Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Zagrebačkom filharmonijom sada će 'zavladati' dvije dame

Violinisticu Karen Gomyo ugledni list Chicago Tribune opisao je kao 'vrhunsku umjetnicu istinskog glazbenog majstorstva, vitalnosti, sjaja i intenziteta'

Foto: Promo
0 komentara

Orkestar Zagrebačke filharmonije u petak, 22. studenog bit će u 'sigurnim' ženskim rukama. U posjet orkestru dolazi ruska dirigentica Alevtina Ioffe, koja je osvježenje u, još uvijek, pretežno muškom dirigentskom društvu. 

Ravnateljica, ni manje ni više, nego Moskovske državne opere, maestra Ioffe priznata je dirigentica u rodnoj Rusiji gdje redovno ravna prestižnim orkestrima poput Ruske filharmonije, Krasnodarskog simfonijskog orkestra, Ruskog nacionalnog orkestra, a zbog širokog opernog repertoara često dirigira opernim produkcijama diljem Rusije i svijeta, uključujući i nedavne debije u Berlinskoj i Bavarskoj državnoj operi.  

Foto: Promo

Posebno je zapažen njezin rad s mladom publikom, kao glazbena ravnateljica Baletnog teatra za mladu publiku koji nosi ime po još jednoj izvanrednoj ženi, prvoj ženskoj direktorici opere u Rusiji - Nataliji Sats, na pozornicu Baletnog teatra postavila je, i vodila brojne produkcije za djecu: mjuzikl Život i nevjerojatne pustolovine Olivera Twista Aleksandra Čajkovskog, opere Princ Igor Aleksandra Borodina i opere Jestive bajke prema tekstu poznate ruske spisateljice Marie Traub, kao i brojne druge...

PREDSJEDNICA U BACKSTAGEU Pozirala s 'Kazalištem' pa u kazalištu grlila Zrinku Cvitešić

Uz dirigenticu Ioffe, solistički dio koncerta također će pripasti jednoj dami. 

Violinisticu Karen Gomyo ugledni list Chicago Tribune opisao je kao 'vrhunsku umjetnicu istinskog glazbenog majstorstva, vitalnosti, sjaja i intenziteta.' Izvedba Čajkovskijevog Violinskog koncerta na Stradivarijevoj violini iz 1703. godine, u rukama audio i vizualno čarobne Karen, bit će zasigurno poseban glazbeni doživljaj večeri.

Foto: Promo

Dvije sjajne žene i profesionalke, maestra Ioffe i violinistica Karen Gomyo udružit će glazbene snage s našim orkestrom.

Publika u Dvorani Lisinski uživat će u simfonijskoj pjesmi Smrt i preobraženje Richarda Straussa, Tristanu i Izoldi Richarda Wagnera te uvertiri Zora nad rijekom Moskvom iz poznate opere Hovanščina Modesta Petroviča Musorgskog.

POGLEDAJTE VIDEO:

Tema: Muzika

Message