Obavijesti

Show

Komentari 38

Upoznajte natjecatelje nove sezone 'Tri, dva, jedan-kuhaj!'

Upoznajte natjecatelje nove sezone 'Tri, dva, jedan-kuhaj!'
18

U drugoj sezoni kulinarskog showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj!' kandidati neće znati unaprijed što će raditi nego će se na licu mjesta morati snaći s dnevnim zadacima

VIDEO

Četrnaestero novih kandidata je nabrusilo noževe, prisjetilo se omiljenih recepata i odabralo tajne sastojke i trikove kojima će osvojiti naklonost žirija i publike. Kroz deset regija među kojima su i Istra, Dalmacija, Sjeverna Hrvatska, Slavonija te Zagreb, kandidati će u kulinarskom showu 'Tri, dva, jedan - kuhaj!' morati pokazati umijeće kuhanja pod pritiskom. Žiri je ove sezone stroži i nema popuštanja. 

Nova voditeljica kulinarskog showa je  Doris Pinčić Rogoznica koja voli kuhati i pravi je gastronom. 

- Kuham svakodnevno. Nisam najsavršenija, ali napredujem iz dana u dan. I to je jedan od razloga zbog kojeg me posebno veseli ovaj angažman. Nadam se da ću i ja od žirija, ali i kandidata, naučiti nešto novo - kazala je Doris.

Uz Željku Klemenčić i Tomislava Špičeka u drugoj sezoni kandidate će educirati, kritizirati i ocjenjivati Tomislav Gretić koji je, kaže, sretan što je postao član ekipe koja je prošlu sezonu napravila super emisiju.

- Neću biti strog, nego onakav kakav sam uvijek u kuhinji. Vidjet ćemo kako će se razvijati kemija između nas članova žirija i natjecatelja, ali što će oni biti bolji, to ću i ja biti bolji - govori Gretić.

Kandidati neće unaprijed znati što će kuhati nego će se na licu mjesta morati snaći s dnevnim zadacima i receptima. Isto tako, neće spravljati samo tradicionalnu hrvatsku hranu nego i moderne verzije tradicionalnih recepata. Kako se niti u jednom trenu ne bi opustili, žiri je za njih pripremio i iznenadne dnevne izazove, a ocjenjivat će ih javno, ocjenama od jedan do deset. Najgore ocjenjeni iz prethodnog dana sljedeći će dan imati pravo pozvati Tomislava Gretića ili Tomislava Špičeka na jednominutno savjetovanje. Jednako kao i okus, bitna je i prezentacija jela pa će se od sedmog tjedna posebno ocjenjivati kreativnost, a posebno tehnika. Pobjednik showa dobit će nagradu od 100 tisuća kuna i titulu najboljeg amaterskog kuhara.

Hrabri i odvažni kandidati koji će se u drugoj sezoni boriti za titulu najboljeg kuhara amatera dolaze iz različitih dijelova Lijepe Naše. Različitih su zanimanja i životnih stilova, ali ih sve veže jedno, ono najbitnije - ljubav prema kuhanju i hrani. 

Upoznajte natjecatelje:

>>> Ivan Maljevac (22) dolazi iz Velike Gorice. Završio je hotelijersko-turistički menadžment, a hobiji su mu plivanje i ples salsa. Radio je kao kuhar u hotelu , a kulinarskom uspješnicom smatra svako jelo koje mu ne 'eksplodira'. 

>>> Zadranka Ivana Bobić (23) kuhati je naučila sama, a omiljeno domaće jelo joj je sarma. Prvi kolač je ispekla kada je stavila kuhati cimet u vodu kako bi kuća prestala mirisati po ribi. To ju je, kaže, natjeralo da ispeče svoju prvu pitu s jabukama. Najstresnija situacija u kojoj je morala kuhati bila je ona kada je pripremala ručak za svekrvu i svekra. Bavi se i oslikavanjem dječjih soba, restauracijom namještaja, uređenjem interijera i fotografiranjem hrane.

>>> Martina Maček (26) je magistrica edukacije geografije, antropologije i etnologije i dolazi iz malog mjesta Plavić u Hrvatskom Zagorju. Osim što voli kuhanje, omiljeno joj je i kazalište pa svake godine priprema dramsku skupinu za nastup na lokalnim božićno-novogodišnjim događanjima. 

>>> Anja Hrelja (27) je magistrica znanosti o okolišu koja je jednom prilikom umjesto bijelog vina u obiteljski ručak stavila rakiju. Kuhanje je zavoljela uz mamu i baku, a prvo jelo koje joj je mama dopustila da napravi bile su čokoladne kocke. Nabolje hrvatsko jelo joj je buzara, a kulinarska 'uspješnica' joj je božićna 'vatrena' patka u marinadi od limuna, meda i chillija. Najveća joj je želja obrazovati se za profesionalnog kuhara.

>>> Josip Oštrić (28) dolazi iz Zadra. Kulinarskih anegdota ima mnogo, a omiljena mu je ona u kojoj je malo mače zamijenio za provalnika. Naime, radio je sa sestrom palačinke kada je začuo da netko lupa po vratima. Kako nije vidio nikoga, misleći da je provalnik uzeo je tavu s vrućim uljem da ga izlije na provalnika. No, kada su otvorili vrata, vidjeli su da je to samo malo mače u potrazi za hranom i toplim domom. Uz to što voli kuhati, rado putuje, a slobodno vrijeme provodi i u teretani, a kulinarsku inspiraciju pronalazi u šumi. 

>>> Tomislav Pavlović (32) dolazi iz Zagreba i po struci je modni dizajner. Sretno je oženjen, ima troje djece, jednu zmiju (kućnog ljubimca) i radi u kafiću. Uz to što voli kuhati rado igra nogomet, snowboarda, svira gitaru i veliki je ljubitelj filmova. Postoji i anegdota vezana uz njegovo kulinarsko umijeće tijekom koje su mu planule obrve, no o tome će, kaže, pričati drugi put. 

