Show

Komentari 4

U spomen na tragično stradalu Petru osnovali zakladu 'Petrin korak': Podršku dali estradnjaci

U spomen na tragično stradalu Petru osnovali zakladu 'Petrin korak': Podršku dali estradnjaci

Mlada djevojka je krajem lipnja izgubila život nakon što ju je u Zagrebu na zebri udario motociklist. Petrina obitelj i prijatelji osnovali su Zakladu putem koje će educirati mlade vozače kako bi smanjili šanse za tragediju

Prije nekoliko mjeseci tragično je ugašen život 20-godišnje Petre Jerković koju je na pješačkom prijelazu pregazio motociklist koji je preticao kolonu vozila. U ovom slučaju samo jedan korak bio bi dovoljan da Petra prođe bez ijedne ozljede.

Danas bi Petra napunila 20 godina.

U spomen na tragično preminulu Petru, ali i brojne druge koji su stradali zbog nepažnje u prometu, Petrina obitelj i prijatelji predstavljaju novoosnovanu zakladu pod imenom 'Petrin korak'. 

Zaklada predstavlja i novu pjesmu 'Jedan korak', koju su otpjevali Nina Badrić, Vanna, Ivana i Marija Husar, Tony Cetinski, Marin Ivanović Stoka, sestre Palić i Pero Galić putem koje će promovirati i sam rad zaklade.

Poslušajte i pogledajte pjesmu 'Jedan korak'.

Sama djelatnost zaklade odnosit će se na učinkovitu edukaciju mladih vozača, razvijanje njihove kulture u cestovnom prometu, smanjenje stradavanja onih najranjivijih, te na prevenciju prometnih nesreća. Osnivač ove Zaklade je pravna osoba, Quehenberger Logistics d.o.o., a iako ne obavlja gospodarsku djelatnost, Zaklada će novac prikupljati od bezuvjetnih i nepovratnih donacija podupiratelja. Ovim sredstvima Zaklada Petrin korak kroz humanitarne akcije i različite edukativne radionice djelovat će na ostvarenju svog primarnog cilja.

Brigu za druge u prometu često uzimamo zdravo za gotovo. Podizanjem svjesti i važnosti pitanja sigurnosti u prometu koja se tiče svih sudionika (pješaci, motociklisti, biciklisti, vozači…) na korak smo bliže smanjenju prometnih nesreća, a taj korak kao u ovom konkretnom slučaju, za Petru i njene najmilije bio je posljednji.

Prisjetimo se, kobnog 26. lipnja 2021. na pješačkom prijelazu motociklist bez položenog vozačkog ispita A kategorije, bez zaštitne kacige i pod utjecajem alkohola oduzeo je Petri život.

U trenutku kada je motociklist pretjecao 20-godišnjeg vozača Audija, prešao je preko pune crte na sjevernu kolničku traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera. Dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza, u nastavku preticanja i kretanja kolničkom trakom, 21-godišnji vozač motocikla pomaknuo je svoje vozilo bliže sjevernom rubu te prednjim dijelom motocikla zauvijek ugasio život 20-godišnjoj Petri koja je prelazila kolnik zagrebačke Jarunske ulice preko pješačkog prijelaza u smjeru sjevera.

Nakon pretjecanja, motocikl je izletio izvan kolnika i naletio na rubni kamen, a vozač Audija zaustavio se i pješke došao do mjesta nesreće te se nakon uviđaja jednostavno udaljio.

Više o Zakladi 'Petrin korak' može se pronaći na Facebook i Instagram profilu te na službenoj web stranici Zaklade.

 

Najčitaniji članci