Obavijesti

Show

Komentari 6

Winona: Slučajno se udala, a uhitili su je zbog krađe odjeće

Winona: Slučajno se udala, a uhitili su je zbog krađe odjeće
8

Njene upečatljive uloge autsajderica i buntovnica, originalnost i dojmljiva biografija drže svoj status i danas, pogotovo među generacijom mladih nezadovoljnom današnjim vremenima i gladnom prošlosti

VIDEO

Winona Ryder jedinstvena je pojava u svijetu filma. Zbog velikog talenta, tajanstvene karizme i specifičnog izgleda često se pojavljivala u filmovima pomalo mračne ili crnohumorne tematike, a danas slavi 48. rođendan. 

Winona Ryder attends

Jedan od zanimljivijih trenutaka u životu glumice bio je onaj kada je u sklopu promocije zajedničkog filma 'Kako uloviti neženju?' s glumcem Keanom Reevesom (55) saznala da su se slučajno vjenčali  prije 27 godina. Naime, redatelj  pri završetku snimanja filma 'Drakula' nikako nije bio zadovoljan stiliziranom scenom vjenčanja Mine i Jonathana, pa je odlučio  snimiti još jednu, ali stvarnu scenu vjenčanja, i to onako kako bi ona doista izgledala po pravoslavnom obredu. Tako je snimljena scena u pravoj grčkoj pravoslavnoj crkvi u Los Angelesu, a obred je vodio pravi svećenik.

Winona se tijekom djetinjstva više puta selila s obitelji, a naposljetku je završila u okolici San Francisca. Svojih se srednjoškolskih dana prisjeća s gorčinom jer je tada doživjela teško zlostavljanje. Navodi kako su ju djevojke imale na meti jer je nosila mušku odjeću i odudarala od njih. Bile su toliko nasilne prema njoj da je nekoliko puta morala ići na šivanje u bolnicu.

1983. upisala je studij glume u San Franciscu gdje je pohađala prve satove glume. Već 1985. dobila je  prvu filmsku ulogu u Lucasu, filmu scenarista Davida Seltzera (79).  Njena popularnost u ranom razdoblju porasla je  ulogom goth djevojke Lydije koja se sprijateljuje s duhovima u Burtonovom crnohumornom 'Bubimiru'. Iste godine nastupa kao glavna zvijezda u kultnim Heathericama 
gdje su ona i njen partner glumac Christian Slater (50), suvremeni Bonnie i Clyde, buntovni adolescenti ogorčeni svojim vršnjacima koji odlučuju svoj bijes umiriti ubojstvima. Iako film nije napunio kinoblagajne, s vremenom je postao sve popularniji među mladima.

Štedljiva Winona Ryder ne želi kupovati dizajnerske haljine
Štedljiva Winona Ryder ne želi kupovati dizajnerske haljine

1990. odabrali su je za četiri uloge. Trebala se pojaviti u trećem dijelu legendarne trilogije 'Kum' kao Mary, kći Michaela Corleonea, ali je zbog iscrpljenosti i zdravstvenih problema odustala od snimanja, a ulogu je preuzela glumica Sofia Coppola (48). 

Glavnu ulogu Jo March u uspješnoj adaptaciji romana 'Male žene' Ryder je 1994. posvetila Polly Klaas, djevojčici iz grada Petaluma u kojem je Winona odrasla. Polly je bila dvanaestogodišnjakinja koja su 1993. bila oteli i ubili, a njen je nestanak privukao pažnju cijelog SAD-a. Dok je potraga za djevojčicom još bila u tijeku, Ryder je ponudila dvjesto tisuća dolara da se Polly vrati kući živa i zdrava. Nažalost, to se nije ostvarilo.

Pixsell

1999. glumi s velikim ličnostima kao što su Angelina Jolie (44) i Whoopi Goldberg (63) u 'Prekinutoj mladosti', ekranizaciji autobiografije Susanne Kaysen. Glumica za taj film, u kojem je prikazan Susannin jednogodišnji boravak u mentalnoj bolnici, tvrdi da joj je jedan od najdražih koje je snimala. I ona sama često se borila sa psihičkim problemima i njihovim tjelesnim posljedicama, a još danas pati od nesanice.

Winona Ryder: Željela sam se družiti s A. Jolie, razočarala me
Winona Ryder: Željela sam se družiti s A. Jolie, razočarala me

Imala je probleme sa snimanjem scena u vodi na snimanju filma 'Alien:Uskrsnuće' jer je u djetinjstvu proživjela traumatično iskustvo kad se  jednom gotovo utopila.

U prosincu 2001. Ryder je uhićena zbog krađe na Petoj aveniji u Beverly Hillsu. Optužena je  za krađu dizajnerske odjeće i nakita vrijednog više od pet tisuća dolara i osuđena na tri godine uvjetne kazne, 3700 dolara kazne i 6300 dolara za nadoknadu štete. Glumica tvrdi da se to dogodilo u vrijeme kada je patila od kliničke depresije. Među ostalim, optužena je i za uzimanje droga i tableta za koje nije dobila recept.

Pixsell

Njene upečatljive uloge autsajderica i buntovnica, originalnost i dojmljiva biografija drže svoj status i danas, pogotovo među generacijom mladih nezadovoljnom današnjim vremenima i gladnom  prošlosti.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SERIJALA 'ZEZNACIJA':

Pokretanje videa...

12:01
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Nije sve tako savršeno: Jennifer Lopez fotkali na ulici, evo kako izgleda bez filtera i 'fotošopa'
NE MOŽE SE SVE SREDITI

Nije sve tako savršeno: Jennifer Lopez fotkali na ulici, evo kako izgleda bez filtera i 'fotošopa'

Čini se kako je dosta smršavila u posljednje vrijeme jer joj trbuh i struk, koji su se isticali ispod kratke majice, nisu glatki ni zategnuti

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'
ZBUNILA PRATITELJE

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'

Poznata hrvatska influencerica je objavila par fotografija, a zatim se raspisala o svojem omiljenom 'emojiju' te iznenadila...
Bianca Censori bosa prošetala Disneylandom: 'Ovo je najviše odjeće što je ikada nosila...'
KANYEOVA DRAGA

Bianca Censori bosa prošetala Disneylandom: 'Ovo je najviše odjeće što je ikada nosila...'

Bianca i Kanye u braku su od kraja 2022., a od ljeta iz dana u dan šokira svojim golišavim modnim kombinacijama