postane realnost. 

- Ne razmišljam kako bih potrošio nagradu već sam fokusiran isključivo na treninge kao što sam to bio i u showu - rekao je za 24sata. 

Njegova velika ljubav je, kako je više puta u showu istaknuo, rukomet te želi da on ponovno postane sastavni dio njegovog života.

- U showu sam skinuo jako puno kilograma, ali ne mislim stati na tome - naravno, koliko će mi moje tijelo to dozvoljavati. U 'Životu na vagi' sam promijenio neke životne navike kojih se planiram držati i po završetku showa - govori Matej, koji je ukupno izgubio 56,4 kilograma, odnosno čak 37,1% svoje tjelesne mase pa u posljednjoj epizodi prije finala imao 95,6 kilograma.

Ante je bio najteži kandidat pete sezone te je dogurao do finala. U reality je ušao s 200,7 kilograma, a izgubio je 64,5 kilograma, odnosno 32,1% tjelesne mase. Kaže kako nije razmišljao o novčanoj nagradi nego se prijavio jer je trebao pomoć oko mršavljenja i vraćanja života u normalu.

- I jedino me to pokreće dalje, pogotovo kad vidim odlične rezultate u tako malo vremena. Kad bih ipak dobio glavnu nagradu, cijeli iznos bih donirao u dobrotvorne svrhe, dio za nezbrinutu djecu, a dio za istraživanje bolesti za koje još nema lijeka. Meni je najveća nagrada sve što sam naučio u showu, a to znanje neće dopustiti da se ikad vratim na stari način života - kaže Ante.

Kaže kako ga je u početku dosta sputavala njegova prekomjerna težima jer nije mu tijelo moglo izdržati sve napore. Sada mu je puno lakše.  

- Već nakon nekoliko ciklusa kada sam vidio rezultate bio sam pokretljiviji, izdržljiviji, snažniji i to mi je davalo dodatnu motivaciju za probijanjem granica. Kilogrami se nisu ni nakupili preko noći, tako da sam spreman za dugotrajnu ustrajnost. Zadovoljan sam rezultatima i mislim da nije moglo bolje - govori Ante, kojemu je cilj da dođe na 100 kilograma. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao