Obavijesti

Show

Komentari 3

Žena se nije veselila njegovoj pobjedi na Splitskom festivalu

Žena se nije veselila njegovoj pobjedi na Splitskom festivalu
8

Od romantike u braku Oliver nije odustajao ni nakon više od 40 godina braka, pa je supruzi često poklanjao sitnice. Ponekad joj je napisao pjesmu, a ona mu se nije petljala u posao

VIDEO

U medicinsku sestru iz Dubrovnika mladi Korčulanin zaljubio se na prvi pogled. Oliver Dragojević šarmirao je buduću suprugu Vesnu na Stradunu dok je svirao u Dubrovačkim trubadurima.

- Završila sam medicinsku školu i radila pet godina na dječjem odjelu u dubrovačkoj bolnici. Dovoljno znam o njezi i potrebama djece pa mi nije bilo teško odgajati njih troje - rekla je Oliverova supruga. Nakon Dina (42), Dragojevići su dobili blizance Damira i Davora (39). Mladi bračni par tad je stanovao u skromnom stanu u Splitu, a priželjkivali su i kćer u obitelji.

- Nemam vam ja troje, nego četvero djece. Kad Oliver otvori oči, a obično to čini dugo poslije mene, viče: ‘Ženo, daj mi što ću obući’, zatim ‘što pojesti’, pa ‘plati račune’ te ‘molim te, ona pisma predaj na poštu’ - ispričala je domaćica Vesna. Brinula je o sinovima i kućanstvu, a supruga gotovo nikad nije pratila na turnejama po Australiji, SAD-u i Europi.

Preselila je obitelj u prostraniji stan od stotinjak kvadrata, a u braku su imali lijepih, ali i teških trenutak Oliver je tvrdio da sa suprugom ima tolerantan odnos bez previše svađanja i galame.

Prestao sam raditi pogreške

- Moja supruga rekla bi da je za dug brak u kući važno imati dvije banje (kupaonice, op.a.). Vesna i ja nemamo se vremena posvađati jer sam rijetko doma zbog posla i nastupa. I kad se svađamo, svađamo se tišinom. Važno je međusobno razumijevanje, tolerancija. Kako postaješ zreliji, shvaćaš neke svoje pogreške pa ih više ne ponavljaš - kazao je.

Od romantike u braku Oliver nije odustajao ni nakon više od 40 braka, pa je supruzi često poklanjao sitnice. Ponekad joj je napisao pjesmu, a ona mu se nije petljala u posao

- Sretan sam što imam tako dobru ženu koja me nakon svakog puta dočeka s onim što najviše volim, tanjurom domaće tople juhe. Nitko ne kuha bolje od moje Vesne. Razveselim i ja nju parfemom koji je naručila da joj kupim. Ja sam vam čovjek od starinskih običaja koji uživa u malim stvarima, toplini doma, domaćoj spizi, djeci, unucima... - rekao je glazbenik

No njegova odabranica strpljivija je s unučadi od djeda Olivera. Pjevač se rado zabavljao s unucima, ali najdulje pola sata. Nakon dječje vike i hihotanja Oliver se morao odmoriti.

- Vesna je odlična baka, ona je ta koja pamti sve rođendane i imendane te kupuje poklone. Jako je brižna i pažljiva - ispričao je Dragojević.

Oliver: Nikad se nisam trudio biti savršen muž

O snahama ili, kako mi u Dalmaciji kažemo, nevistama sve najbolje. Biti u svađi s nevistom opasna je stvar jer si onda u svađi i sa sinom. Meni su moje neviste odlične, pohvalio se Oliver.

Prije dvije godien oženio se Dragojevićev sin Davor s Korčulankom Karmen Baničević. Ponosni Oliver pred splitsku katedralu svetog Duje stigao je u pratnji harmonikaša i zapjevao mladencima. Pet godina ranije Damir je oženio dugogodišnju djevojku Vandu, s kojom je dobio kćer Margaritu . Dragojevićev prvorođenac Dino ima blizance Luciju i Tonija te sina Duju koji obožavaju ljetovati u Oliverovoj kući u Veloj Luci. Njegova supruga objasnila je da nikad nije pomislila napustiti pjevača jer je Oliver, unatoč slavi, ostao jednostavan i skroman.

- Nisam se radovala Oliverovoj prvoj pobjedi na Splitskom festivalu i dugo sam se protivila da se bavi pjevanjem. Plašila sam se da se ne promijeni. Zavoljela sam ga zato što je bio duhovit, srdačan i jednostavan. Da nije ostao takav, naš brak sigurno ne bi opstao - rekla je Vesna. 

Svojoj supruzi divio se je odgovarala na svaki telefonski poziv tijekom njegovih putovanja. Dubrovkinja je vodila računa o suprugovim obavezama, pa je njegov dnevni raspored ponekad pamtila danima unaprijed.

- Nikad se nisam trudio biti savršen muž, super otac ili dida. Uvijek nastojim biti iskren. Kad mi nešto ne paše, to se na meni odmah vidi. Ne znam glumiti, u tome sam loš. Ako mi negdje nije dobro, neću to zatajiti, a ako mi je stvarno lipo, onda ću posljednji počistiti šankove - zaključio je pjevač.

VIDI OVO: 10 stvari koje trebate znati o Oliveru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Znaš li tko sam? Obožavala je Fosile, a zbog Rozgine pjesme 'požalila' se Vjekoslavi Huljić
REPERICA I GLAZBENICA

Znaš li tko sam? Obožavala je Fosile, a zbog Rozgine pjesme 'požalila' se Vjekoslavi Huljić

Nedjeljni ručak i pita od jabuke bude joj uspomene iz djetinjstva, a tada je slušala Nove fosile. Sada svojim tekstovima opisuje našu svakodnevicu i zalaže se za bolje i kvalitetnije društvo

Aleksandra Prijović se usred koncerta u Varaždinu obratila mužu: 'Filipe, vidiš li ti ovo...'
EMOTIVNA VEČER

Aleksandra Prijović se usred koncerta u Varaždinu obratila mužu: 'Filipe, vidiš li ti ovo...'

Popularna pjevačica oduševila je sinoć na prvom koncertu u nizu, a kako doznajemo, najveći spektakl priprema se za nedjelju
Ovo je kostim Baby Lasagne za Eurosong! Pogledajte promjene
NIJE ISTO KAO NA 'DORI'

Ovo je kostim Baby Lasagne za Eurosong! Pogledajte promjene

Za kostime je zaslužna prijateljica Baby Lasagne, mlada dizajnerica Valentina Pliško