Obavijesti

Show

Komentari 11

'Zbog ulaska u EU prvi put ću imati vatromet za rođendan'

'Zbog ulaska u EU prvi put ću imati vatromet za rođendan'
3

ŽIVOT U ČETIRI DRŽAVE Oliver Mlakar bio je beba u Kraljevini Jugoslaviji, školarac u NDH, radio je u SFR Jugoslaviji, a u zasluženu mirovinu je otišao u Hrvatskoj

VIDEO

Prvi srpnja ući će u povijest po dvije stvari: na taj dan rođen je Oliver Mlakar, a Hrvatska je ušla u EU, šali se legendarni voditelj, koji danas slavi 78. rođendan.

Nekad je na “najvažniji dan” znao i zaboraviti, ali zbog ulaska u EU ove godine mu se to sigurno neće dogoditi.

- Pamtit ću prvi vatromet za svoj rođendan - ističe Oliver Mlakar.

Kako mu rođendan pada usred ljeta, teško je, govori, okupiti obitelj i napraviti proslavu. Slavlja su bila veća samo kad je bio okrugli rođendan ili dok je vodio Splitski festival. Tad je, priznaje Mlakar, malo više tulumario s prijateljima. Tijekom života slavnog voditelja promijenilo se nekoliko država.

- Rođen sam u Kraljevini Jugoslaviji, u školu sam krenuo tijekom NDH, radio sam u SFR Jugoslaviji, a u mirovinu sam otišao kad je Hrvatska već slavila deset godina članstva u UN-u - kaže Mlakar. Rođendani su mu desetljećima slični, uvijek je s obitelji i velikim društvom.

- Večerali bismo, najčešće doma. Rijetko smo odlazili u restoran. Zgodnije nam je bilo družiti se kod kuće jer tu smo svi mogli biti slobodni i ostati koliko tko želi - prisjeća se voditelj. Rijetko je, dodaje, trebao pozivati prijatelje. Svi su znali kad je rođen i sami su dolazili, a supruga Dunja to bi očekivala, pa je uvijek bila spremna. Rođendanske torte Mlakaru nisu posebno veselje jer mu, kao pravom ovisniku o slatkom, supruga kolače sprema svaki dan. Otkad se preselio u kuću u Samoboru, kćeri Iva i Maša za rođendan mu daju korisne darove, poput knjiga o voćarstvu ili dalekozora. Mlakar smatra da će se zbog ulaska u EU dogoditi velike promjene. 

'Sad ću sa psima lakše putovati na izložbe'

Mlakara posebno raduje što će se nakon ulaska u EU lakše putovati i prenositi stvari preko nekadašnjih granica jer sa psima koje uzgaja ide na izložbe u cijeloj Europi.

- Nemam predodžbu kako će to zapravo izgledati, krize su i tamo i ne zna se hoće li Europska unija uopće opstati. Činjenica je da nam nije bilo druge nego ući - smatra Oliver.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!
U MAKARSKOJ

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!

Vlatka se za ovu prigodu odlučila za bijelo odijelo, a ispod je nosila zelenu košulju. Većeslav je nosio sako, plavu košulju i traperice

Tužne sudbine reality lica: Vice umro nakon 'Večere',  Saša iz 'Farme' nije dočekao sina...
MILJENICI PUBLIKE

Tužne sudbine reality lica: Vice umro nakon 'Večere', Saša iz 'Farme' nije dočekao sina...

Nakon snimanja 'Večere za 5' ribar Vice je preminuo, a njegova obitelj je htjela da se epizode ipak emitiraju. Tužna sudbina zatekla je i neke druge kandidate domaćih realityja
Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda
POTPUNO LEŽERNO

Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda

Inače, i nedavno su ju fotografi uhvatili na ulicama grada, gdje je otkrila da ne izgleda savršeno kako često prikazuje na društvenim mrežama