Obavijesti

Show

Umro je oskarovac William Hurt

Umro je oskarovac William Hurt
2

S velikom tugom obitelj Hurt oplakuje smrt Williama Hurta, voljenog oca i Oscarom nagrađenog glumca. Umro je 13. ožujka 2022., tjedan dana prije njegovog 72. rođendana. Preminuo je prirodnom smrću

VIDEO

William Hurt, proslavljeni holivudski glumac preminuo je u 72. godini. Najpoznatiji je bio po ulogama u popularnim filmovima "Velika jeza" i "Poljubac žene pauka", za kojeg je dobio i Oscara za najbolju glavnu ulogu. Hurtov sin Will potvrdio je očevu smrt u priopćenju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Aki Rahimovski je kao tinejđer svirao u centru Skoplja, a Zagreb je opisao kao London 01:31

- S velikom tugom obitelj Hurt oplakuje smrt Williama Hurta, voljenog oca i Oscarom nagrađenog glumca, 13. ožujka 2022., tjedan dana prije njegovog 72. rođendana. Umro je mirno, u obitelji, prirodnom smrću. Obitelj u ovom trenutku traži privatnost - stoji u priopćenju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Los Angeles: Premijera filma 'Captain America: Civil War'

U filmu se prvi put pojavio u ulozi opsjednutog znanstvenika u "Izmijenjenim stanjima" Kena Russella 1980. Nakon uloge u filmu "Tjelesna strast" (1981.), u kojemu je glumio uz Kathleen Turner, postao je seks simbol, a 1985. osvojio je Oscara za najboljeg glumca u "Poljupcu žene pauka" u kojemu je glumio homoseksualnog zatvorenika.

Preminuo glumac Mitchell Ryan (88) iz serije 'Santa Barbara'
Preminuo glumac Mitchell Ryan (88) iz serije 'Santa Barbara'

Hurt je izgradio karijeru tumačeći uloge ekscentričnih i neobičnih likova, poput ruskog policajca u "Parku Gorki" (1983.), bogatog i hladnog supruga u "Alice" Woodyja Allena (1990.) i muškarca koji želi konstruirati stroj za slijepe u "Do kraja svijeta" (1991.).

Los Angeles: Dolazak na 69. dodjelu nagrada Zlatni globus

Rođen je u Washingtonu 20. ožujka 1950. i kao dijete je putovao svijetom jer mu je otac bio u diplomatskoj službi. Studirao je teologiju, ali se poslije upisao u uglednu umjetničku školu Julliard School u New Yorku. Unatoč sve većoj slavi, William Hurt se nikad nije mirio s holivudskim načinom života. 

- Dojadilo mi je sve to. Ne osjećam se dobro kad pomislim da moram u odijelu hodati crvenim tepihom, gledati sve te žene s podignutim prsima i svim tim muškarcima odjevenim poput pingvina - rekao je u jednom razgovoru.

No njegov privatni život bio je kao u svih hoivudskih zvijezda. Bio je u braku s glumicom Mary Beth Supinger i s Heidi Henderson, s kojom je imao dvoje djece. Iz veze s balerinom Sandrom Jennings i s francuskom glumicom Sandrine Bonnaire imao je po jedno dijete. U svibnju 2018. dijagnosticiran mu je rak prostate u neizlječivom stadiju. Glumčev sin nije otkrio je li umro od te bolesti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.
Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'
VIŠE NEĆE BITI U ŽIRIJU

Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'

Melkior Bašić i Damir Tomljanović odlaze iz žirija 'MasterChefa', a njihov kolega Stjepan Vukadin sad je podijelio njihovu zajedničku fotografiju