Show

Komentari 0

U Splitu predstavljeni radovi mlade umjetnice, a unikatne slike možete ponijeti doma

U Splitu predstavljeni radovi mlade umjetnice, a unikatne slike možete ponijeti doma

Na izložbi se mogu vidjeti duhovita stripovska djela velikog formata koje je Mihaela napravila za kalendar "Di si bija ’21? Borija se protiv kovida! Za Dalmaciju kakva je priklani bila!!!". Požurite, izložba je prodajna!

U Splitu je otvorena izložba Mihaele Erceg na kojoj 23-godišnja splitska umjetnica predstavlja radove kojima je oslikala duhoviti, tipično dalmatinski kalendar "Di si bija ’21? Borija se protiv kovida! Za Dalmaciju kakva je priklani bila!!!". Svaki mjesec kalendara u stripovskom stilu oslikan je nekom tipičnom situacijom za ljude s juga. Riječ je o prodajnoj izložbi, pa ako netko za sebe želi rezervirati unikatnu sliku, može doći na adresu Arhiđakonova 3, južno od Sv. Duje gdje je izložba otvorena danas i sutra, 21. i 22. prosinca, ujutro od od 10.30 do 13, i popodne od 17 do 19 sati.

- To je jedan zdravi dalmatinski humor. A što nas tek čeka u ova teška vrimena, čovik ne zna bi li se smija il plaka'. Nazdravije je da se čovik smije što više može, jer je to jedini lijek protiv negative koja nas okružuje. Bilo mi je bitno da kalendar predstavlja nas Dalmatince, da bude originalan, a mi smo uvik spremni za zezanciju, tu se ljudi smiju svemu, i lipome i ružnome. Zato nije bilo teško naći inspiraciju – kaže nam Mihaela koja će u utorak, u 10.30 sati, za sve posjetitelje predstaviti svojih radove, i sebe kao autoricu, a razgovor će voditi Ivan Svaguša.

Mihaela, spomenimo i to, dnevna je karikaturistica koja karikaturama na duhovit način obilježava poznate i manje poznate datume, nagrađivana je autorica stripova i animiranih filmova, ilustratorica, i studentica završne godine na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti. Što sve Mihaela stvara možete pogledati na Facebook stranici Mihe: Na dobro vam doša, odnosno facebook.com/nadobrovandosa/. 

Najčitaniji članci