Show

Komentari 11

Vesna Dragojević: Oliver nikad nije slavio rođendane. I meni bi bilo lakše da preskočim, tuga je

Vesna Dragojević: Oliver nikad nije slavio rođendane. I meni bi bilo lakše da preskočim, tuga je

U čast Oliveru Dragojeviću, koji bi na današnji dan proslavio 74. rođendan, pjevat će se u crkvi u Veloj Luci. Organizirale su se klape, a obitelj tradicionalno posjećuje njegov grob

Naš legendarni glazbenik Oliver Dragojević danas bi slavio 74. rođendan, a supruzi Vesni teško je bez njega.

POGLEDAJTE VIDEO:

- U čast njegova rođendana danas će biti koncert u crkvi sv. Josipa u Veloj Luci u 19.30 sati - otkriva nam Vesna i dodaje da će koncert biti pod kontroliranim uvjetima i uz ograničeni broj publike, a samo će stariji članovi obitelji Dragojević biti nazočni.

- Obitelj je planirala ići na groblje, nismo ni znali da će biti koncert, klape su se spontano dogovorile - kaže Vesna i dodaje kako joj je važnije na današnji dan otići na Oliverov grob, nego na Svi svete.

storyeditor/2021-12-06/PXL_061219_27067501.jpg

- Osjećam se grozno, kad bih barem mogla preskočiti današnji dan. Tužni smo. Otkako je umro, nismo slavili njegov rođendan - kaže nam Vesna pa dodaje:

- Živjeli smo 46 godina zajedno. Mi sve znamo što bi on volio i htio raditi za svoj rođendan. Znate, on je za svoje rođendane radio humanitarne koncerte. Oliver vam se držao ovoga: 'Ja ću vama pokloniti, nemojte vi meni'. I tako je i bilo.

rotary

Dodaje da su davno izbacili darivanje za rođendane.

- Nas je 14 u familiji, to je previše poklona u godini. Oliver nikad nije slavio rođendane, ali kasnije je zbog unuka pristao na puhanje svjećica, rezanje torte...

Oliver je preminuo u 71. godini nakon teške bolesti raka pluća 2018. godine. Iako optimističan i pozitivan do zadnjeg trena, opaku bolest ipak nije mogao pobijediti. ''Cesarica', ''Kad mi dođeš ti'', ''Tko sam ja da ti sudim'', ''Moj lipi anđele'', ''Trag u beskraju', samo su neki od njegovih hitova uz koje su odrastale brojne generacije, a njegovoj Vesni najteže je bilo kad je čula za njegovu dijagnozu.

- Neću ni govoriti o tome, to je strašno. Ja sam pušila više od njega, je li moguće. Umjesto da se meni dogodi, dogodilo se njemu. Djeca su bila optimistična, ja nisam imala neku nadu. Sve smo probali. Slali nalaze na Mayo kliniku. Rekli su nam da sve što dobiva u Splitu dobivao bi i tamo. Rasporedili smo se kad će tko k njemu u bolnicu. Ja sam išla s nevjestom Karmen, bila je trudna. Ona bi s njim igrala na karte. Po cijeli dan smo bile u bolnici. Svaki dan sam mu kuhala i nosila gore. Došli bi Tedi i Gibo. Nismo jeli, toliko smo neuredno živjeli. Izgubila sam pet kila - svojedobno nam je rekla Vesna.

- Promijenila sam sve u stanu u Splitu baš zato da bih lakše prebrodila. Da nisam, ne bih više mogla ući u njegovu sobu. Imao je svoju sobu, za koju je rekao da ju je dobio nakon skoro 50 godina. Rekla sam mu, je, zaslužio si, svaka čast. Tu je gledao utakmice, imao je klavir, kauč, gitare, instrumente, slušalice, kabele, sva ona čuda tehnike. Kad bismo bili doma sami, on bi iza objeda išao u tu sobu. Što će sjediti sa mnom, gledati kako perem suđe. U sobi bi na YouTubeu cijeli dan slušao jazz. Maksimalna tolerancija je bila - ispričala nam je Vesna ljetos.

Najčitaniji članci