Obavijesti

Show

Večernja škola održala lekciju roštiljanja i plasirala se u finale

Večernja škola održala lekciju roštiljanja i plasirala se u finale
35

Nakon Križevaca i Umaga, zaljubljenici u roštiljanje nadmetali su se na trećem izlučnom natjecanju 4. izdanja Zlatnog ćevapa na zagrebačkom Jarunu

S posebnim žarom radilo se Prvog svibnja na zagrebačkom Jarunu. Nakon Križevaca i Umaga, zaljubljenici u roštiljanje nadmetali  su se na  trećem izlučnom natjecanju 4. izdanja Zlatnog ćevapa, a posjetitelji su se jednako trudili isprobati prigodne grill delicije kao i osvojiti nagrade u brojnim igrama.

Od šest ekipa kojima je zadatak bio impresionirati gastro-sud, od samoga se početka isticala skupina skromnog naziva Školarci koja je u sastavu Zlatan Zuhrić Zuhra, Mladen Horvat, Antimon i Damir Folnegović u 11 sati započela s pripremama. U rezanju mesa, izradi smjese za ćevapčiće, mariniranju i začinjavanju ubrzo im se, kao moralna podrška, pridružio popularni voditelj Davor Dretar Drele pa ne čudi što se na livadi uz Malo jezero ubrzo sakupilo mnogo znatiželjnika koji su iz prve ruke željeli saznati kako se na terenskoj nastavi snalaze osebujni učenici Večernje škole.  

Među njima je bio i legendarni Davorin Bogović koji je i spot za svoj posljednji singl To neću biti ja, s novog albuma Mijene, snimio upravo za vrijeme roštilj-zabave povodom proslave svog  55. rođendana. Izgleda da ga je njegov hit kojim trenutno vlada top-listama nadahnuo i za sudjelovanje u gastro-pogađalici PIK pogodi tko sam u kojoj je jedan od najpoznatijih domaćih rockera osvojio počasno treće mjesto.

Boljim rezultatom ipak se mogu pohvaliti Zuhra i ekipa koji su se s visokih 177 bodova, jednako kao i njihovi najljući konkurenti Los chupacabros Tvrtka Kračuna, plasirali u finale 4. Prvenstva Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec ostavljajući iza sebe Tim Marka Bačeka, LK Pub Marka Milasa, Pančeke Roberta Hanžeka i Stare prijatelje Milke Maljevac. Ovaj presedan rezultat je bezuspješnog pripetavanja u kojem je bilo nemoguće odrediti koji je tim pokazao veće neznanje u poznavanju mesa, pa predsjedniku gastro-suda chefu Branku Ognjenoviću nije bilo druge nego pozvati obje ekipe na još jedan obračun 28. lipnja. S njim su se složila i druga dva člana žirija, Domagoj Jakopović Ribafish (najbolji poznavatelj ćevapa u Lijepoj našoj i okolici) te akademik kulinarstva Gojko Dragić.

Za dobro formu na Jarunu bio je zadužen Mario Valentić koji je demonstrirao pravilno nošenje boca Jamnice u igri gajbomjer, no srca publike umjesto naočitog profesora kineziologije osvojio je senzacionalni Antimon koji je zajedno s grupom Od srca do srca sve prisutne počastio svojim verzijama dalmatinsko-hercegovačkih klasika Mate Miše Kovača, Marka Perkovića Thompsona i drugih umjetnika koji pjevaju o moru, maslini, kamenu, kršu i soli, kako je objasnio Ahmed Abdel Rahim, inače inženjer građevinarstva iz Sudana.

4. Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec održava se u organizaciji 24sata, uz podršku PIK Vrbovca, Škode, Peveca, Labuda, Kiska, Jamnice, Mlinara, Zvijezde, Vina Belje, Kotanyija, Konzuma, Osječkog 1664 te Iskona.

Prati specijalnu rubriku na 24sata.hr  u kojoj donosimo više informacija.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Zlatni ćevap: Kaštelani su najbolji roštilj-majstori 2016.
VIDEO

Zlatni ćevap: Kaštelani su najbolji roštilj-majstori 2016.

Nakon šest tjedana putovanja Lijepom našom, "Zlatni ćevap" okupio je najbolje roštilj-majstore iz Valpova, Kaštela, Umaga, Poreča, Jaske i Harmice koji su donijeli okuse svojih zavičaja na zagrebački Jarun

Zlatni ćevap autobusom punim navijača otputovao u Kaštela
JARUN 19.6.

Zlatni ćevap autobusom punim navijača otputovao u Kaštela

Pobjedom ekipe Gušti Zagore završeno je 5. Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec. Usprkos kišnom vremenu na Jarunu je cijeli dan bilo veselo, a oblake je konačno rastjerala popularna grupa Vigor.
Zajedništvo, veselje i pozitivne vibracije u završnici natjecanja
BUNDEK 18.6.

Zajedništvo, veselje i pozitivne vibracije u završnici natjecanja

Miris vrhunskih roštilj-delicija širio se proteklog vikenda zagrebačkim jezerima u završnici 5. Prvenstva Hrvatske u roštiljanju uz Pik Vrbovec