Obavijesti

Show

Komentari 4

Zet skoro za pet postat će intendant splitskog HNK...

Zet skoro za pet postat će intendant splitskog HNK...
6

Kazalištarci su u šoku jer će Mucalo voditi splitski HNK. Bivša intendantica Mani Gotovac ne smatra Duška kazalištarcem, a ni istinskim umjetnikom

VIDEO

Splitsko Gradsko vijeće u srijedu treba potvrditi odluku o intendantu splitskog Hrvatskog narodnog kazališta. Kazališno je vijeće četverogodišnju dužnost povjerilo pjevaču zabavne glazbe Dušku Mucalu (56). Oduševio ih je programom na 40 stranica, a za mandata će, kaže, na repertoar vratiti predstave koje gledateljima neće biti dosadne.
- Već sam dobio opomene da previše pričam, zato moram šutjeti dok Grad i ministar ne potvrde imenovanje - rekao je jučer Mucalo, koji je 11 godina radio kao diplomirani ekonomist. Iako se proslavio šaljivim pjesmama “Došla marka dinaru na more” i “Ja sam zet skoro za pet”, kazao je da u kazalište neće dovoditi klaunove i raditi cirkus. Bivša intendantica Mani Gotovac (71) razočarana je jer Mucala ne smatra istinskim umjetnikom.
- Biste li vi vlastito dijete dali uličnom pjevaču u ruke da na njemu napravi kirurški zahvat? Kazalište treba odgajati djecu i buduće građane Splita - ljutila se Mani. Ipak je nije iznenadila šokantna odluka kazališnog vijeća jer su, smatra Mani, u Hrvatskoj korumpirani duh i kultura. Duško Mucalo ne obazire se na negativne komentare jer se za mjesto intendanta pripremao pola godine. Pogledao je mnogo predstava i proučavao stručnu literaturu, a imenovanje će, kaže, opravdati znanjem.
Za ostale kandidate, među kojima je i aktualna ravnateljica Drame Dubravka Lampalov, kazališno vijeće smatra da nisu ponudili kvalitetan program. 

KERUM NAVIJAO ZA DUŠKA
Laž je da sam čovjek Željka Keruma. Nezavisan sam i ne pripadam ničijoj stranci, rekao je Duško Mucalo za “Dnevnik” HRT-a. Splitski gradonačelnik od početka je podupirao njegovu kandidaturu.

BIVŠI PREMIJER BIO JE INTENDANT
Bivšem hrvatskom premijeru Ivi Sanaderu (57) mjesto intendanta ponudio je ondašnji gradonačelnik Splita Onesin Cvitan. Dužnost je obnašao do kolovoza 1992.

MANI ODABRALI ZA INTENDANTICU 1998. GODINE
Splićanku Mani Gotovac (71) za intendanticu su izabrali 1998. U mladosti je na Radio Zagrebu uređivala emisije o kazalištu i objavljivala tekstove o kulturi.

RADE JE LJUBAV PREMA KAZALIŠTU PRENIO NA KĆER
Splitski glumac Rade Perković ljubav prema kazalištu i drami prenio je i na kćer Ozanu Ramljak. Osim što predaje književnost, Ozana je već napisala i objavila dvije zbirke pjesama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Sjećate se Petre iz 'Zabranjene ljubavi'? Ovako danas izgleda
GLUMICA

Sjećate se Petre iz 'Zabranjene ljubavi'? Ovako danas izgleda

Anita Berisha proslavila se ulogom Petre u seriji 'Zabranjena ljubav' koja se počela prikazivati 2004. godine

Ivana Knoll uskočila u ružičasti bikini pa otkrila što ju sve čeka
'NIJE JOJ LAKO'

Ivana Knoll uskočila u ružičasti bikini pa otkrila što ju sve čeka

Da će ponovno bodriti Hrvatsku reprezentaciju na Europskom prvenstvu, otkrila je prije mjesec dana
Parovi u 'Braku na prvu' otišli na putovanje: Klara je donijela odluku da napusti eksperiment
NAKON TEŠKOG TJEDNA

Parovi u 'Braku na prvu' otišli na putovanje: Klara je donijela odluku da napusti eksperiment

Mislim da je Lovre očekivao da ću napisati da ostajem i nije shvatio koliko je ovo mene pogodilo, emotivno je rekla Klara