Show

Komentari 0

Umro je veliki hrvatski glumac Miše Martinović, legendarni Brico iz serije 'Naše malo misto'

Umro je veliki hrvatski glumac Miše Martinović, legendarni Brico iz serije 'Naše malo misto'

Martinovića je karijera najviše vezala uz Dubrovnik, Kazalište Marina Držića i Dubrovačke ljetne igre no, svojim potencijalom mogao je osvojiti sve kazališne daske u Hrvatskoj

Hrvatski glumac Miše Martinović preminuo je u 96. godini života. Na Facebook profilu od njega se, među prvima, oprostio Mišo Mihoćević

- Umro nam je naš veliki Miše Martinović! Moj dragi, najdraži Mihajlo koji će to ostati dok se nas dva opet ne sretnemo u plavetnilu dubrovačkog neba. Živio zauvijek, tako dragi čovječe - napisao je Mišo, a u komentarima su se odmah javili obožavatelji lika i djela pokojnog glumca. 

Naime, Martinovića je karijera najviše vezala uz Dubrovnik, Kazalište Marina Držića i Dubrovačke ljetne igre no, svojim potencijalom mogao je osvojiti sve kazališne daske u Hrvatskoj. 

Miše se tijekom života istaknuo u mnogobrojnim ulogama u djelima dubrovačkih pisaca. Bio je Držićev Maro, Bokčilo i Dundo Maroje, Munuo i Dundo Niko iz Skupa, Dživo i Stanac iz Novele od Stanca, Agamemnon iz Hekube itd. Glumio je i režirao nekoliko predstava na radiju i televiziji, a publika ga najviše pamti po ulozi Brice u seriji 'Naše malo misto'.

Zbog velike karijere koju je ostvario, Martinović je dobitnik Nagrade 'Vladimir Nazor' za životno djelo 1990. godine. 

Najčitaniji članci