>>> Jasenka Haleuš (34) dolazi iz Ivanić Grada, a završila je školu za voditelja u elektroničkim medijima. Radi kao urednica i novinarka na jednoj lokalnoj televiziji. Kuhinju je zavoljela još u djetinjstvu. Ima dvije mlađe sestre i uvijek su željele jesti nešto što mama ne sprema. Gledale bi serije i kada bi vidjele neku hranu koja izgleda drugačije željele su baš to. Budući da su Jasenkini roditelji poljoprivrednici prvo bi otišle na svoju 'tržnicu' - veliki povrtnjak iza kuće, napravile berbu i onda bi Jasenka krenula kuhati. 

>>> Karolina Blažeković (35) živi u Zagrebu, ali je rodom iz Slavonije. Po zanimanju je diplomirani inženjer agronomije, a u slobodno vrijeme, osim kuhanja bavi se plesom, jogom i vrtlarenjem. Najteža situacija joj je kuhati za zahtjevne kćeri koje nakon uloženog truda kažu „Nije fino“. 

>>> Riječanka Diana Novaković (44) je samostalni pripravni referent i majka 24-godišnje kćeri i 21-godišnjeg sina. Obožava kuhati, skijati i plivati. Kuhati je naučila od mame i bake, ali i putem knjiga i interneta. Kao najtežu situaciju u kojoj je kuhala navodi kada je kuhala u prirodi, na snijegu, na minus 20 stupnjeva. 

>>> Davor Bolšec (45) dolazi iz Zagreba i po zanimanju je kuharski pomoćnik, a do sada je svoje umijeće pokazao u 'Večeri za pet'. Uz to što voli kuhanje, hobi su mu moto utrke oldtimera, pa kuha na svakoj bajkerskoj fešti.  

>>> Roberto Nikolić (50) dolazi iz Velog Lošinja. Po zanimanju je pomorac, ali radi kao obrtnik. Oženjen je i otac dvoje djece. Bavi se jedrenjem, paintballom i fotografijom, a kuhati je naučio od mame. Kulinarska filozofija mu je vrlo jednostavna: "Moraš jesti, a kad je tako neka bude ukusno i fino!"

>>> Blaženka Belavić (53) dolazi iz Desinića i bavi se uzgojem ovaca zbog mesa. To znači da tijekom zime ima hrpu janjadi kao kućne ljubimce. U slobodno vrijeme voli plivati i ići na fitness te izrađivati predmete od drveta i renovirati stari namještaj. Kuha svakodnevno, a sve tajne kulinarstva naučila je od majke. Inspiraciju pronalazi u raznim kulinarskim emisijama, a posjeduje i profesionalno kulinarsko iskustvo. Prije dvadeset godina je radila u restoranu u Austriji. 

>>> Zadranka Vesna Bartolić (59) kuhati je naučila od mame. Inspiraciju za svoja jela pronalazi u ljudima koji cijene dobru hranu, naročito tradicionalnu. Iako joj sve što skuha dobro ispadne, kaže da se sjeća kada je unuci radila kuglof u koji je zaboravila dodati brašno. To je shvatila prekasno, kada je kuglof već bio u pećnici, ali je na kraju ipak bio jestiv. Neostvarena želja joj je otvoriti malu konobu s tradicionalnim jelima i slasticama.

>>> Duška Zaninović (60) iako je u mirovini, ne želi mirovati. U Šibeniku upravo završava kuću u sklopu koje će biti i mala konoba za gušt i društvo. U njoj će se, uz domaće likere gospođe Duške, okupljati likovnjaci, održavati literarne večeri i pjevati klapske pjesme. Kulinarska katastrofa je jedva izbjegnuta kada je pravila flambirane palačinke, a ovo nije prvi put da se natječe u jednom kulinarskom showu – već je nastupila u emisijama 'Večera za 5' i 'Punom parom'. 

Kulinarski show 'Tri, dva, jedan - kuhaj!' počinje u ponedjeljak, 16. veljače. Titulu najboljeg kuhara amatera u prvoj sezoni pripala je devetnaestogodišnjoj Anki Cvitanović, najmlađoj natjecateljici koja je žiri osvojila pripremom hrane prema tradicionalnim bakinim receptima i savjetima mame i strine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Netflixova zvijezda preselila je u Hrvatsku: 'Bila je to poruka iz svemira, hrana je puno bolja...'
OČARANA LJUDIMA I PRIRODOM

Netflixova zvijezda preselila je u Hrvatsku: 'Bila je to poruka iz svemira, hrana je puno bolja...'

Julie Theis ima preko pola milijuna pratitelja, a donijela je odluku da napusti Ameriku i preseli se u Hrvatsku, točnije u Dubrovnik. 'Kad sam išla guglati, bila sam zapanjena ljepotom grada', rekla nam je

U novom stanu: Ella Dvornik se preselila, pokazala i pogled...
PROMJENE

U novom stanu: Ella Dvornik se preselila, pokazala i pogled...

Influencerica se preselila u novi stan nakon što je ranije otkrila kako se seli jer joj treba veći dom
Baš kao u 'Sirovim strastima': Stankica iz 'Savršenog' snimila poznate kadrove kultnog filma
'IZAZOVNO I PRKOSNO'

Baš kao u 'Sirovim strastima': Stankica iz 'Savršenog' snimila poznate kadrove kultnog filma

Dizajnerica iz Banja luke pohvalila se videom na društvenim mrežama u kojem sjedi na stolcu i zavodljivo prebacuje nogu preko noge