Obavijesti

Show

Komentari 20

Vozača koji je skrivio nesreću u kojoj je poginuo Šaban Šaulić osudili na tri godine zatvora

Vozača koji je skrivio nesreću u kojoj je poginuo Šaban Šaulić osudili na tri godine zatvora
8

Alsin Levent priznao je krivicu. U sudnicu je došao s kapuljačom preko glave i, kako pišu srpski mediji, cijelo je vrijeme držao knjigu ispred sebe kako ne bi vidio obitelji stradalih

VIDEO

Prošle su tri godine otkad je u teškoj prometnoj nesreći u Njemačkoj život izgubio kralj narodne glazbe Šaban Šaulić i njegov klavijaturist Mirsad Kerić, a Slobodan Stojadinović zadobio je tada teške tjelesne ozlijede.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:11

Danas je na red došlo suđenje Alsinu Leventu u Güterslohu. Suđenju je prisustvovala Šaulićeva obitelj, to jest, supruga Gordana, sin Mihajlo i kćer Sanela. Prisutan je bio i sin poginulog Mirsada Kerića.

Alsin je u sudnicu ušao s kapuljačom na glavi i, kako piše Republika.rs, cijelo je vrijeme držao knjigu ispred sebe kako ne bi vidio obitelji preminulih. 

Na sudu je Levent priznao krivicu i osuđen je na tri godine i tri mjeseca zatvora, piše Blic.

Zbog ovog je suđenja sud dobio rekordan broj prijava za akreditacije predstavnika njemačkih medija, ali i onih iz okolnih zemalja.

Podsjetimo, kralj narodne glazbe poginuo je u teškoj prometnoj nesreći 2019. godine kod gradića Gütersloh u Njemačkoj. Taj dan je, nakon završenog nastupa u Bielefeldu, Šaulić s glazbenicima otišao u hotel kako bi pokupili svoje stvari pa su se uputili na aerodrom u Düsseldorf, gdje su imali let za Beograd. Na putu se u njihov automobil zabio pijani vozač bez vozačke dozvole. Kako su tada pisali strani mediji, pijani je vozač vozio brzinom većom od 180 kilometara na sat.

Kum glazbene legende, Slobodan Stojadinović, koji je preživio stravičnu nesreću u ispovijesti je otkrio detalje tog kobnog dana. On je za vrijeme nesreće sjedio u automobilu iza Šaulića, a iz bolnice u Njemačkoj se javio Republici.

Šabanov sin prokockao je pola milijuna kuna: Mama vraća dug
Šabanov sin prokockao je pola milijuna kuna: Mama vraća dug

- Sve je nekako bilo čudno, još od nastupa koji je imao te noći. Šaban je stalno gledao na sat. To je napravio čim je kročio na binu, a zatim još pet ili šest puta tijekom koncerta. Kao da je negdje žurio, kao da ga je neka nesreća vukla, kao da je žurio u smrt - pričao je kroz suze.

Iako su se dogovorili da će odspavati prije nego krenu kući, pjevač je ustao prije budilice i požurivao ih da što prije krenu na aerodrom.

- Nikada prije nije bio takav. Imali smo još tri sata do polijetanja aviona, a on se ponašao kao da kasnimo. Ubrzo smo ušli u auto i primijetio sam da je nervozan. Čak mi je zamjerio što ga nisam probudio tri minute ranije. Nisam mogao vjerovati što mi priča, ali pustio sam ga, nisam se htio prepirati - dodao je.

Kada su krenuli na put, vidjeli su da su na cesti radovi. Odjednom su osjetili snažan udarac.

- Na putu su bili radovi, pa su automobili iz tri trake prelazili u jednu. Samo smo čuli 'bam'! Drugo vozilo je naletjelo na nas od iza, a Mirsad je počeo kočiti. Od siline udarca, gepek me je nabio skroz naprijed, kod Šabana, koji je sjedio na suvozačevom mjestu. Na Mirsada je pao sintesajzer, od kog je zadobio težak udarac u glavu. Ja sam nekoliko puta padao u nesvijest i budio se. Bilo je jezivo gledati kako doktori pokušavaju oživiti Mirsada. Šabana nigdje nisam vidio. Pitao sam gdje je, a djelatnici hitne pomoći su mi rekli da ga voze u drugu bolnicu. Tada sam se opet onesvijestio - opisao je traumatičan dan drhtavim glasom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin