Show

Komentari 13

Ukrajinska pjevačica neće ići na Eurosong, ljutito poručila: 'Ne želim biti dio ove prljave priče'

Ukrajinska pjevačica neće ići na Eurosong, ljutito poručila: 'Ne želim biti dio ove prljave priče'

'Ja sam državljanka Ukrajine. Pratim zakone Ukrajine. Pokušavam prenijeti tradiciju i vrijednosti Ukrajine u svijet. Ono što je utočeno u ovu priču uopće nije ono što sam ja stavila u svoju pjesmu', rekla je

Ukrajinska pjevačica Alina Pash (28), pobjednica natjecanja Vidbir (slično našoj Dori), neće nastupiti na Eurosongu, piše u novom priopćenju. Saga oko njezinog posjeta Krimu iz 2015. godine, postala je, kaže, previše za nju. 

POGLEDAJTE VIDEO 

- Ne želim više biti dio ove prljave priče - rekla je Alina nakon što su službenici u Ukrajini otkrili kako je jedan od članova njezinog tima krivotvorio isprave kako bi, navodno, izgledalo da je legalno putovala. 

- Ja sam državljanka Ukrajine. Pratim zakone Ukrajine. Pokušavam prenijeti tradiciju i vrijednosti Ukrajine u svijet. Ono što je utočeno u ovu priču uopće nije ono što sam ja stavila u svoju pjesmu - poručila je pa dodala: 

- Ja sam umjetnik, a ne političar. Nemam vojsku PR-ovaca, menadžera, odvjetnika da se oduprem svim tim napadima i pritiscima, provalama na moje društvene mreže, prijetnjama. A i apsolutno neprihvatljivim riječima koje si ljudi dopuštaju bez razumijevanja situacije i zaboravljanja na dostojanstvo svakog građanina Ukrajine. Ne želim ovaj virtualni rat i mržnju.

Alina je zatim objasnila da 'teška srca' povlači kandidaturu predstavnika Ukrajine na Euroviziji. Zahvalila se svima koji su ju podržali i koji ju 'ne ogovaraju'. Njezina pjesma odmah je povučena s kladionica, iako se nakon objave o sumnjivom putovanju popela na drugo mjesto. 

Najčitaniji članci