Obavijesti

Show

Komentari 103

James Gandolfini (51) umro je u Rimu, sumnja se na infarkt

James Gandolfini (51) umro je u Rimu, sumnja se na infarkt
10

Glumac James Gandolfini (51) je umro u Rimu gdje je bio na odmoru s obitelji. Strani mediji pišu kako je najvjerojatnije umro od posljedica srčanog udara

VIDEO

Umro je glumac James Gandolfini (51) najpoznatiji po ulozi mafijaškog šefa Tonyja Soprana iz HBO-ove serije 'Obitelj Soprano'. Glumac je umro u Rimu gdje je bio na odmoru s obitelji. Daily Mail piše da je preminuo najvjerojatnije od posljedica srčanog udara.  Asistent glumca, Tom Richardson, rekao je da je glumac proveo prekrasan dan s obitelji u Rimu. Kad su se vratili u hotel, James je otišao u kupaonicu i tamo mu je pozlilo. Njegova sestra rekla je da glumac bio živ kad su ga vozili u bolnicu. 

Trebao je sudjelovati i na 59. Taormina filmskom festivalu na Siciliji, a u planu je bilo da će s ostalim filmskim zvijezdama obići neke evente tijekom nadolazećeg vikenda. 

Publika ga je kasno upoznala

Iako je na velikim i malim ekranima prisutan od 1987., publika ga je kasno upoznala. U svijetu je postao poznat tek 1999. godine, kada je prvi put utjelovio mafijaškog šefa Tonyja Soprana. Ta mu je uloga donijela tri 'Emmyja'. Nakon uspjeha spomenute serije, čije je prikazivanje završilo 2007. godine, nastavio je nizati uspjehe na filmskim projektima kao što su 'The Loop' i 'The Taking Pelham 123'. 

S Kristen Stewart (23) glumio je u srcedrapajućoj drami 'Welcome to the Rileys', a u filmu 'Zero Dark Thirty', koji je ove godine bio nominiran za Oscara, James je glumio ministra obrane  Leona Panetta. 

James je rođen u New Jerseyu, a u srednjoj školi glumio je u brojnim predstavama pa je otišao na studij komunikacije na Rutgers University. 

Svoju profesionalnu glumačku karijeru započeo je u New Yorku, a debi je imao na Broadwayu 1992. godine u predstavi 'Tramvaj zvan čežnja'. Glumio je s Jessicom Lange (64) i Alecom Baldwinom (55). Manje je poznato da je prvu filmsku ulogu dobio u horor komediji 'Shock! Shock! Shock!', a manju ulogu imao je i u trileru 'A Stranger Among Us' u kojem mu je kolegica bila Melannie Griffith (55). Glumio je i u filmu 'True Romance' 1993. godine gdje je utjelovio ubojicu, a uslijedile su uloge u filmovima 'Terminal Velocity' i 'Get Shorty'.

Obitelj, kolege i prijatelji tuguju zbog preranog odlaska glumca

Glumac je iza sebe ostavio suprugu, bivšu manekenku Deborah Lin, devetomjesečnu kćerkicu Lilianu Ruth te sina Michaela iz prošlog braka s Marcy Wudarski. Od nje se rastao 2002. godine poslije tri godine braka. Čim je čula tužnu vijest, zaputila se u Italiju. Deborah i James vjenčali su se 2008. godine na Havajima. 

Zbog iznenadne smrti glumca tuguju brojni njegovi kolege, koji su se ubrzo nakon što su saznali tužnu vijest oglasili i na društvenim mrežama. 

- Srce mi je slomljeno. Prošli tjedan kad su nam sinovi završili školu rekao mi je da je toliko sretan da će otputovati na odmor u Italiju - napisao je Gandolfinijev prijatelj Gilles Marini te je dodao kako mu je bila čast poznavati ga. 

Gandolfinijevi menadžeri Mark Armstrong i Nancy Sanders također su se obratili javnosti. 

- Duboko će nam nedostajati. James i njegova obitelj godinama su bili naša obitelj. Svi neizmjerno tugujemo - poručili su Mark i Nancy u izjavi. 

S HBO-a glumca su nazvali posebnim čovjekom, velikim talentom, ali što je još važnije, nježnom osobom punom ljubavi. Dodaju da je, iako je bio slavan, uvijek sve jednako poštovao. 

- Svi smo u šoku i osjećamo neizmjernu tugu zbog gubitka voljene osobe - zaključili su. 

Tugu na društvenim mrežama izrazila je i glumica Christina Applegate (41), koja je s Jamesom 2004. glumila u filmu 'Kako preživjeti Božić'. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 103
VIDEO

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin
Misica (60) o kojoj priča svijet bila je i na hrvatskim plažama. Otkrila je tajnu svog izgleda...
ATRAKTIVNA ARGENTINKA

Misica (60) o kojoj priča svijet bila je i na hrvatskim plažama. Otkrila je tajnu svog izgleda...

Odvjetnica iz Buenos Airesa, Alejandra Rodriguez proglašena je misicom svog grada, a sada je čeka nacionalni izbor