Show

Komentari 10

Vampirica Olja iskreno nakon presude: 'Odlazak u zatvor ću doživjeti kao najskuplji reality'

Vampirica Olja iskreno nakon presude: 'Odlazak u zatvor ću doživjeti kao najskuplji reality'

Tvrtkom je upravljao moj muž, znam da on nikakav novac nije uzeo, čak je uložio u tvrtku. Kada je biznis počeo propadati, mi smo prodali stanove, imovinu roditelja i na sve smo se načine pokušali spasiti, kaže Olja

Osuđena sam za pronevjeru. Izrečena mi je kazna od godinu dana zatvora, odnosno pet godina uvjetno, a imam rok od dvije godine da isplatim 200.000 eura. Pokušat ću dokazati da je došlo do pogreške u knjigovodstvu. Ako ne uspijem, idem u zatvor. Ja 200.000 eura nemam i ne znam kako da ih nabavim za dvije godine. Ako se to dogodi, zatvor ću doživjeti kao najskuplji reality i tamo ću odležati svoju kaznu, izjavila je splitska vampirica Olja Einfalt Mihovilović (58) za srpski Alo.

POGLEDAJTE VIDEO:

Sudilo joj se za gospodarske malverzacije u slučaju 'Skandal' i to u iznosu od 17 i pol milijuna kuna. U njima je, navodno, sudjelovao i njezin pokojni suprug, Marko Mihovilović

Sud ju je proglasio krivom za tri točke optužnice. Za prvu točku optužnice dobila je deset mjeseci zatvora i to zbog toga što je sa pokojnim suprugom zadržala 121 tisuću kuna, za drugu točku izrečeno joj je šest mjeseci zatvora zbog utaje poreza od 35 tisuća kuna na štetu države, a za posljednju točku dobila je još šest mjeseci zatvora zbog utaje poreza od 489 tisuća kuna.

No, to nije sve. Izrečena je Olji i jedinstvena kazna zatvora od godinu dana, ali nju neće služiti ako u roku od 5 godina ne napravi novo kazneno djelo. U roku od dvije godine morat će vratiti oko 1,5 miljuna kuna te platiti troškove postupka.

- Nije mi bilo lako. Bojala sam se najgoreg, odnosno zatvora, no žalit ću se na presudu. Moj pokojni suprug i ja smo puno radili i mogu samo naglasiti da smo ostali gubitnici u svemu. Voljela bih da se promijeni situacija za privatnike u našem društvu, da oni mogu ići naprijed. Zapetljali smo se u greške za koje nismo bili krivi - izjavila je vampirica nakon presude na koju će se žaliti.

- Tvrtkom je upravljao moj muž, znam da on nikakav novac nije uzeo, čak je uložio u tvrtku. Kada je biznis počeo propadati mi smo prodali stanove, imovinu roditelja i na sve smo se načine pokušali spasiti od propadanja. Međutim, ostali smo na nuli, imali smo 10 eura dnevno za trošenje. Trudili smo se da nam ne isključe struju tvrtkama - izjavila je Olja te nadodala da bi zasigurno imali korist od toga.

 - Moj muž je zbog stresa dobio rak i umro je u roku od godinu dana - dodala je Einfalt.

Najčitaniji članci