Obavijesti

Show

Komentari 6

U Španjolskoj me zezaju jer moje ime znači - cvjetni lonac

U Španjolskoj me zezaju jer moje ime znači - cvjetni lonac
3

Najznačajniji DJ svijeta Tiësto otvoreno je progovorio o karijeri, bogatstvu... Surađuje s najvećim glazbenicima na svijetu i još ni ne razmišlja o mirovini, uživa u poslu

VIDEO

Pripremite se jer ćemo žestoko tulumariti. Jedva čekam da vas vidim i da zaplešemo pod suncem, fraze su koje izbacuje svaki drugi izvođač kad dolazi u Hrvatsku. Ali pošto je to poručio Tijs Michiel Verwest, poznatiji kao Tiësto (45), onda je sigurno da se sprema žestoki elektronički party. Nizozemski superstar i jedan od najznačajnijih DJ-a na planetu nastupa na festivalu Ultra Europe, koji će biti u Splitu od 11. do 13. srpnja. U povodu toga raspričao se za Café24 o uspješnoj karijeri, ali i neobičnom imenu.

- Tiësto u nekim zemljama ima doista zanimljiva značenja. Ponajprije se odnosi na moje ime: Tijs, a kako su u vrijeme kad sam počinjao karijeru mnogi DJ-i dodavali slovo ‘o’, tako sam i ja na kraju završio kao Tiësto. U Hrvatskoj moje ime znači tijesto, u Kolumbiji označava neuračunljivu osobu, a u Peruu znači nešto nevjerojatno, nepojmljivo ljudskom umu. U Španjolskoj sam pak preimenovan u lonac za cvijeće. Kad sam prvi put svirao u Madridu, dvije su mi cure darovale upravo cvjetni lonac, no ja nisam skužio foru. Tek kasnije, kad sam shvatio o čemu se radi, valjao sam se od smijeha - govori najplaćeniji DJ na svijetu čija godišnja zarada iznosi 126 milijuna kuna, a težak je više od pola milijarde kuna. Prvi je DJ koji je ikad nastupio na Olimpijskim igrama (2004. Grčka) te čovjek koji je tri godine u nizu proglašen za najboljeg DJ-a na svijetu po izboru magazina DJ Mag. Zanimljivo je da on na ovo posljednje gleda s podsmijehom.

- Ma, to je samo anketa o popularnosti koju provodi jedan časopis. Možete to usporediti, na primjer, s izborima najseksi cura. Titula je mrak, ali i živa dosada. Dance scena treba svježu krv, zato bi ekipa trebala dati glas novim talentima, a ne meni - govori glazbenik koji je karijeru započeo slučajno.

- Radio sam prijateljima kompilacije nakrcane svim mogućim i nemogućim glazbenim stilovima. Trpao sam unutra sve čega sam se dokopao pa i Iron Maiden i Metallicu, koju sam obožavao kao dječak - govori glazbenik. Iz hobija je s 14 godina puštao glazbu na tulumima, a pet godina poslije počeo je zarađivati od nastupa u klubovima. Tek 2001. mainstream publika čula je za njega kad je objavio hit “Delerium”. Od tada redovito surađuje s imenima poput Kanyea Westa (36), Mobyja (46), Madonne (55), a i gaže su mu se toliko povećale da je konstantno na putu, to jest u zraku. Naime, na nastupe putuje privatnim avionom. Iako ima kuće po cijelom svijetu, teško mu je reći gdje mu je dom.

- Volim Los Angeles, ali i London, Amsterdam, a pogotovo Las Vegas. Ondje je za mene sve besplatno. Ne potrošim ni dolar. Vlasnici klubova ne traže me ni da sviram. Važno im je samo da se pojavim u njihovim prostorima pa me časte hranom, pićem i smještajem. Znam se ponašati poput zvijezde. Ali kad ludnica prođe, obično završim u svom apartmanu u New Yorku, gdje s ekipom kuglam u dnevnoj sobi - govori Tiësto. Iako se bliži petom desetljeću, nema namjeru prestati s nastupima uživo, koji kod njega znaju potrajati i do 12 sati u komadu. Objašnjava da će u mirovinu tak kad mu dosadi publika, a vjeruje da se to nikad neće dogoditi.

– Ne znam što bih radio da ne stvaram glazbu. To je za mene jedina prava ljubav u životu. No da mi se nešto dogodi što bi me onemogućilo da nastupam, najvjerojatnije bih se bacio u dizajnerske vode. Volim odjeću, a volim i trošiti na nju, pa možda jednog dana lansiram liniju za partijanere - zaključuje Tiësto.     

Taji s kim liježe u krevet

Nedavno se pohvalio fotografijom na kojoj pozira s neodoljivom ruskom manekenkom Irinom Shayk (28), a tjedan dana prije učinio je isto, samo s nizozemskom ljepoticom Monique Spronk (26), koja ga je zavela na modnoj reviji. Planirao je vjenčanje s manekenkom Stacey Blokzijl (25), ali veza je pukla. O svojim vezama Tiësto ne voli pričati, ali iz navedenog je jasno da voli manekenke. Teško je reći s kim trenutačno liježe u krevet, ali sigurno je da je ljepotica. Tiësto ne taji da bi volio imati obitelj.

- Sestra mi ima dva sina i, kad nađem vremena, obožavam se igrati s nećacima. Nadam se da ću i ja uskoro s nekim dobiti mališane. Život bez djece je dosadan i ne bih želio da me očinstvo zaobiđe - rekao je.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Igor i Ivana su pobjednici 13. sezone showa Zvijezde pjevaju: 'Ovo je bilo predivno iskustvo!'
ŠESTA EPIZODA

Igor i Ivana su pobjednici 13. sezone showa Zvijezde pjevaju: 'Ovo je bilo predivno iskustvo!'

Završila je još jedna sezona glazbenog showa, a titulu najboljih ponijeli su Igor Barberić i Ivana Kindl

Instagram izbrisao profil Jelene Karleuše! Napala Hrvate: 'Svaki ima djeda koji je ubijao Srbe'
OTKAZALI JOJ I KONCERT

Instagram izbrisao profil Jelene Karleuše! Napala Hrvate: 'Svaki ima djeda koji je ubijao Srbe'

Pjevačica je podijelila tekst koji je izazvao burne reakcije javnosti
Luciano Plazibat slavio s Igorom nakon pobjede u 'Zvijezdama': 'Kindl, sada ga kradem nazad'
NIŽU SE ČESTITKE

Luciano Plazibat slavio s Igorom nakon pobjede u 'Zvijezdama': 'Kindl, sada ga kradem nazad'

Luciano nije skrivao koliko je ponosan na svog najboljeg prijatelja nakon što je pobijedio u showu 'Zvijezde pjevaju', a otkrio je i da su svojedobno bili cimeri