Obavijesti

Show

Komentari 0

Zbog Netflixove serije postala je popularna, a o sebi misli da nije lijepa: 'Izgledam baš čudno...'

Zbog Netflixove serije postala je popularna, a o sebi misli da nije lijepa: 'Izgledam baš čudno...'
3

Glumica Anya Taylor-Joy istaknula je da je Bethinu ljubav prema šahu usporedila sa ljubavlju koju ona gaji prema glumi. To joj je uvelike pomoglo da potpuno ‘uđe’ u lik i poistovjeti se s ulogom koju igra

VIDEO

Nakon smrti roditelja sredinom prošlog stoljeća Beth Harmon završava u sirotištu. To je mjesto koje joj i ne nudi neku životnu perspektivu, ali onda ugleda domara koji igra šah. S njime odlazi u podrum, gdje je on nauči toj igri, a nakon što je posvoje, Beth se uzdigne i postaje najslavniji šahist u razdoblju Hladnog rata.

Radnja je to nove Netflixove serije “The Queen’s Gambit”, koja je u ni dva mjeseca zaludila svijet. Iako su dežurni dušebrižnici govorili kako serija neće uspjeti jer će je gledati samo zaljubljenici u šah, grdno su se prevarili. Osim sa šahistima, Beth se bori i s vlastitim demonima poput ovisnosti, a imala je problema i s mentalnim zdravljem.

S obzirom na to da se ova priča vrti oko Beth, nemoguće je ne spomenuti i mladu glumicu, koja ju je utjelovila. Radi se o Anyi Taylor-Joy (24). Nije joj to bio veliki zalogaj jer je već imala uloge u kojima su se njezini likovi borili s raznim “demonima”. Zadržimo se nakratko još na “The Queen’s Gambit”, zbog koje je od kraja listopada, kad je bila premijera na Netflixu (i još je najgledanija serija na tom kanalu), porasla prodaja šaha u svijetu, a pretrage za riječ “šah”, odnosno za pitanje “kako igrati šah” udvostručile su se na Googleu od listopada do studenog.

Serija je napravljena po istoimenom romanu Waltera Tevisa objavljenom 1983. Za Anyu se saznalo zbog uloge opsjednute djevojke u horor filmu “Vještica”, igrala je i 2016. u filmu “Podvojen” u kojem je bila oteta tinejdžerica Casey, a glumila je i u nastavku, filmu “Glass”. Početkom godine imala je prilično zatrpan raspored jer je pod redateljskom palicom Autumn de Wilde (50) osuvremenila Emmi Woodhouse, antijunakinju iz romana Jane Austen iz 1815. godine. Osim u filmu “Emma” i seriji “The Queen’s gambit”, Taylor-Joy pojavljuje se u još dva ovogodišnja filma - “Novim mutantima” i “Here Are the Young Men Jen”. Dakle, imala je posla kao u priči.

Ipak, dok je snimala “Emmu”, imala je nisko samopouzdanje.

- Jednog dana uhvatio me napadaj panike. Bilo je to vrijeme intenzivnog snimanja, bila sam u svim mogućim scenama i uz snimanje pokušavala naučiti različite vještine. Zahvaljujući svima na setu koji su mi tad pristupili s ljubavlju, potrajalo je to samo pola sata, ali mene je i dalje proganjao osjećaj da sam odgodila snimanje za pola sata - istaknula je.

U Hrvatskoj se najviše gledale drame i komedije na Netflixu
U Hrvatskoj se najviše gledale drame i komedije na Netflixu

O sebi nema lijepo mišljenje, misli da nije lijepa i da ne bi trebala biti u filmovima.

- Dečko me upozorio da bi ljudi mogli misliti kako sam bezobrazna što ovo sve govorim, ali jednostavno mislim da izgledam čudno - poručila je Anya.

The Serpentine Gallery Summer Party  2018
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu