Obavijesti

Show

Komentari 7

Velika bitka: Daenerys će sa zmajem napasti Lannistere?

Velika bitka: Daenerys će sa zmajem napasti Lannistere?
9

TEORIJE FANOVA U Oštrozimlje se vratio Bran Stark. Gledateljima još nije jasno kakvu će on ulogu odigrati, a neki su već počeli nagađati da će otkriti Jonu njegovo podrijetlo

VIDEO

Najiščekivanija sezona 'Igre prijestolja' već se dobro zahuktala. Cersei je još jednom dokazala da se s njom nitko ne može zezati dok je Theon još jednom potvrdio svoj status kukavice. Sedma sezona gledateljima je priuštila scenu zbog koje je mnogima zaigralo srce, a to je susret Daenerys i Jona.

Iako su mnogi očekivali da će ovaj dvojac 'kliknuti' na prvu, to se nije dogodilo. Ipak, Khaleesi je Jonu dala zmajevo staklo no nije vjerovala u Bijele hodače.

Bran je 'ključ'

U Oštrozimlje napokon se vratio Bran Stark. Nakon emotivnog susreta, svojoj sestri Sansi otkriva da on više nije Bran nego Trooki gavran koji 'vidi i zna sve'. Gledateljima još nije jasno kakvu će on ulogu odigrati, a neki su već počeli nagađati.

Smatra se da će upravo nepokretni dječak postati ključ cijelog serijala, upravo zbog toga jer on vidi i zna sve, a ono što se dogodilo igrat će veliku ulogu.

Može spriječiti katastrofu

Kao što zna što se dogodilo prije, Bran može predvidjeti što će se desiti u Sedam kraljevina. Po tome, mogao bi spriječiti prelazak Bijelih hodača preko Zida. Fanovi tako nagađaju da će novopečeni Trooki gavran otkriti Jonu tajne pomoću kojih može spriječiti katastrofu.

Najiščekivanija tajna koju će Bran otkriti biti će otkriće podrijetla Jona Snowa. Kada mu je na dolasku Sansa rekla kako bi voljela da je Jon u Oštrozimlju, Bran joj je odgovorio: 'Da, moram pričati s njim'.

Otkrit će Jonu da je Targaryen?

Ako je suditi teoriji koju su obožavatelji iznijeli na forumima, ova je rečenica potvrda da će Bran otkriti Jonu tko su njegovi roditelji te ga time pripremiti na rat koji slijedi.  S druge strane, neki tvrde da će Jon sam otkriti da je Targaryen tako da će uspjeti 'pripitomiti' jednog od Daenerysinih zmajeva.

U Oštrozimlju će se Branu i Sansi pridružiti i Arya. Njezin dolazak očekuje se već u sljedećoj epizodi, a time će živuća obitelj Stark postati kompletna.

Arya će ubiti Maloprstog, a Theon će se sresti s Jonom

Naime, 'procurila' je snimka koja pokazuje da je Arya stigla u svoj dom. U videu Arya vježba mačevanje s Brienne, a fanovi su zaključili da trenira kako bi napala Cersei i osvetila obitelj.

Ipak, u Oštrozimlju se nalazi netko tko je na listi onih koje Arya namjerava ubiti. Riječ je o Maloprstom. Neki smatraju kako će ga ubrzo smaknuti dok drugi vjeruju da će čuvati stariju sestru i držati je podalje od spletkaroša Baelisha.

Ako je suditi još jednom setu fotografija koji se 'pojavio' i kruži internetom, očekuje nas još jedan povratak odbjeglog lika. Riječ je o Theonu koji bi se mogao sresti sa Jonom. Ovaj susret zasigurno neće biti prisan s obzirom da je Theon izdao obitelj Stark.

Smrt Olenne Tyrell mnogi smatraju jednom od boljih scena u seriji. Olenna je do kraja ostala dosljedna te iako je popila otrov i time dopustila da ju Lannisteri ubiju, dobila je svojevrsnu 'pobjedu'. Naime, priznala je kako je ona ubila Joffreya na vjenčanju.

Cersei je 'Luda kraljica'

Obožavatelji Cersei bili su oduševljeni posljednjom epizodom. Ona postaje sve okrutnija i trenutno je ništa ne može spriječiti u njezinom naumu.

Neki gledatelji počeli su je uspoređivati s Ludim kraljem. Osim brutalnih ubojstava koje je počinila, pronašli su još jednu poveznicu.

U petoj sezoni Cersei se prisjeća proročanstva koje je dobila kao djevojčica. Tada joj je rečeno da će roditi troje djece, da će ih sve pokopati i da će je naposljetku ubiti njezin 'Valonqar', odnosno mlađi brat. Jaime je nekoliko minuta mlađi od Cersei.

Ludog kralja ubio je Jaime pa je vjerojatno da će on smaknuti i Ludu kraljicu.

Bitka koju smo svi čekali

U sezoni koju smo čekali više od godinu dana gledali smo već tri velike bitke – bitka na vodi, u Bacačevoj hridi i Visovrtu.

Daenerys je odlučila napasti Jaimeovu vojsku sa svojim zmajem, a Tyrion ju je pokušao odgovoriti od toga. Prema nagađanjima obožavatelja, ona od toga neće odustati jer će se sjetiti onoga što joj je rekla Olenna Tyrell: 'Budi ono što jesi'.

Ako je vjerovati fanovima, već nas u sljedećoj epizodi očekuje bitka između Khaleesi koja će s Dothrakijima i zmajevima presresti Jaimeovu vojsku.

Prema toj teoriji, Drogona će pokušati svladati Bronn pa Jaime no niti jednom to neće poći za rukom.

Kako god bilo, pred nama je zasigurno jedna zanimljiva epizoda, ali i sezona.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Evo kako izgleda luksuzna vila Nikoline Pišek od 1,7 mil. eura
POKAZALA INTERIJER

Evo kako izgleda luksuzna vila Nikoline Pišek od 1,7 mil. eura

Voditeljica je prije nekoliko dana otkrila da se seli, a sad je s pratiteljima podijelila kako je uredila prostor. U utorak je imala i problema sa svojim svekrom Mišom Grofom i stanom u Beogradu

Pitali smo vas koga želite iduće godine vidjeti na Eurosongu: Pogledajte koga ste odabrali!
REZULTATI ANKETE

Pitali smo vas koga želite iduće godine vidjeti na Eurosongu: Pogledajte koga ste odabrali!

Najlošije je prošla Daria Kinzer koja je dobila samo dva glasa. Ona nas je predstavljala na Eurosongu 2011. godine s pjesmom 'Celebrate'
Fanove naljutio video na profilu Eurosonga: 'Sve je namješteno'
'OVO JE ČUDNO'

Fanove naljutio video na profilu Eurosonga: 'Sve je namješteno'

Na ovogodišnjem Eurosongu pobijedili su Nemo, predstavnici Švicarske, a brojni smatraju da to nisu zaslužili