Obavijesti

Show

Komentari 13

Zauvijek je otišao dobri duh Kvarteta 4M, Branko Marušić

Zauvijek je otišao dobri duh Kvarteta 4M, Branko Marušić
5

ZBOGOM, MEDO Medo je bio šećeraš, ali nije od toga umro. Kriva je ipak plućna embolija, rekao je shrvani Miro Ungar koji će Branka pamtiti po smislu za humor

VIDEO

U Zagrebu je u utorak navečer preminuo Branko Marušić Medo (74), jedan od osnivača legendarnog Kvarteta 4M. Glazbenici su neutješni.

- Ne mogu vam opisati koliko sam tužna. Otišao je čovjek kojeg su baš svi voljeli. Medo je netko tko u mojem srcu ne može umrijeti. On nema pravo na smrt - kroz suze je rekla Tereza Kesovija (74). Pjevačica se još oporavlja od ugradnje umjetnog koljena pa neće biti na Marušićevu sprovodu u petak u 13 sati na zagrebačkom Krematoriju. Zato će doći svi bivši članovi Kvarteta 4M, glazbenog sastava koji je 50-ih i 60-ih godina vladao jugoslavenskom scenom. I u brojnim europskim zemljama imali su koncerte te nastupali u televizijskim emisijama, poput engleskog Tommy Steele Showa.

- Bili su najveće zvijezde, ali bili su vrlo skromni - kaže Gabi Novak (76). Njoj i suprugu Arsenu Dediću (74) tužnu vijest javila je Tereza, koju je obavijestio bivši suprug Miro Ungar (74). Arsen je, dodaje Gabi, strašno tužan zbog gubitka prijatelja koji ga je primio u svoj dom kad je kao student došao iz Šibenika i pomogao mu da se snađe u Zagrebu.

- Medo je bio šećeraš, ali nije od toga umro. Kriva je plućna embolija - rekao je shrvani Ungar. Ističe kako će Medu pamtiti po vedrini i smislu za humor. Uvijek ih je nasmijavao.

- Obožavao je lov i zbog toga je stalno kasnio na probe, ali nitko se nije mogao ljutiti na njega. Na probama bi stalno zaboravljao tekst, ali na nastupima je uvijek sve znao. Zračio je nevjerojatnim šarmom - ističe Miro Ungar.

Dodao je kako je Medo bio glavni zabavljač na njihovim nastupima i zaštitno lice Kvarteta. Glazbeni sastav dobio je ime po inicijalima svojih članova. Ivica Krajač Mali, Miro Ungar, Branko Marušić Medo i Željko Ružić Muki upoznali su se na zagrebačkoj Šalati gdje su igrali vaterpolo.

Medo je bio dežurni zabavljač i veliki zaljubljenik u lov

Branko Marušić Medo dobio je 1995. Porina za životno djelo. U Kvartetu 4M pjevao je bariton, a glazbenici kažu da je bio najduhovitiji član sastava poznatog po hitovima “Rijeka bez povratka” i “Idem i ja”. Publici bi priuštio pravi show. Kolege se sjećaju kako je na probe uvijek dolazio blatnjav jer je često išao u lov. Marušić je prvi u Jugoslaviji organizirao i vodio safari u Keniji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Aleksandra Prijović se usred koncerta u Varaždinu obratila mužu: 'Filipe, vidiš li ti ovo...'
EMOTIVNA VEČER

Aleksandra Prijović se usred koncerta u Varaždinu obratila mužu: 'Filipe, vidiš li ti ovo...'

Popularna pjevačica oduševila je sinoć na prvom koncertu u nizu, a kako doznajemo, najveći spektakl priprema se za nedjelju

Nekada je imao 163 kilograma, a sad se za njim okreću: Sin Lepe Brene oduševio izgledom
ZABLISTAO NA PROMOCIJI

Nekada je imao 163 kilograma, a sad se za njim okreću: Sin Lepe Brene oduševio izgledom

Tajnu svog izgleda, Viktor Živojinović krije u promjeni životnog stila koju je donio prije nekoliko godina. Usredotočio se na zdravu prehranu i redovito vježbanje
Ovo je kostim Baby Lasagne za Eurosong! Pogledajte promjene
NIJE ISTO KAO NA 'DORI'

Ovo je kostim Baby Lasagne za Eurosong! Pogledajte promjene

Za kostime je zaslužna prijateljica Baby Lasagne, mlada dizajnerica Valentina Pliško