Obavijesti

Show

Komentari 15

Zbog nje je ostavio kocku i alkohol te se posvetio obitelji

Zbog nje je ostavio kocku i alkohol te se posvetio obitelji
3

Ben Affleck upoznao je Jennifer Garner 2001. na snimanju filma “Pearl Harbor”, no zaljubili su se tri godine poslije. Nedugo prije toga prekinuo je s Jennifer Lopez

VIDEO

Iako su ga filmski stručnjaci ocijenili osrednjim, triler “Kockanje” ovih dana puni kinodvorane u Hrvatskoj. Uz Justina Timberlakea, glavnu ulogu igra oskarovac Ben Affleck, a redatelj Brad Furman dobro je znao zašto mu je dodijelio ulogu u filmu o ovisnicima o internetskoj kocki. Ben je u privatnom životu strastveni igrač pokera. Nije ni čudno jer je učio od najboljih. Prvi tutor u ovoj kartaškoj igri bio mu je Amir Vahedi, podrijetlom Iranac, bivši vojnik u iransko-iračkom ratu koji se doselio u Ameriku s izbjeglicama krajem ‘80-ih i postao vrhunski pokeraš. Bili su bliski sve do njegove smrti u siječnju 2010.

Kockar Ben osvojio je i turnir u pokeru

Zahvaljujući njemu Ben je 2004. osvojio i državno prvenstvo u pokeru, zaradio 356.000 dolara i plasirao se u finale svjetskog prvenstva. Bilo je to u lipnju 2004. godine, baš nekako u vrijeme kad mu se već raspadala ljubavna veza s pjevačicom Jennifer Lopez. Zlobnici bi rekli: “Tko nema sreće u ljubavi, ima u kartama”. No Ben nije imao previše sreće u ljubavi ni prije toga. Punim imenom Benjamin Géza Affleck-Boldt rođen je 15. kolovoza 1972. godine u Berkeleyu u Kaliforniji. Majka Christine Anne bila je učiteljica, a otac Timothy tražio se u mnogim zanimanjima, pa je do mirovine bio socijalni radnik, savjetnik za lijekove, automehaničar, vratar, konobar, pisac, ali i glumac i redatelj u kazališnoj trupi u Bostonu.

S cimerom Mattom Damonom osvojio je Oscar

Roditelji su se razveli kad mu je bilo 12 godina, a Ben je iste godine stekao prijatelja za cijeli život. U Cambridgeu u Massachusettsu, gdje je odrastao, upoznao je Matta Damona. Tijekom školovanja putovi su im se razišli, ali su ostali veliki prijatelji do današnjih dana, a povezuje ih zajednički profesionalni uspjeh. Affleck se zaljubio u glumu kao tinejdžer kad je debitirao u dječjoj TV seriji “The Voyage of the Mimi”, a nakon što je 1993. dobio ulogu u filmu “Munjeni i zbunjeni” proslavio se i ulogom u “Štakorima iz shopping centra” redatelja Kevina Smitha, a zatim i u “Natjeravajući Amy”. Nakon početnog uzleta slijedile su godine profesionalnih razočaranja.

Živio je u stanu s bratom Caseyem i prijateljem Mattom i sva trojica maštali su o velikoj, kvalitetnoj filmskoj ulozi, ali na audicijama su ih redom odbijali. Stoga su Ben i Matt jednog dana sjeli i sami napisali scenarij za film u kojem će igrati glavne uloge. Tako je nastao scenarij za film “Dobri Will Hunting”. Castlerock je bio prva producentska kuća koja se zainteresirala za rukopis, ali im nije palo na pamet da mladcima daju otvorene ruke u kreiranju filma, pa je Ben nazvao Kevina Smitha, koji je scenarij ponudio Miramaxu. Otkupili su ga za 600.000 dolara i prihvatili sve Mattove i Benove uvjete. Dalje je već sve dobro poznato - “Dobri Will Hunting”, film o neprilagođenom matematičkom geniju, nominiran je za Oscar u devet kategorija, a osvojio je dva, od kojih je jedan otišao cimerima za scenarij. Budžet filma bio je deset milijuna dolara, a zaradio je 22 puta više. Te 1997. postali su zvijezde, pa je Ben počeo dobivati nove uloge. Slijedio je “Armagedon”, u kojem je igrao sporednu ulogu uz Brucea Willisa, a onda iste godine sporednu u “Zaljubljenom Shakespeareu”.

