Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
30 komentara

Veganka Anita: Neugodno mi je biti za stolom dok se jede meso

Vedra Slavonka pripremila je jelovnik koji se sastoji od predjela naziva Čvarkušice, glavnog jela Kunić u šljiviku i deseta Gužvarice. Kad su gošće stigle u Ljubičino dvorište, domaćica ih je dočekala s aperitivom

Foto: RTL
30 komentara

U novoj epizodi showa 'Večera za 5 na selu' ostajemo u Osijeku, gdje je svoje kulinarsko umijeće, mudrost i iskustvo pokazala umirovljena profesorica hrvatskog jezika i književnosti - Ljubica Ljubojević.

Vedra Slavonka pripremila je jelovnik koji se sastoji od predjela naziva Čvarkušice, glavnog jela Kunić u šljiviku i deseta Gužvarice. Kad su gošće stigle u Ljubičino dvorište, domaćica ih je dočekala s aperitivom; orahovicom, šljivovicom i rakijom od marelica.

Foto: RTL

- Doček je za mene bio savršen; slavonski heklani stolnjačić, čokančić, rakijica, a gospođa Ljubica je bila baš vesela - rekla je Tajana, a Sara je također sve bilo super.

Foto: RTL

- Iako je bio drugi dan, sve je bilo opušteno - dodala je.

VEČERA ZA 5 NA SELU Marija našla dlaku u jelu: 'Više nisam mogla jesti, gadilo mi se'

Nakon ugodnih trenutaka u dvorištu, svi su otišli u kuću i Ljubica je poslužila predjelo, a Anita je umjesto čvarkušica - dobila salatu!

- Očekivala sam nešto posebno jer kad je Ljubica jučer doznala da sam veganka, primila se za glavu i vjerojatno od tog trenutka razmišljala što će mi skuhati -  komentirala je Anita.

Foto: RTL

- Okus mi je bio savršen, pogotovo onaj sa sirom i narezanim peršinom - rekla je Tajana, a Sara koja je jučer pravila pogačice s čvarcima dodala: 'Meni je isto bilo odlično'.

Foto: RTL

Za glavno jelo svi su jeli kunića s palentom, a Ljubica je Aniti pripremila palentu sa satarašem.

- Jako je ukusno - rekla je Anita za svoje jelo dok je Sara komentirala kako je i njezino jako fino. No kad je počela priča o zecu, Aniti nije bilo ugodno. 'Teško mi je sjediti za stolom dok se jede meso, ali to radim iz poštovanja prema domaćici koja se zaista potrudila'.

'VEČERA ZA PET NA SELU' Sara nije bila pripremljena za goste vegane: Brzo se snašla...

Poslije je gostima pričala o svom doživljaju životinja.

- Nije dosadna s tim svojim pričama, ukazuje nam na neke stvari i zanimljivosti koje nismo znali, ali neće promijeniti moju odluku o voljenju mesa -  iskreno je rekla Tajana.

Foto: RTL

Uskoro je domaćica poslužila desert i kavu i, naravno, posebnu slasticu za Anitu.

- Obožavam ovakav tip deserta i radovala sam mu se od početka dana - komentirala je Sara.

Foto: RTL

Uslijedilo je iznenađenje - Ljubica je rekla da će pisati kratak testić!

- To mi je bio šok -  rekla je Sara, a potom su gošće dobile rečenice na kojima su nedostajali dijakritički znakovi pa su morale pravilno napisati č i ć.

U 'VEČERI ZA 5 NA SELU' Marija iznenadila goste: 'Bila sam sa ženom u vezi, super je'

- Od svega mi najgore idu č i ć - komentirala je Lea, no premda su gošće imale razna opravdanja zašto im baš to ne ide - dobro su riješile test. Nakon teksta dobile su i darove - trake za glavu.

Foto: RTL

Zadovoljni gosti počeli su s ocjenjivanjem. Lea je dala ocjenu devet samo zato što joj je atmosfera bila lošija od jučerašnje, Tajana je dala desetku jer joj je sve bilo savršeno, kao i Sari koja je također dala ocjenu deset, a Anita se odlučila za ocjenu osam zato što joj je domaćica bila malo ukočena.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SERIJALA 'ZENZACIJA':

 

Naši partneri pišu
Message