Show

Komentari 2

Udomljeni ljubimci zvijezde su novog videospota Ivane Kindl

Udomljeni ljubimci zvijezde su novog videospota Ivane Kindl

Video je nastao od snimaka brojnih udomitelja sa svojim spašenim ljubimcima, priključila se i brojna poznata imena, kao što su Krešimir Sučević Međeral, Remi, Marko Kutlić, Indira Levak, Slavko Sobin...

Ivana Kindl (42), velika ljubiteljica životinja, predstavlja videospot za božićni singl 'Božić je i njima', posvećen napuštenim macama i psima. Video je nastao od snimaka brojnih udomitelja sa svojim spašenim ljubimcima, a u prvom dijelu spota nalaze se štićenici raznih udruga i skloništa koji traže dom. U spotu se pojavljuju i poznata imena koja su otvorila srce i vrata svog doma napuštenim životinjama: Krešimir Sučević Međeral, Toni Starešinić i Željka Veverec, Gina Damjanović, Indira Levak, Nenad Borgudan (Detour), Mirela Priselac Remi, Ana Lovrenčić, Marko Kutlić i Nela, Slavko Sobin, Lu Jakelić, Marko Petrić, Neda Parmać i Petra Kurtela. Video je koncipirao i montirao Marko Horvat iz NEXUS produkcije.

- Iznimno je važno osvijestiti odgovornost koju bi svi trebali imati prema životinjama koje usamljeno pate, osobito u hladnim zimskim vremenima. Svatko tko je progledao srcem dobro zna kakvu ljubav i sreću ta predivna bića donose u naše živote. Ne zaboravimo, bez flore i faune ljudi ne bi mogli funkcionirati, zato je važno educirati se i to osvijestiti - poručila je.

POGLEDAJTE VIDEO:

Singl 'Božić je i njima' predstavljen je sredinom studenog, a tom prigodom Ivana je putem društvenih mreža pozvala svoje pratitelje da joj pošalju videosnimke na kojima su oni i njihovi udomljeni ljubimci. U izradi videa sudjelovali su i volonteri udruga i skloništa: Udruga devet života iz Osijeka, Sklonište za životinje Velika Gorica, Udruga Sirius iz Požege, Sklonište Prijatelji Čakovec, Udruga Šinterice dobra srca iz Koprivnice te Udruga Rocco iz Vinkovaca.

- Zahvaljujemo svim volonterima iz udruga i skloništa na požrtvovnoj brizi o napuštenim životinjama. Neki od njih poslali su snimke svojih štićenika koji traže dom, zato svakako gledajte srcem! Zahvaljujemo i mnogim ljudima koji su slali snimke svojih ljubimaca, hvala vam što gledate srcem i što ste pružili šansu napuštenim njuškicama - dodala je ova vrsna glazbenica.

'Božić je i njima' donosi gospel/R&B ugođaj, za koji Ivana ističe da joj je omiljen. Glazbu i tekst potpisuju Ivana Kindl i Alen Križaj, koji je odsvirao klavijature i bas te bio zadužen za snimanje, produkciju i miks, dok je Filip Vidović uz miks bio odgovoran i za mastering. Uz njih, u kreiranju pjesme sudjelovali su i Luka Banić (gitara), Viktor Lipić (klavijature), Jakša Kriletić Jordes (saksofon), Eric Vidović (prateći vokal) i Laura Mjeda (prateći vokal).

Ivana je otkrila da se inspiracija za pisanje o toj temi javila tijekom ljeta.

- Alenu je jednog dana sinula ideja te mi je u vrlo emotivnoj prezentaciji rekao kako još nije čuo da je netko posvetio božićnu pjesmu njima, napuštenim macama i psima. Oboje smo veliki ljubitelji životinja, osobito mačaka, tema se logički nametnula. Zasuzile su nam oči i to je bilo to. Krenuli smo s refrenom i njegovom idejom teksta i melodije, nakon čega sam napisala ostale stihove i oblikovala melodiju za strofe - rekla je Ivana.

Ivana Kindl svojom novom pjesmom nastavlja niz autorskih singlova koji je započeo sa 'Sve istine i laži', popraćen uspješnima 'Ima nade', 'Budi mi blizu', 'Imamo razlog', 'Ostavljaš me samu' te 'Divovi ljubavi'. Svakim je singlom ostvarila visoku poziciju na domaćoj HR Top 40 listi domaćeg radijskog airplaya i dodatno zapečatila svoj prepoznatljivi glazbeni zvuk, koji je ponovno prisutan i u njenom najnovijem, božićnom singlu.

Najčitaniji članci