Obavijesti

Show

Komentari 34

Živio za glumu: Biljar i pecanje bili su Pantićev bijeg od treme

Živio za glumu: Biljar i pecanje bili su Pantićev bijeg od treme
7

BORAC DO KRAJA Iako je početkom godine operirao rak prostate i imao problema s mjehurom, pokojni Simić nije ni razmišljao o mirovini. To bi bilo sebično, mislio je

VIDEO

Nitko ne smije biti rob posla jer se tako brzo istroši. Negdje sa strane mora se crpiti inspiracija, bila je misao vodilja Nikole Simića.

Beogradski glumac, kojeg publika najviše pamti kao Dimitrija Mitu Pantića iz kultnog filmskog serijala “Tesna koža” , nije odustajao od glume ni kad je jedva spajao kraj s krajem. Iako mu je i brat Slavko, također glumac, govorio da nađe drugi posao, Nikola je uvijek radije išao glavom kroz zid i probijao ih. Da je mogao birati drugo zanimanje, bavio bi se pecanjem. Omiljeni hobi bio mu je skupljanje mamaca za ribe, treme se rješavao igrajući biljar, a iako je posudio glas Zekoslavu, omiljeni lik bio mu je Šiljo.

VIDEO

Simić se u glumu zaljubio još kao dječak. Na djedovu tavanu s prijateljima je priređivao predstave. Pozornica im je bio stari hladnjak, a prevrnuto korito pretvorio je u stolce za publiku. Pantić je bio kostimograf i scenograf, scenu je osvjetljavao baterijama, a premijera predstave “Tri hajduka” neslavno je propala kad je susjeda banula na tavan i vidjela da su dječaci od njezine ukradene deke napravili zavjesu za pozornicu.

- Ljudi samo kroz smijeh zaboravljaju nevolje i zato je smijeh nešto najblagotvornije, makar samo na trenutak, ali oslobađa nas tenzija. Bolje je kad sve što gomilamo u sebi izbije na površinu kroz smijeh nego kao apel za pomoć na telefonu psihijatrijske klinike - izjavio je na početku karijere Simić. Iako ga zdravlje nije služilo, komičar nikad nije ni pomišljao na odlazak u mirovinu.

- Bilo bi sebično da se sad povučem. Volim raditi s mladima jer njihova energija prelazi na mene. Osjećam se kao da sam im vršnjak - rekao je nedavno Simić. Glumac je umro u 81. godini. Nakon što je operirao rak prostate završio je u bolnici zbog problema s mjehurom. Osim kolega iz cijele bivše Jugoslavije, za Pantićem tuguju kći Ana te unuke Isidora (12) i Sara (7). Starija je od djeda naslijedila ljubav prema glumi pa je, uz školu, već postala zvijezda beogradskih kazališta.

Simić je obožavao svoj voćnjak u kojem je posadio jabuke pa je ondje najčešće uživao razgovarajući sa susjedima.

- Bavio sam se i pčelarstvom, a sad u vrtu sadim voće i povrće - rekao je Pantić.

Bio je u braku 20 godina s 10 godina mlađom suprugom, a rastali su se prije nekoliko godina. Prije tri godine šuškalo se da je u vezi s 48 godina mlađom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Filip iz 'Braka na prvu' pozirao s prijateljima, a detalj je zbunio fanove: 'A gdje ti je prsten?'
NIJE IM JASNO

Filip iz 'Braka na prvu' pozirao s prijateljima, a detalj je zbunio fanove: 'A gdje ti je prsten?'

Filip Belić podijelio je fotografiju koja je privukla veliku pozornost fanova

Demi Moore (61) snimila video u bikiniju pa zapanjila fanove: 'Zgodnija je od svojih kćeri...'
'KAKO JE MRŠAVA'

Demi Moore (61) snimila video u bikiniju pa zapanjila fanove: 'Zgodnija je od svojih kćeri...'

Popularna glumica i bivša supruga Brucea Willisa snimila se sa svoje tri kćeri kako trči na plažu
Bravo, Marko! Baby Lasagna je opet prvi na kladionicama! Ima najviše šanse za pobjedu do sad
VELIKI USPJEH

Bravo, Marko! Baby Lasagna je opet prvi na kladionicama! Ima najviše šanse za pobjedu do sad

Lasagna je krajem veljače zasjeo na prvo mjesto na kladionicama te ga je držao mjesec dana. Neko je vrijeme bio drugi, a sad je ponovno na tronu