Tješio je Gwyneth Paltrow nakon prekida s Bradom Pittom

Na setu je upoznao vršnjakinju i kolegicu, 25-godišnju Gwyneth Paltrow. Ona se oporavljala od prekida trogodišnje veze s Bradom Pittom. Sama je raskinula zaruke jer, kako je poslije rekla: “Bila je to moja prva veza s nekim slavnim, i bili smo neprekidno izloženi javnosti. U to vrijeme moj život je bio potpuna zbrka i žao mi je što sam povrijedila Brada, ali doista nisam bila spremna za ozbiljnu vezu i brak”.

Zbog toga je Ben Affleck bio njezin sljedeći izbor. Na početku je sve izgledalo fantastično. Već iduće godine Gwyneth je dobila Oscara za žensku ulogu u “Shakespeareu”, a i Ben je bio angažiran na nekoliko filmova, od kojih je najpoznatiji “Dogma”. No u jednom ležernom razgovoru za “Good Morning America” dao je naslutiti kako je veza s Gwyneth prilično napeta.

- Mislim da bi za Gwyneth idealan muškarac bio netko poput njezina tate. Moja idealna žena trebala bi izgledati, recimo, kao plesačica oko šipke. Neka koja bi mi pred televizor donosila pivo u bikiniju - rekao je kroz smijeh, ali se iz šale moglo iščitati da njih dvoje imaju prilično različit sustav vrijednosti. Iako su zajedno bili tri godine, veza je bila puna trzavica, čestih prekida i ponovnih početaka. Razišli su se 2000. i Benu je trebalo dvije godine da se oporavi od ove veze. Uz to, film “Pearl Harbor”, u kojem je 2001. igrao glavnu ulogu, nije postigao očekivan uspjeh, što ga je još više deprimiralo. U kakvom je stanju bio nakon privatnog i profesionalnog brodoloma, saznalo se krajem kolovoza 2001. godine. 

S 29 godina Ben se prijavio u kliniku za odvikavanje

Odmah nakon premijere sjeo je u avion i uputio se u Las Vegas. Mjesecima prije često ga se viđalo kako pije u barovima, a u Las Vegasu je sve kulminiralo. Nekoliko dana nije uopće izlazio iz kockarnice, ulijevajući u sebe goleme količine alkohola, pa je sljedeća postaja bio Centar za rehabilitaciju u Malibuu u Kaliforniji. Svoj 29. rođendan proslavio je na četverotjednom tretmanu odvikavanja.

Nakon izlaska iste je godine dobio dvije glavne uloge u dva filma. Jedan je bio “Dardevil”, a drugi je bila komedija “Gigli”. U prvome mu je partnerica bila Jennifer Garner, s kojom se upoznao još tijekom snimanja “Pearl Harboura”, a u drugom njezina mnogo poznatija imenjakinja Lopez. I dok je prvi filmska kritika ocijenila osrednjim, drugi je film proglašen katastrofalnim i dobio je valjda najlošije kritike u Benovoj karijeri. “Gigli” je bio potpuni promašaj, a Affleck je sedam godina kasnije, na izboru za najlošiju ulogu desetljeća, uvjerljivo odnio ovu antinagradu. No pravi krah slijedio je u privatnom životu.

Na setu “Giglija” počeo je u najvećoj tajnosti vezu s tri godine starijom Jennifer Lopez. Ona je u to vrijeme bila tek nekoliko mjeseci u braku s glumcem i koreografom Chrisom Juddom, pa je njihova ljubav bila skrivana sve do 22. lipnja 2002. godine, kad se glumica napokon razvela od supruga. Samo tri dana kasnije Ben i Jennifer objavili su vezu i preko noći postali medijska atrakcija. Paparazzi su jedva dočekali novu lovinu. Nadjenuli su im mrski nadimak Bennifer i počeli ih slijediti u stopu. Umjesto da se proslavi ulogama, Affleck je postao zvijezda tabloida.

Sve naslovnice magazina bile su rezervirane za Bennifer, pa iako je te godine donekle popravio glumački imidž filmom “Kobno prestrojavanje”, uslijedile su ponovno godine neuspjeha. ZF triler “Isplata” nije pobrao pohvale, a onda je uslijedila još jedna poslovna katastrofa. Novi pokušaj da s Jennifer Lopez popravi ugled s filmom “Djevojka iz Jerseya” propao je već nakon prvog prikazivanja, a film je prošao još lošije nego “Gigli”. Kao posljedica neviđene medijske slave i totalne propasti na profesionalnom planu, uslijedio je još jedan skandal.

