Obavijesti

Show

Komentari 64

Učenica (18) koja je razvalila Potjeru: 'Imala sam sreće, na ploči sam znala samo 1 pitanje'

Učenica (18) koja je razvalila Potjeru: 'Imala sam sreće, na ploči sam znala samo 1 pitanje'
4

Nisam imala tremu jer sam često po natjecanjima pa mi nisu strana, navikla sam. Nije da uvijek volim sjesti i učiti, ali volim otkrivati nove stvari i podatke, rekla nam je Hana Vlahov (18)

VIDEO

Bio je to dobar osjećaj, kazala nam je Hana Vlahov, 18-godišnja učenica popularnog MIOC-a, odnosno Gimnazije Franje Petrića u Zadru.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Dean Kotiga | ZVIJEZDE VRIŠTE | Epizoda 41 13:45

Hana je na kvizu Potjera osvojila 31500 kuna, hrabro uzela višu ponudu i osvojila sto tisuća kuna! Društvene mreže pršte pohvalama za mladu Zadranku, a ona doma sjedi i prati online nastavu.

- Nisam imala tremu jer sam često po natjecanjima pa mi nisu strana, navikla sam. Natjecala sam se u matematici, engleskom, u osnovnoj školi i francuskom, a najuspješnija sam bila u hrvatskom. Nije da uvijek volim sjesti i učiti, ali volim otkrivati nove stvari i podatke. Trenutačno me zanimaju još tri strana jezika, njemački, španjolski i nizozemski. Za to koristim aplikaciju jer mi je tako lako i zabavno. Učim i programirati u Phytonu, Java scriptu i naravno HTML. Volim glazbu, posebno alter rock i hip hop, ali mi se čini da mi tu nedostaje znanja pa sam krenula preslušavati najbolje albume svih vremena prema časopisu Rolling Stone. Ima ih 500, a ja sam na 130-om - kazuje nam  britka Zadranka.

Hana je na 'ploči' kviza Potjera u petak osvojila 31500 kuna, hrabro uzela višu ponudu i osvojila sto tisuća kuna! Društvene mreže i komentari novinarskih tekstova otada pršte pohvalama mladoj Zadranki. Iz Potjere mladu maturanticu  navodno već vide kao buduću lovkinju popularnog kviza.  

- Ne znam, nije to za mene. Ja sam zapravo imala veliku sreću: na ploči sam znala jedno jedino pitanje, a druga sam pogodila!

- Pitanja u završnici su bila dosta teška. Drago mi je da me suigrač nije čuo ili nije poslušao kad sam mu šaptala "Yosemite, Yosemite" na pitanje o nacionalnom parku, a odgovor je bio Death Valley, što je on znao i na sreću točno odgovorio. Ali sam zato sretna što sam se sjetila cjepiva za boginje, što je gradivo iz biologije za prvi razred. Ne, ne  mislim da sam materijal za lovkinju, ali sam polaskana što neki to misle - rekla nam je pametna Hana Vlahov.

Prije kviza "vježbala" je s vršnjacima po kvizovima u zadarskim kafićima.

- Redovito smo bili zadnji ili predzadnji jer smo bili najmlađa grupa. Ali i predzadnji dobivaju nagrade pa nismo uvijek bili praznih ruku - kazuje nam djevojka koja obožava svoj mačka Mucka, koji je s njom sedam godina i jako se voli maziti.
Hana je odlikašica i prolazi s prosjekom od 5.0.

- Ne znam hoću li tako i ove godine, zaredalo mi se nekoliko četvorki - vrti glavom odlikašica.

Pitamo je kako će potrošiti novac.

- Pa na studiranje. Upisat ću studij matematike na sjeveru Nizozemske, već znam i koji. Hladnoća mi neće biti problem jer volim kad je ledeno. Ne znam hoću li ostati živjeti tamo ili gdje drugdje, ali u Hrvatsku se ne namjeravam vraćati - kaže nam uspješna Hana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 64
VIDEO

Sjećate li se zgodne vozačice tramvaja Ive? Za 24sata o mužu i planovima: 'Želimo djecu...'
IVA ĆAVAROVIĆ

Sjećate li se zgodne vozačice tramvaja Ive? Za 24sata o mužu i planovima: 'Želimo djecu...'

Iva i Bonislav Ćavarović vjenčali su se prije gotovo godinu dana, a sada smo sa simpatičnom vozačicom razgovarali o njihovim planovima za budućnost...

Pogledajte fotke i snimku druge probe Baby Lasagne! Fanove je oduševio jedan detalj: 'To je to'
ENERGIČNA IZVEDBA

Pogledajte fotke i snimku druge probe Baby Lasagne! Fanove je oduševio jedan detalj: 'To je to'

Danas 15 predstavnika na Eurosongu ima probu za polufinale. Među njima je i Baby Lasagna koji je ovoga puta promijenio jedan detalj, a njegovi fanovi mu sugeriraju da takav izađe na pozornicu u polufinalu
Karmen u 'Braku na prvu' bacila oko na Lovru? 'To je javna tajna'
RASPRAVA DRUGIH KANDIDATA

Karmen u 'Braku na prvu' bacila oko na Lovru? 'To je javna tajna'

Karmen nije javno priznala da joj se sviđa Lovre, no Lovru je stavila na prvo mjesto po fizičkoj privlačnosti