Obavijesti

Show

Komentari 2

Velika crvena usta i isplaženi jezik: Drskost i seksualnost

Velika crvena usta i isplaženi jezik: Drskost i seksualnost
12

Čak i poslije 50 godina, logo benda je jednako atraktivan kao i na početku njihove karijere. Prvu promjenu napravili su povodom proslave svoje obljetnice

VIDEO

Jedan od najuspješnijih bendova svih vremena osnovan je 1962. godine kad su se udružili gitarist Brian Jones, pijanist Ian Stewart, pjevač Mick Jagger, gitarist Keith Richards, basist Bill Wyman i bubnjar Charlie Watts. Na njihovim tunejama publika je ludjela. Punili su stadione, ulaznice su skupo naplaćivali pa su dobili ponude i za brojna sponzorstva. Njihova slava ne jenjava ni danas. 

Logo Rolling Stonesa prepoznatljiv je po crtežu usana i isplaženog jezika. Dizajnirao ga je John Pasche 1971. godine, ugledni britanski grafički dizajner. Službeno, logo se prvi put pojavio kao cover na albumu 'Sticky Fingers' 1971. godine. Naručen je za 50 funti, odnosno 465 kuna, ali su glazbenici bili oduševljeni pa su grafičaru platili više - 200 funti, to jest 1900 kuna. Pasche je na logu radio dva tjedna, a evo gdje je pronašao inspiraciju. 

- Htio sam da logo predstavlja autoritativni stav benda, Mickova usta i njihovu seksualnost. A kad vidite Micka, prvo što vidite su njegova usta - rekao je tada Pasche. 

'Velika crvena usta' predstavljaju usta pjevača Micka Jaggera, ključnog člana benda. Originalno, isplaženi jezik predstavlja hinduističku božicu Kali, boginju vječne energije. Logo benda veliča snagu slobodnog izražavanja rock'n'roll glazbe. Izdvaja se od loga ostalih bendova jer asocira na veselje. 

Jaka crvena boja također simbolizira bunt, senzualnost, seksualnost i drskost. U skladu je sa strasti koju članovi benda pokazuju u svojim nastupima i pjesmama. 

Logo je jedinstven jer na njemu nikad nije pisalo ime benda. Kako su objasnili članovi benda, njihov logo dovoljno je jak sam po sebi te nije bilo potrebe da ime benda piše negdje na njemu. Čak i poslije 50 godina, njihov logo je jednako atraktivan kao i na početku njihove karijere. Prva promjena na logu napravljena je povodom 50. godišnjice benda.  Promjenu je napravio američki dizajner i ilustrator Shepard Fairey. Ažurirani logo predstavljen je nedavno. 

Riječ je o jednom od najprepoznatljivijih loga ikad stvorenih. Originalna fotografija loga nalazi se u londonskom muzeju 'Victoria i Albert'. Fotografija je otkupljena na aukciji u SAD-u za 50 tisuća funti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Evo zašto Filip i Tamara  nisu bili na zajedničkom izletu u 'Braku'
MISTERIJ RIJEŠEN

Evo zašto Filip i Tamara nisu bili na zajedničkom izletu u 'Braku'

Kada je pozivu došao kraj ostali kandidati u showu 'Brak na prvu' odmah su komentirali da se između Filipa i Tamare osjeti kemija

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin
Australac Simon koji tvrdi da je sin kralja Charlesa objavio nove 'dokaze': 'Što više gledam...'
'IMA DOSTA SLIČNOSTI'

Australac Simon koji tvrdi da je sin kralja Charlesa objavio nove 'dokaze': 'Što više gledam...'

Simon Charles Dorante-Day je uvjeren da je plod prve afere slavnog kraljevskog para, a rodio se kada je Charlesu bilo 17, a Camilli 18 godina