Obavijesti

Show

Komentari 5

Virtualni koncert Bare i Majki: 'Publici preostaje da namjesti glasnoću, natoči si piće i uživa'

Virtualni koncert Bare i Majki: 'Publici preostaje da namjesti glasnoću, natoči si piće i uživa'
5

Ovim pristupom mijenjamo paradigmu koncerta općenito: na virtualnoj svirci više nije u centru bend, nego publika. No u isto vrijeme, bend još uvijek ostaje okružen publikom, kaže Lučić

Dan nakon Božića Goran Bare (55) i Majke pripremaju iznenađenje. Iako je godinama odolijevao pritiscima Milana Bandića (65) i gradske uprave, zagrebački Klub Jabuka ipak je deložiran 22. listopada ove godine. Njihovu djelatnost virtualno nastavlja Stjepan Lučić koji je pokrenuo internetsku stranicu virtualnajabuka.com preko koje se, među ostalim, mogu gledati i koncerti u VR tehnologiji.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

- Namjera virtualnih svirki je da tijekom ove pandemije i zatvorenih klubova, koristeći VR tehnologiju, osiguramo bendovima nastup, a publici zabavu. Ovdje smo spojili staro i novo: studijske nastupe kakve su i prije bandovi održavali, u kojima glazbenici sjede jedan nasuprot drugome okruženi publikom i kamerama, inovirali smo tako da VR kameru smjestimo u centar - kaže Lučić.

- Tako će publika biti smješteni točno u sredinu, između izvođača. Koristeći VR tehnologiju moći ćete se okretati po želji prema izvođačima. U isto vrijeme, vašu sliku ćemo projicirati na jedan od ekrana koji će okruživati band. Ovim pristupom mijenjamo paradigmu koncerata općenito: na virtualnoj svirci više nije u centru bend, nego publika. No u isto vrijeme, bend još uvijek ostaje okružen publikom. Publici preostaje samo da namjesti željenu glasnoću, natoči si piće i uživa - dodao je.

Nakon Pocket Palme' i Tomislava Golubana (44), na Štefanje, 26. prosinca, na redu su Goran Bare i Majke.

Bare se požalio: 'Bez primanja sam. Ako netko treba konobara ili kopača krumpira neka zove'
Bare se požalio: 'Bez primanja sam. Ako netko treba konobara ili kopača krumpira neka zove'

- I njihov koncert će se gledati Video Playerom sustava Entrio preko kojeg će se ujedno moći kupiti i virtualne ulaznice - govori Lučić koji je objasnio kako publika može uživati u koncertnoj svirci sjedeći u vlastitom dnevnom boravku.

- Za prijenos uživo Entrio preporučuje browser http://www.google.com/chrome. Riječ je o sasvim novoj i drugačijoj tehnologiji VR prijenosa - 360 stupnjeva, što znači da ako se prijenos gleda mobitelom, snimka se može rotirati ili pogled na zaslonu usmjeravati u svim smjerovima. Isti efekt bit će i na zaslonima kompjutora ili tableta držanjem lijevog klika i istovremenim pomicanjem miša u željenom smjeru - kaže organizator.

Prijenos virtualnog koncerta počinje u 20 sati.