Zbog objava sina na Instagramu sud kažnjava Seve desecima tisuća kuna | 24sata
Obavijesti

Show

Komentari 81

Zbog objava sina na Instagramu sud kažnjava Seve desecima tisuća kuna

Zbog objava sina na Instagramu sud kažnjava Seve desecima tisuća kuna
1

Kad je donosio ovu odluku, sud je, kako neslužbeno doznajemo, vodio računa o nekoliko bitnih činjenica. Jedna od njih je da se roditelji dječaka, Severina i Milan Popović, ne slažu oko objave fotografija njihova sina

VIDEO

Severina Kojić (48) morat će platiti novčanu kaznu u još neutvrđenom iznosu, svakako većem od nekoliko desetaka tisuća kuna, jer se oglušila o odluku Županijskog suda u Dubrovniku te i nakon njihove zabrane na svojem Facebook i Instagram profilu objavila nekoliko “prigodnih” fotografija na kojima je sa sinom. Koliko će točno Severina morati uplatiti u državni proračun, odlučit će Općinski građanski sud u Zagrebu, u čijoj je predmet nadležnosti.

POGLEDAJTE VIDEO O SEVERINI: 

Pokretanje videa...

Severina Kojić 01:51

Naime, dubrovački sud potvrdio je privremenu mjeru zagrebačkog suda iz srpnja prošle godine, prema kojoj se pjevačici na Facebooku i Instagramu zabranjuje objavljivati fotografije malodobnog sina, kojeg ima iz veze sa srpskim poduzetnikom Milanom Popovićem (54). Također, sud joj je naložio da u roku od osam dana od pravomoćnosti rješenja ukloni sve njegove fotografije s društvenih mreža. Sud je propisao i da će, u slučaju da se ogluši na ovu odluku, Severina morati platiti 5000 kuna novčane kazne, koja će se određivati u duplo većem iznosu svaki put kad ignorira zabranu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

“Svaka je sreća remek djelo.” 🙋🏻‍♀️ #volimstosevolimo #ljubavseljubavljuvraca #severina

A post shared by Severina (@severina) on

Kad je donosio ovu odluku, sud je, kako neslužbeno doznajemo, vodio računa o nekoliko bitnih činjenica. Jedna od njih je da se roditelji dječaka, Severina i Milan Popović, ne slažu oko objave fotografija njihova sina, odnosno da se otac izričito protivi njegovu medijskom izlaganju. Obiteljski zakon propisuje da roditelji koji imaju zajedničku skrb odluke i suglasnosti koje su bitne za dijete trebaju donositi zajedno, odnosno sporazumno.

Severina otišla na sud pa vratila muža Igora na svoj Instagram...
Severina otišla na sud pa vratila muža Igora na svoj Instagram...

Potvrđujući zabranu, drugostupanjski sud vodio je računa i o Konvenciji o pravima djeteta prema kojoj svako dijete ima pravo na zaštitu privatnosti. Također, Agencija za zaštitu osobnih podataka neodgovornim smatra roditelje koji bez ikakve osnove na internetu i društvenim mrežama objavljuju, odnosno čine dostupnim većem broju ljudi, osobne podatke svoje djece, poput fotografije, imena ili slično.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sanjari osjete zoru prije ostalih...#volimstosevolimo #ljubavseljubavljuvraca #zahvalnazasve #severina

A post shared by Severina (@severina) on

U tom kontekstu bitno je spomenuti da Severinu na Facebooku prati gotovo 900.000 ljudi, dok je na Instagramu prati čak njih 1,2 milijuna. Eventualni negativni komentari koje bi netko od pratitelja mogao ostaviti ispod dječakove fotografije mogli bi negativno utjecati na njegov daljnji razvoj, smatra sud.

Podsjetimo, Milan i Severina još se spore oko toga kod kojeg će roditelja dijete živjeti. Sud je lani u studenom donio nepravomoćnu presudu prema kojoj će dijete živjeti s ocem, dok će ga majka viđati u dogovorenim terminima. Također, tom je presudom Severini oduzeto pravo odlučivanja u pitanjima obrazovanja i zaštite zdravlja djeteta. Na presudu se žalila te je spis još na Županijskom sudu u Splitu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 81

VIDEO

Indira se razvodi: 'Miroslav i ja smo donijeli zajedničku odluku'
NAKON 11 GODINA BRAKA

Indira se razvodi: 'Miroslav i ja smo donijeli zajedničku odluku'

Dalje nastavljamo razvijati naše živote neovisno, ali kao dvoje ljudi koji se poštuju, ostajemo poslovni partneri i prijatelji, napisala je Indira Levak na društvenim mrežama
Zagrebački klubovi preko ljeta sele na Jadran: 'Bez 100 eura ste nitko i ništa. Sve je skupo...'
NOĆNI ŽIVOT U GLAVNOM GRADU

Zagrebački klubovi preko ljeta sele na Jadran: 'Bez 100 eura ste nitko i ništa. Sve je skupo...'

Plus+ Čim studenti polože posljednje ispite na ljetnom roku i krenu raditi sezonu većina klubova (pretežito narodnjačkih) zatvara svoja vrata ili bolje rečeno, otvara ih na Jadranu