Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
72 komentara

Kovačićek: Zdenka Vučković se trebala brinuti za Anu, a nije

Zdenku Vučković bivše kolegice Zdenka Kovačićek i Višnja Korbar optužuju da se nije brinula o Ani Štefok, iako su potpisale ugovor o dosmrtnom uzdržavanju

Marko Lukunić/PIXSELL
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
72 komentara

Ana me nazvala 1. studenog i rekla mi da leži u krevetu i da je jako gladna. Nazvala sam Zdenku Vučković iako ne razgovaramo već sedam godina i rekla joj da treba pomoći Ani. Ali ona joj nije odnijela hranu nego ju je nazvala i grdila što je trača, kaže Višnja Korbar (69).

Ana Štefok prošlog je tjedna preminula u svojem stanu u zagrebačkom Zapruđu.

- Obdukcija je pokazala da je umrla od srčanog udara, a u krvi su joj našli i opijate - tvrdi Zdenka Vučković.

Nju kolegice Korbar i Zdenka Kovačićek optužuju da nije poštovala ugovor o dosmrtnom uzdržavanju s hrvatskom Edith Piaf. Prema njemu Vučković je postala vlasnicom Anina stana od 30 'kvadrata'.

Obvezala se otplaćivati Anine kredite te se brinuti da Ana bude čista i sita, da joj stan bude čist, osigurati i platiti liječenje u slučaju bolesti, smještaj u domu i pogreb.

Naša Edit Piaf spala je na 30 kila

- Ana je imala mirovinu od 3800 kuna, ali Zdenka nije platila više rata kredita pa su Ani sjedale ovrhe. Od mirovine bi joj ostalo 46 kuna pa je tražila novce od susjeda. Spala je na 30 kilograma, a Zdenka joj se nije htjela javiti na telefon - kažu Kovačićek i Korbar.

Zdenka Vučković kaže da to nije istina i da je Ana primala mirovinu.

- Svima se žalila da je gladna, a imala je novca. Samo nije znala s njim. Pa neću je hraniti kao bebu - kaže Vučković.

Priznaje da Anu nije vidjela od lipnja, ali tvrdi da su se redovito čule. Anini susjedi, koji su pozvali policiju da provali u stan kad su vidjeli da Ana danima ne izlazi, tvrde drukčije.

- Ana je i od mene zvala Zdenku Vučković, a ona joj je poklapala slušalicu - rekao je susjed Barić.

Vučković kaže kako je Anini susjedi i kolegice optužuju jer je mrze i žele njen stan. Korbar i Kovačićek s Vučković se slažu samo u jednom - da je Štefok trebala biti smještena u ustanovu zatvorenog tipa.

- Kod nas nije htjela ostati, a i uznemiravala je štićenike jer im je po torbama i tražila normabele - kaže Luca Slišković, ravnateljica Doma za starije Sv. Ana u Novom Zagrebu.

Anina liječnica Branka Rožić smatra da nije trebala ići u bolnicu.

- Posljednji nalazi bili su uredni. Ana nije bila za prisilno liječenje. Imala je svoj način života - kaže Rožić.

Naši partneri pišu
Message