Show

Komentari 9

Zaljubljuju se na trapezu, pravi dom im je zapravo u cirkusu

Zaljubljuju se na trapezu, pravi dom im je zapravo u cirkusu

Najstariji akrobat u cirkusu ima 45 godina, najmlađi tek 18 i stalno su na cesti. Dobna pravila za sudjelovanje u showu ne postoje. Posjetili su 75 zemalja svijeta

Konkurencija je velika. Svaki dan nam se javlja stotine ljudi koji bi željeli nastupati u Cirque du Soleil. No nažalost, vrlo malo ih primimo, rekao nam je Maxim Charbonneau, glasnogovornik najpoznatijeg cirkusa. Više od 50 profesionalnih gimnastičara zadivilo je u srijedu oko 3000 posjetitelja zagrebačke Arene predstavom Saltimbanco'. Riječ je o najdugovječnijoj predstavi kanadskog cirkusa koja traje već 18 godina, a izvode je cirkusanti iz 21 zemlje svijeta. Spektakl koji traje oko dva sata, s pauzom od 20 minuta, pratio je bend koji je pjevao na izmišljenom jeziku.

- Najmlađi član naše skupine ima 18, a najstariji 45 godina. Nemamo dobna pravila za sudjelovanje u showu - kaže Maxim.

'Putujuća tvornica' dosad je posjetila 75 zemalja

Artistima, koji imaju više od 2000 šarenih kostima i više od 250 pari cipela, odjeća i obuća izrađena je po mjeri. Sa skupinom putuje i 80 članova ekipe koji, između ostalog, svaki dan popravljaju i ručno boje cipele.

Glasnogovornik nam je objasnio kako je njihova skupina, koja je do sada posjetila 75 zemalja, poput putujuće tvornice. Ističe kako zbog zahtjevne koreografije, koja uključuje akrobacije bez zaštitne mreže, cirkusanti vježbaju najmanje tri sata na dan.

- Naš život nije za svakoga jer smo stalno na putu, no umor zaboravimo čim čujemo pljesak publike - kaže cirkusantica Ruslana.

Blizanke su proputovale cijeli svijet

Ukrajinske gimnastičarke, blizanke Ruslana i Taisiya Bazaliy (24), u cirkusu su devet godina. Djevojke nastupima novčano pomažu roditelje. Tvrde kako im je cirkus dom, a i prve ljubavi pronašle su među kolegama.

Najčitaniji članci