Obavijesti

Show

Komentari 151

Začarani krug: Milan i Seve već godinama na tri različita suda

Začarani krug: Milan i Seve već godinama na tri različita suda
5

Privremenu mjeru prema kojoj dječak treba jednako vremena provoditi s oba roditelja, odnosno jedan tjedan živi s majkom, a drugi tjedan s ocem, sutkinja Nikić donijela je u travnju 2017. godine

VIDEO

Pravna bitka Severine Kojić i Milana Popovića oko skrbi nad djetetom traje još od 2013., kad je definitivno pukla ljubav između splitske pjevačice i srpskog poduzetnika.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:26

Jedna od prvih odluka koje je donio zagrebački Općinski građanski sud bila je da dječak živi s majkom, a otac ima pravo viđanja. Severina je tražila da ta viđanja budu samo u Hrvatskoj tvrdeći da je Milan dječaku bez njezina znanja izradio putovnicu Republike Srbije, što je on demantirao. Već u ožujku 2014. godine sutkinja Marina Parać Garma je Severini dosudila najveću alimentaciju u dotadašnjoj sudskoj praksi odlučivši da Milan za uzdržavanje sina mora plaćati 15.000 kuna mjesečno.

Netrpeljivost između bivših partnera zahuktala se 2015. godine, kad je Milan u zagrebačkoj Palači pravde podnio još nekoliko tužbi protiv Severine. Tražio je da sina viđa češće, dva puta po pet dana na mjesec, u drugoj tužbi tražio je da Aleksandar živi s njim i da mu Severina plaća 3500 kuna alimentacije, a tužio ju je i zbog toga što je upisala dijete u vrtić bez konzultacija s njim.

Tužbe su spojene, a predmet je dan u rad sutkinji Verici Nikić. Ona je udovoljila očevu zahtjevu pa dječak pet mjeseci nije išao u vrtić, sve dok Županijski sud u Zagrebu nije ukinuo mjeru. Sutkinja je 26. travnja 2017. godine donijela privremenu mjeru prema kojoj dječak treba jednako vremena provoditi s oba roditelja, odnosno jedan tjedan živi s majkom, a drugi tjedan s ocem, te da roditelji po principu pola-pola dijele dijete tijekom zimskih i ljetnih praznika.

Severina više neće živjeti sa sinom: Skrbništvo dobio Milan
Severina više neće živjeti sa sinom: Skrbništvo dobio Milan

U lipnju 2017. godine, prije nego što će predmet po žalbi otići na Županijski sud u Splitu, Severina se požalila medijima na odluku. U kritikama rada suda obrušila se i na sutkinju Nikić.

- Nakon što je Općinski građanski sud u Zagrebu u predmetu donio privremenu mjeru, medijski prostor je iskorišten kako bi se obezvrijedio i omalovažio rad sutkinje Verice Nikić, nakon pune 43 godine njezina besprijekornog radnog staža, kao i da se izvrši neprimjeren i nedopušten pritisak na rad sutkinje, kao i Županijskog suda, s obzirom na to da je po izrečenoj mjeri u tijeku žalbeni postupak. Roditelj koji smatra da drugi roditelj nema roditeljske kapacitete, da šteti djetetu ili na neki drugi način krši djetetova prava, te tvrdnje treba dokazivati u sudskom postupku, prije svega odazivanjem na pozive suda, davanjem iskaza pred sudom, davanjem prioriteta svom sudjelovanju u sudskom postupku u odnosu na svoje druge aktivnosti, a ne u medijima i na ulici - naveo je u priopćenju Općinski građanski sud u Zagrebu.

U srpnju iste godine Županijski sud u Splitu ukinuo je privremenu mjeru zbog bitne povrede postupka i vratio predmet na ponovno odlučivanje. Ista sutkinja 22. veljače 2018. donosi istu presudu, da otac i majka podjednako provode vrijeme s djetetom.

I tu je presudu ukinuo Županijski sud u Splitu 10. kolovoza 2018. i vratio predmet sudu, no ovaj put dodijeljen je u rad sutkinji Tei Golub. Upravo je ona u četvrtak odlučila da dječak živi s ocem, a majka ga posjećuje te ocu mora isplaćivati alimentaciju. Osim na građanskom sudu, Milan je Severinu i njezine suradnike tužio i na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu smatrajući da su ga oklevetali u svojim javnim istupima. Jedan postupak vodio je protiv Severinina bivšeg menadžera Tomice Petrovića, koji je nedavno nepravomoćno oslobođen optužbi, a u dva odvojena slučaja tužio je Severinu i njezina bivšeg odvjetnika Darija Budimira.

Milanu će Severina isplaćivati alimentaciju od 1200 kuna?
Milanu će Severina isplaćivati alimentaciju od 1200 kuna?

Protiv Severine se vodio postupak i na prekršajnom sudu zbog sumnje u obiteljsko nasilje. Prije nekih mjesec dana u tom je postupku donesena nepravomoćna presuda prema kojoj je Severina nepravomoćno proglašena krivom da je počinila psihičko nasilje u obitelji koje je kod žrtve prouzročilo povredu dostojanstva i uznemirenost. Izrekli su joj novčanu kaznu u iznosu od 3000 kuna. Rasprave su bile zatvorene za javnost, kao i u postupcima koji su se vodili ili se vode na druga dva suda. Riječ je bila o uvredljivim e-mailovima koje je poslala Popoviću.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 151
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...