U jesen 2002. Ben je zaprosio Jennifer Lopez. Svoju ozbiljnu namjeru potkrijepio je skupim šestkaratnim ružičastim dijamantom na zaručničkom prstenu iz draguljarnice Harryja Winstona, vrijednim 1,200.000 dolara. Vjenčanje su planirali za 14. rujna 2003. Sve su dogovorili, tako da je svadba od 400 ljudi trebala biti u Montecitu, rezidencijalnom predgrađu Santa Barbare u Kaliforniji.

Vjenčanje s Lopez otkazao je u posljednjem trenutku

Ni mjesec dana prije vjenčanja tabloidi su Bena napali da je, tulumareći s Christanom Slaterom i kolegicom Tarom Ried u Vancouveru, prevario Jennifer sa striptizetom. Bena su uhvatili dok mu je striptizeta plesala u krilu. Ni to nije pokvarilo pripreme za vjenčanje vrijedno milijun i pol dolara. Četiri dana prije vjenčanja, 10. rujna, Matt Damon već je bio u avionu iz Rumunjske, brat Casey upravo je u Beverly Hills Hotelu pisao govor koji je trebao održati kao mladoženjin kum, a i uzvanici, među kojima Bruce Willis, Matthew Perry, Courteney Cox, Christian Slater i Jack Nicholson, bili su na putu prema Santa Barbari, kad im je javljeno da je Ben otkazao vjenčanje. Nesuđeni mladenci pred hordom novinara i fotografa pobjegli su u Miami na Floridi. Dok je Jennifer dane provodila u 11-sobnoj luksuznoj vili, Affleck je noći provodio u kasinima. Svejedno, na zajedničkim fotografijama u šetnji gradom izgledali su sasvim sretno. Sve do dočeka 2004. Jennifer je tjednima pripremala veličanstven tulum, ali je Ben odbio doći na proslavu, a Jennifer je, prema svjedočanstvu prijatelja, u suzama otkazala party.

A onda je Ben u siječnju otputovao u Europu na promociju filma “Paycheck”, dok je Lopez krenula na jug Amerike. Paparazzi su je zatekli kako partija u Miamiju s Puffom Daddyjem, s kojim je već bila u vezi pet godina ranije. Primijetili su da nije imala zaručnički prsten, pa su zaključili da nešto u vezi s Affleckom ne štima.

Konačno, 22. siječnja 2004. njezin glasnogovornik potvrdio je da su Ben i pjevačica definitivno prekinuli. Vijest o prekidu Ben nije komentirao, a noć kasnije proveo je do pet ujutro kockajući u losanđeleskom kasinu, dok se Lopez odlučila za večeru s poslovnim savjetnicima. Možda su joj i oni savjetovali da Benu vrati zaručnički prsten, što je i učinila. Ovaj put Benu je za oporavak trebalo devet mjeseci. Možda i nešto manje. Naime, prvi ponedjeljak u rujnu u Americi se slavi Praznik rada. Samo dan nakon praznika u novinama se pojavila prva zajednička fotografija Bena i kolegice mu Jennifer Garner. Naravno, odmah su ih prozvali Bennifer 2 i prisjetili se da se par upoznao na setu “Pearl Harboura”, a također da je među njima sigurno postojala kemija od prvog dana. Jer njihov filmski poljubac u filmu “Dardevil”, gdje su se sreli 2003. godine, nominiran je u kategoriji najsenzualnijih te godine na dodjeli MTV-jevih nagrada. Ipak, ljubav je ostala platonska jer je ona u to vrijeme bila u braku s glumcem Scottom Foleyem, a on je preko ušiju bio zaljubljen u Jennifer Lopez. Ovaj put, poučen iskustvom, Ben je vezu s pola godine starijom Jennifer držao podalje od medija. Na njezin 33. rođendan, 17. travnja 2005., zaprosio ju je nakon samo pola godine veze. I ovaj put pohitao je opet u draguljarnicu Harryja Winstona na Beverly Hills. Za novu odabranicu uzeo je i novi prsten, ovaj put malo skromniji - optočen s 4,5-karatnim bijelim dijamantom i nekoliko manjih. Nije želio odugovlačiti ni sa svadbom. Da bi bio sasvim siguran da ih neće progoniti paparazzi, odredište i datum ostali su u tajnosti.

Na vjenčanju su im bili samo najbliži prijatelji

U društvu tek nekolicine prijatelja privatnim avionom sletio je na minijaturnu pistu udaljenoga karipskog otočja Turks and Caicos, jugoistočno od Bahama. Na skrovitoj pješčanoj Obali papiga izmijenili su zavjete uz zalazak sunca 29. lipnja 2005., a na vjenčanju nisu bili ni njihovi roditelji. Jennifer je već bila u trećemu mjesecu trudnoće. Roditelji su postali 1. prosinca, kad je Jennifer rodila djevojčicu Violet Anne.

