Obavijesti

Show

Komentari 24

Željko, zbogom: Rajiv Gandhi mu je donosio kruh u Delhiju

Željko, zbogom: Rajiv Gandhi mu je donosio kruh u Delhiju
5

S Bornom Bebekom, s kojim je napisao knjigu 'U potrazi za Staklenim gradom', 'provaljivao' je u Sulejmanov harem, a sina Indire Gandhi žicao je hranu

VIDEO

Borna Bebek (65), danas profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, proputovao je sa Željkom Malnarom pola zemaljske kugle. Njihove brojne doživljaje poslije su opisali u knjizi “U potrazi za Staklenim gradom”, no još više toga ostalo je zabilježeno samo u njihovim sjećanjima.

- Bili smo neustrašivi i mladi pa smo se mnogo puta doista našli u opasnim situacijama. Sjećam se kad smo stigli u Istanbul i željeli pod svaku cijenu ući u Sulejmanov harem iako je to bilo strogo zabranjeno. Harem je bio opasan visokim zidom na čijem vrhu su bile krhotine stakla. No odlučili smo se popeti. Ja sam krenuo prvi, a Željko mi je pomagao dohvatiti rub zida. Popeo sam se i onda se porezao na staklo. Ruka je krvarila i morao sam sići, a nisam mogao. Željko je stajao na rubu stijene i hladno mi je rekao: ‘Skoči mi u naručje!’. Rekao sam mu da je lud jer ćemo obojica poginuti. Ali nisam imao izbora. Zažmirio sam i skočio. Željko me je dočekao u naručju i obojica smo se sretno spustili. Bio je čovjek u kojeg sam se mogao apsolutno pouzdati - prisjeća se Borna Bebek.

Na putu preko Indije zastali su i u New Delhiju. Posjetili su Malnarova starog prijatelja Rajiva Gandhija. Željko je opet izveo nezaboravan štos.

- Vozio se u rikši i u džepu mu je ostalo 10 rupija. Kad je vidio da neće imati dovoljno novca, odglumio je pred vozačem da mora hitno razgovarati s Gandhijem. Ovaj ga je odvezao do telefona, a Željko je Rajivu rekao da je gladan. Rajiv, koji je bio zafrkant, sjeo je u automobil i donio mu dvije šnite kruha pa je vozač odustao od naplate duga - kaže Bebek. 

Bio je u mladosti veliki zavodnik, a poslije vjeran Emiri

Kud god bismo krenuli, žene su ludovale za Željkom jer je bio markantan. Čak se ritualno oženio za indijsku princezu iz Asama koja je zbog njega došla i u Zagreb, ističe Bebek. Malnar je poslije oženio 24 godine mlađu Emiru, kojoj je bio odan do kraja života.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Misica (60) o kojoj priča svijet bila je i na hrvatskim plažama. Otkrila je tajnu svog izgleda...
ATRAKTIVNA ARGENTINKA

Misica (60) o kojoj priča svijet bila je i na hrvatskim plažama. Otkrila je tajnu svog izgleda...

Odvjetnica iz Buenos Airesa, Alejandra Rodriguez proglašena je misicom svog grada, a sada je čeka nacionalni izbor

FOTO Kolinda u Zagrebu gurnula je pod stolicu torbicu od 3000 €
LUKSUZ NA PODU

FOTO Kolinda u Zagrebu gurnula je pod stolicu torbicu od 3000 €

Kolinda Grabar Kitarović je smeđu torbicu iskombinirala sa crnim hlačama i sa bijelom košuljom koja je imala svijetlo smeđe motive. Sve je upotpunila sakoom bež boje
Znaš li tko sam? Obožavala je Fosile, a zbog Rozgine pjesme 'požalila' se Vjekoslavi Huljić
REPERICA I GLAZBENICA

Znaš li tko sam? Obožavala je Fosile, a zbog Rozgine pjesme 'požalila' se Vjekoslavi Huljić

Nedjeljni ručak i pita od jabuke bude joj uspomene iz djetinjstva, a tada je slušala Nove fosile. Sada svojim tekstovima opisuje našu svakodnevicu i zalaže se za bolje i kvalitetnije društvo