Obavijesti

Show

Komentari 0

Zagreb Film Festival od 6. do 12. studenog na nekoliko lokacija

Zagreb Film Festival od 6. do 12. studenog na nekoliko lokacija
4

U programima Ponovno s nama i Velikih 5 donosimo niz filmskih naslova afirmiranih autora koji će obilježiti nadolazeću filmsku sezonu, a naša publika moći će ih gledati među prvima, rekao je direktor ZFF-a

VIDEO

Programski bogato i raznovrsno, 21. izdanje Zagreb Film Festivala, najvećeg međunarodnog festivala igranog filma u Hrvatskoj donosi od 6. do 12. studenog ukupno 115 filmova na nekoliko zagrebačkih lokacija, najavljeno je u utorak na konferenciji za medije u zagrebačkoj Uraniji.

Film 'Čovjek bez krivnje' Ivana Gergoleta premijerno u Zagrebu
Film 'Čovjek bez krivnje' Ivana Gergoleta premijerno u Zagrebu

Dugometražna konkurencija, zbog sanacije gradskih kina, prikazivat će se u CineStaru Branimir, a program će biti još u kinima SC i Kinoteka, u MSU-u i Dokukinu KIC, te online na kinoeuropa.hr i croatian.film, rekao je direktor ZFF-a Boris T. Matić.

- U programima Ponovno s nama i Velikih 5 donosimo niz filmskih naslova afirmiranih autora koji će sasvim sigurno obilježiti nadolazeću filmsku sezonu, a naša publika moći će ih gledati među prvima - dodao je.

Zagreb: Najavljen program ovogodišnjeg 21. Zagreb Film Festivala

U Međunarodnoj dugometražnoj konkurenciji je osam filmova, a festival otvara dugometražni prvijenac Jasne Nanut, komedija 'Sedmo nebo', razvijan na ZFF-ovoj radionici Moj prvi scenarij. Tu su i '20.000 vrsta pčela' Estibaliz Urresola Solaguren, u kojemu glumi 9-godišnja Sofía Otero, najmlađa dobitnica Srebrnog medvjeda u povijesti Berlinskog filmskog festivala, dok s nagradom publike Sundancea stiže 'Radikalno' Christophera Zalle

SF triler 'UFO Sweden' otvara Fantastic Zagreb Film Festival: Prikazat će i brojne klasike...
SF triler 'UFO Sweden' otvara Fantastic Zagreb Film Festival: Prikazat će i  brojne klasike...

Teme odrastanja pokriva 'Ekskurzija' Une Gunjak i 'Kako se poseksati' Molly Manning Walker, dok 'Lost Country' Vladimira Perišića, prati mladića koji se mora suprotstaviti majci, glasnogovornici srpske korumpirane vlade. Romantična drama 'Prošli životi' Celine Song najavljuje se kao suptilna i nijansirana razrada motiva sudbinske povezanosti (korejskog koncepta in-yun), dok je film islandske redateljice Ninne Pálmadóttir 'Sami u Reykjaviku' nastao prema scenariju Rúnara Rúnarssona.

Zagreb: Najavljen program ovogodišnjeg 21. Zagreb Film Festivala

U glavnom programu izvan konkurencije dva su nagrađivana regionalna filma - povijesni triler 'Čuvari formule' Dragana Bjelogrlića te 'Domaćinstvo za početnike' Gorana Stolevskog, prije kojeg će se prikazati kratkometražni film Zvonimira Berkovića 'Moj stan' iz 1963., nagrađen posebnim priznanjem žirija Festivala u Cannesu, kojim će se obilježiti 70 godina Zagreb Filma.

Producentica Selma Mehadžić predstavila je kratkometražni program - Kockice donose osam filmova po izboru selektora Vladimira Gojuna, a konkurencija međunarodnog kratkog metra njih deset. U žiriju dugometražnih filmova su makedonska glumica i producentica Labina Mitevska, austrijski scenarist i redatelj Sebastian Meise i norveška producentica Renée Hansen Mlodyszewski, a kratkometražnih hrvatski redatelj Josip Lukić, slovenski redatelj Matjaž Ivanišin i Daniel Ebner, suosnivač i umjetnički direktor festivala Vienna Shorts.

Zagreb: Najavljen program ovogodišnjeg 21. Zagreb Film Festivala

Producentica Lana Matić najavila je filmove najvećih europskih kinematografija, iz programa Velikih 5  - 'Anatomija pada' Justine Triet, 'Stranci' britanskog redatelja Andrewa Haigha, njemački 'Crveno nebo' Christiana Petzolda, talijanski 'Otet' Marca Bellocchija španjolska 'Točka prijelaza' Alejandra Rojasa i Juana Sebastiána Vásqueza, prije kojeg će se prikazati novi kratki film Pedra Almodóvara 'Čudan način života'.

Hrvatski glumac Zlatko Burić nominiran za europskog Oscara
Hrvatski glumac Zlatko Burić nominiran za europskog Oscara

Natjecateljski program 'Ponovno s nama' donosi filmove autora iz prethodnih ZFF-ovih glavnih programa, među ostalima, 'Ne očekuj previše od kraja svijeta' Radua Judea, 'Priscilla' Sofije Coppole, 'Pamtim samo sretne dane' Nevija Marasovića. Festival KinoKino predstavlja izbor filmova koji će se natjecati za nagradu dječjeg žirija, 'Moj prvi odlazak u kino' bit će predstavljen i u sklopu projekta Film u bolnici, tu je i program PLUS za srednjoškolce te filmovi Mreže festivala Jadranske regije.

Program Industrije, s nizom masterclassova, radionica, panel-diskusija i dva pitching foruma, ugostit će niz uglednih filmskih profesionalaca te dva izlaganja u suorganizaciji s DKE - Uredom MEDIA Hrvatske. ZFF nastavlja razmišljati 'zeleno' - katalog postoji samo u digitalnom obliku, nema ni programskih knjižica, neće biti plakata, a uvedena je festivalska mobilna aplikacija. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

U novom stanu: Ella Dvornik se preselila, pokazala i pogled...
PROMJENE

U novom stanu: Ella Dvornik se preselila, pokazala i pogled...

Influencerica se preselila u novi stan nakon što je ranije otkrila kako se seli jer joj treba veći dom

Vlatka Pokos pozirala u košulji i priznala: 'Zaljubljena sam...'
ODUŠEVILA VIDEOM

Vlatka Pokos pozirala u košulji i priznala: 'Zaljubljena sam...'

Vlatka Pokos pozirala je na stolu za masažu samo u košulji, a onda poručila: 'Ljubav je najmoćniji, najljepši osjećaj na svijetu'
Jennifer Aniston pokazala novu frizuru u bijeloj majici, fanovi poručili: 'Gledam nešto drugo'
NISU SE MOGLI KONCENTRIRATI

Jennifer Aniston pokazala novu frizuru u bijeloj majici, fanovi poručili: 'Gledam nešto drugo'

Jennifer je nosila bijelu majicu, a čini se da ispod nje nije bilo grudnjaka, što su svi odmah primijetili...