- Rođenje djeteta radikalno me promijenilo jer sam tek sad postao svjestan koliko moje ponašanje može utjecati na živote onih koje volim. A htio bih da moja kći jednog dana bude ponosna na svog starog - rekao je ponosni otac.

Tri godine poslije par je dobio još jednu kćer. Jennifer je 6. siječnja 2009. rodila Seraphinu Rose Elizabeth Affleck. Te godine Affleck je, nakon dugo vremena, zaigrao konačno u solidnom trileru “Pravila igre”. Ovaj put igrao je dojmljiva negativca, a zatim se okušao i kao redatelj i kao scenarist u filmu “Grad lopova”. Odigrao je i glavnu ulogu kriminalca koji balansira između pravila koja mu nameće njegova banda i ljubavi prema bankovnoj činovnici, žrtvi jedne od njihovih razbojstava. A onda se dvije godine povukao, živio obiteljskim životom i radio na novom projektu. Vratio se u velikom stilu. Briljirao je lani filmom “Argo”, koji je sam režirao i u njemu odglumio glavnu ulogu CIA-ina agenta koji 1980. godine mora evakuirati američke diplomate iz Teherana. Osim Oscara za najbolji film, Affleck je s “Argom” slavio i na britanskim filmskim nagradama BAFTA te je osvojio i Zlatni globus. U međuvremenu, 27. veljače lani, dobili su još jedno dijete. Jennifer je rodila sina Samuela Garnera Afflecka. Zato nije čudno što, držeći nagrade u rukama, niti jednom nije zaboravio zahvaliti supruzi.

- Hvala na podršci, hvala na pomoći, da nema tebe, ništa ne bih uspio. Ti si mi sve, volim te puno - riječi su kojima bi obično završio svoj govor. Nerijetko istakne kako je zbog nje postao bolji čovjek i kako ona radi sve. Jennifer rijetko govori o privatnom životu i odnosu s Benom.

- On je moj najveći oslonac u svakom smislu. Vjerovala sam da će jednog dana biti divan otac i to se obistinilo. No ono što me još više iznenađuje je njegova staloženost kad stvari krenu nizbrdo - rekla je Jennifer i dodala da je raznježi kad joj Ben pred milijunskom publikom izjavi ljubav.

'Uživam u svakom trenutku provedenom s Benom' 

- Divno je to čuti jer, kao što se on žrtvuje radeći, i ja se žrtvujem čekajući ga. No uživam u svakom trenutku našeg braka jer sam se već odavno pomirila s činjenicom da sam na svim zabavama zapravo tek njegov privjesak- našalila se Jennifer.

Hoće li joj se ponovno obratiti kakvim pobjedničkim govorom, vidjet ćemo iduće godine jer Affleck priprema novi film. S autorom krimi romana “Live by Night” Dennisom Lehaneom, upravo piše scenarij za istoimeni film, koji će režirati i u kojem će ponovno zaigrati glavnu ulogu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković pustila nas je u sobu prije koncerta u Areni: 'Obitelj mi znači sve...'
'U ZAGREBU ME LJUDI VOLE'

VIDEO Dragana Mirković pustila nas je u sobu prije koncerta u Areni: 'Obitelj mi znači sve...'

Regionalna zvijezda pustila je 24sata u svoju hotelsku sobu prije drugog koncerta u Areni Zagreb: 'Shvatila sam da su tu ljudi koji me vole i moja jedina trema dolazi od odgovornosti'

Euforija uoči Eurosonga. Traži se tabletić više: 'Imam od bake i prijateljica, a pitat ću i susjede'
POMAMA ZA REKVIZITIMA

Euforija uoči Eurosonga. Traži se tabletić više: 'Imam od bake i prijateljica, a pitat ću i susjede'

Tabletić je zaštitni znak Baby Lasagne. Otisnuo ga je on tako na majice, a i dio kostima za Eurosong mu je napravljen od njega
Luciano Plazibat slavio s Igorom nakon pobjede u 'Zvijezdama': 'Kindl, sada ga kradem nazad'
NIŽU SE ČESTITKE

Luciano Plazibat slavio s Igorom nakon pobjede u 'Zvijezdama': 'Kindl, sada ga kradem nazad'

Luciano nije skrivao koliko je ponosan na svog najboljeg prijatelja nakon što je pobijedio u showu 'Zvijezde pjevaju', a otkrio je i da su svojedobno bili cimeri