Show

Komentari 2

'Yoko je Lennona hipnotizirala, sredila mu heroin i ljubavnicu'

'Yoko je Lennona hipnotizirala, sredila mu heroin i ljubavnicu'

Članovi benda nisu je podnosili, ali zbog japanske umjetnice Lennon je uskoro ostavio prvu ženu i dijete, navukao se na heroin, a Yoko mu je svojedobno namjestila mlađu, tada 22-godišnju ljubavnicu May Pang

Uporno mu je pisala pisma, pojavljivala se na svim mjestima na kojima se pojavljivao i John, a bila je jako uporna i nije je se bilo lako riješiti, tvrdi Ray Connolly, autor nove knjige 'Being John Lennon: A Restless Life'. Yoko Ono (85) je obilježila karijeru Beatlesa i mnogi ju krive za raspad glazbenih velikana, ali doći do pozicije tolike moći u odnosu nije bilo najjednostavnije. 

- Plan za njezinu prvu izložbu bio je uvjeriti nekako Johna da sponzorira cijelo događanje. Presrela ga je u umjetničkoj galeriji, po njezinim riječima sasvim slučajno, iako ga je mjesecima proganjala - piše autor. Ono je u svijet Beatlesa pokušavala ući i javljajući se i ostalim članovima, ali John je jedini koji je nakon nekog vremena zagrizao. Bend je već bio u fazi kad su nesuglasice, poroci i međusobna ljubomora postali svakodnevica te nije trebalo puno da dođe do službenog raspada. 

- Yoko je bila vrlo misteriozna, drugačija od djevojaka koje je John ranije upoznavao i u potpunosti ga je očarala - tvrdi Connolly u knjizi. 

Paul, George i Ringo nisu je podnosili, a Johnova teta nazvala ju je 'otrovnim patuljkom'. Ipak, zbog japanske umjetnice Lennon je nedugo kasnije ostavio prvu ženu i dijete, navukao se na heroin, a Yoko mu je svojedobno namjestila mlađu, tada 22-godišnju ljubavnicu May Pang (68), sve kako bi spasila brak. 

- Gotovo potpuno nepoznata avangardna umjetnica nije mogla napraviti bolji potez za svoju karijeru od pojavljivanja u društvu Beatlesa, a posebno Johna Lennona - zaključuje autor. 

Yoko Ono s Johnom ima sina Seana Lennona (43), a iz ranijeg braka s Anthonyjem Coxom i kćer Kyoko Ono Cox (55).

Najčitaniji članci