Obavijesti

Show

Komentari 2

Za ove glumačke uloge gubili su i polovicu svoje tjelesne mase

Za ove glumačke uloge gubili su i polovicu svoje tjelesne mase

Publika je drastične promjene uvijek znala cijeniti, a kritika prigodno nagraditi, no nekolicina glumaca osjetila je zbog radikalnih režima i probleme sa zdravljem

VIDEO

Glumačke transformacije nerijetko iziskuju i fizičke promjene, a mnogi poznati glumci za potrebe svojih uloga drastično su povećavali i smanjivali kilažu, ovisno o potrebama koje njihov lik nosi sa sobom. Naš glumac Goran Bogdan (40) nedavno je izjavio kako je zbog uloge oca u istoimenoj drami redatelja Srdana Golubovića smršavio 18 kilograma te da je uz promjenu prehrane ozbiljno trenirao.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

04:45

Patnja kroz koju je prolazio pomogla mu je, kaže, i u “ulaženju” u zahtjevan lik. Na koncu je Bogdan odigrao možda i ulogu života, a za istu je nominiran za prestižnu nagradu Europske filmske akademije. Nije ju osvojio, no završio je u biranom društvu te kazao kako zbog poraza od slavnog Danca Madsa Mikkelsena (55) može osjećati samo ponos. 

Goran Bogdan: Zbog 'Oca' sam smršavio 18 kila u mjesec dana
Goran Bogdan: Zbog 'Oca' sam smršavio 18 kila u mjesec dana

Nedavno je svijet obišla vijest i o zdravstvenim problemima holivudskog velikana Georgea Clooneyja (59), koji je, samo nekoliko dana prije nego što je trebao početi rad na novom filmu “The Midnight Sky”, završio u bolnici s jakim bolovima u trbuhu. Dijagnosticirali su mu pankreatitis, odnosno upalu gušterače, što je moglo biti opasno po život, a Clooney je u bolnici tad proveo neko vrijeme. Izgubio je gotovo 13 kilograma zbog uloge u filmu, a vjeruje da je dijeta pridonijela njegovoj bolesti. 

Suburbicon Premiere - Toronto International Film Festival 2017

- Mislim da sam se previše trudio da brzo smršavim i vjerojatno se nisam dobro brinuo o sebi - rekao je George.

Osim što je izgubio kilograme za ulogu, morao se prestati i brijati, no to mu ipak nije toliko teško palo.

- Pustio sam veliku, ružnu bradu. Moj sin ju je volio jer bi u nju skrivao stvari za koje ne bih znao dok ne bih otišao na posao. Moja žena i sestra bile su jako sretne kad sam je konačno obrijao - rekao je glumac. 

Clooney završio u bolnici nakon što je skinuo 13 kila za ulogu...
Clooney završio u bolnici nakon što je skinuo 13 kila za ulogu...

Kralj transformacija u Hollywoodu je svakako Christian Bale (46). Potpuno posvećen filmovima koje snima, prošao je kroz nekoliko nestvarnih tjelesnih transformacija. Gubio je polovicu tjelesne mase pa je šest mjeseci kasnije već vraćao za sasvim drukčiju, novu ulogu. U Hollywoodu s pravom nosi titulu “luđaka”, čiji je pristup poslu odavno postao uzoran s jedne strane, ali s druge i iznimno opasan.

WARNER BROTHERS / COURTESY EVERETT COLLECTION

Pumpao se u teretani konzumirajući proteine u ogromnim količinama, a u najsnažnijim izdanjima igrao je u Nolanovim filmovima o Batmanu. Jednom je prilikom “natukao” čak 45 kilograma mišića, a nemoguće je zaboraviti i njegovu jezivu figuru iz filma “The Machinist” 2004. kad je pao na svega 54 kilograma te je živio na kavi, jabukama i tuni. Nema sumnje kako takav način života ostavlja posljedice, a Bale je nedavno izjavio kako mu je supruga zabranila takve preobrazbe u budućnosti, a da i sam osjeća kako mu s godinama to više ne treba.

Christian Bale smršavio 35 kila za ulogu: 'Završio sam s tim'
Christian Bale smršavio 35 kila za ulogu: 'Završio sam s tim'

Matthew McConaughey (50) u “Dobrim dilerima iz Dallasa” osušio se na samo 60 kilograma, ali je priznao kako se nije odrekao alkohola. Za tu je ulogo dobio i Oscara. 

Screenshot

Tom Hanks (64) izgubio je 26 kilograma za ulogu u “Brodolomu života”, Michael Fassbender (43) 25 kilograma za ulogu u filmu “Hunger”, a Joaquin Phoenix (46) drastično se promijenio za potrebe uloge Arthura Flecka i filma “Joker” te je skinuo 23 kilograma i osjetno smanjio figuru. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...