Obavijesti

Show

Komentari 0

Zagreb Film Festival predstavio je ovogodišnji online program

Zagreb Film Festival predstavio je ovogodišnji online program
2

Najvažniji i u normalnim okolnostima najposjećeniji zagrebački filmski festival ove se godine odvija isključivo online. Publika će nove filmove gledati s kauča, a izostat će jesenske gužve ispred gradskih kina.

VIDEO

Na konferenciji za medije u utorak, 3. studenog, predstavljen je program Zagreb Film Festivala, čije će se osamnaesto izdanje održati online od 8. do 15. studenog na platformama www.kinoeuropa.hr i croatian.film te na službenoj web-stranici www.zff.hr.

Festival su putem live streama iz Hrvatskog glazbenog zavoda predstavili direktor Boris T. Matić, izvršni direktor Hrvoje Laurenta, producentica Lana Matić i koordinatorica festivala KinoKino, Katarina Crnčić.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Nalazimo se na pragu punoljetnosti, i baš kao svaki tinejdžer koji ulazi u svijet odraslih našli smo se pred potpuno novim izazovima. U svjetlu aktualne epidemiološke situacije odlučili smo cijeli festival održati na internetu i čuvati zdravlje publike te festivalske ekipe. Ove godine tako neće biti nekih događaja uživo koji dodatno oplemenjuju našu festivalsku priču, ali zato će biti onog najvažnijeg – sjajnih filmova sa svih strana svijeta, čiji je broj isti kao i lani. Oko stotinu filmova rasporedili smo u četiri natjecateljska programa - dugometražnu konkurenciju, međunarodnu kratkometražnu konkurenciju, konkurenciju domaćih kratkih filmova Kockice i program Ponovno s nama, dva popratna programa – Velikih 5 i Festivali pod reflektorom – te program festivala KinoKino, koji se ove godine održava pod kapom ZFF-a. Online projekcije za nas nisu novost - s njima smo na www.kinoeuropa.hr i croatian.film počeli još početkom godine, a odaziv publike ugodno nas je iznenadio. Sretni smo što će u našim filmskim projekcijama prvi put iz svojih domova moći istovremeno uživati gledatelji iz cijele Hrvatske, a vesele nas i simpatične reakcije followera na društvenim mrežama koji nam javljaju da su za ZFF pripremili svoje “svečane dekice” i recepte za kokice iz kućne radinosti - izjavio je Boris T. Matić.

Organizatori su dodali kako su posljednjih godinu dana tragali za novim i zanimljivim debitantskim ostvarenjima iz cijeloga svijeta i na kraju između velikog broja pregledanih odabrali one filmove koje danas predstavljaju. 

Zagreb Film Festival ove godine u cijelosti online: 'Ne želimo ugroziti zdravlje svoje publike'
Zagreb Film Festival ove godine u cijelosti online: 'Ne želimo ugroziti zdravlje svoje publike'

Filmovi iz Glavnog programa – dugometražne te kratkometražne konkurencije i programa Ponovno s nama, te iz popratnih programa Velikih 5 i Festivali pod reflektorom i festivala KinoKino bit će prikazani na www.kinoeuropa.hr, a natjecateljski program domaćih kratkometražnih filmova Kockice na platformi croatian.film. Filmovi će biti dostupni za gledanje u periodu od 24 sata, odnosno od 18:00 sati na dan početka prikazivanja do 18:00 sati idućeg dana, a može ih se gledati samo na teritoriju Republike Hrvatske.

Cijena ulaznice za pojedini naslov iznosi 26 kuna za dugometražne filmove iz natjecateljskog programa, program Ponovno s nama i Velikih 5. Cijena ulaznice za naslove iz programa festivala KinoKino iznosi 20 kuna. Kratkometražni filmovi iz međunarodnog programa i Kockica te filmovi iz programa Festivali pod reflektorom mogu se pogledati besplatno.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...