Obavijesti

Show

Komentari 28

Životinjsko carstvo: Kristina želi biti hrvatski Dr. Dolittle

Životinjsko carstvo: Kristina  želi biti hrvatski Dr. Dolittle
1

IMA PEDESETAK LJUBIMACA Dok se Kristina Mitak natječe u 'Annu', o njenih devet pasa brine majka Verica, a za ostale životinje prijatelji. Ako pobjedi u showu, veterinarka će otvoriti hotel za pse

VIDEO

Veterinarka Kristina Mitak (43) kao desetogodišnjakinja počela je kući donositi životinje. Osim pasa i mačaka, ljubimci su joj bile ptice, kornjače i ježevi. U RTL-ovu povijesnom showu “Anno” bori se za nagradu od 500.000 kuna jer želi otvoriti hotel za pse.

- U jednoj fazi u svojoj je sobi čuvala 52 kućna ljubimca i jedino što nije nikad udomila su zmije – kaže njezina majka Verica Mitak (69).

Čak su joj i štakori bili ljubimci

Kristina joj je prije odlaska u dvorac Ribnik ostavila devet pasa na čuvanje. Ostalih četrdesetak ljubimaca, među kojima su ptice, glodavci i ostale male životinje, do povratka iz showa povjerila je prijateljima.

U dobrim rukama: Kristinina majka Verica uživa u igri s devet pasa koje joj je ostavila na brigu

- Cijelo susjedstvo navija za nju. Svi bi voljeli da ostvari želju i otvori hotel za pse. Zato je prije ovog povijesnog showa željela ući i u kuću Velikog brata – rekla je Verica. Kristinina mama iznenadila se kad je vidjela da je njezina kći u showu jela puževe. Kaže da veterinarka uglavnom ne jede meso. Ljubav prema životinjama Kristina je naslijedila od roditelja.

- Ona je s ocem lovcem obožavala ići u prirodu i brinuti o životinjama. Nikad joj ništa nismo branili, no bilo je grozno kad nam je donosila miševe i štakore. Imala je čak i grlice koje je hranila, pa su joj ptice dolazile u sobu te sjedile njezinim psima i mačkama na glavi – smije se Verica.

Naslijedila ljubav: Kristina je s ocem koji je bio lovac brinula o divljim životinjama i hranila ih

S obitelji su od Kristinina rođenja živjeli lovački psi, a kao djevojčica je spavala sa psima i pripremala im hranu. Pripitomila je jastreba kojeg je s prozora svoje sobe puštala u let.

U krevetu: Kao djevojčica je spavala sa svojim psima

Medicinu je zamijenila veterinom

Dok je mama Verica držala svinje, Kristina ih je hranila i čistila svinjac, a roditeljima je u pomoć dovodila i svoje prijatelje. Zato se nitko od članova obitelji nije iznenadio kad im je Kristina rekla da je umjesto Medicinskog fakulteta, na koji je primljena, upisala Veterinu.

Slušaju je i ptice: Spasila je malog jastreba, pripitomila ga i imala za ljubimca

Verica je hvali da je u studentskim danima okupila bend i počela pjevati po svadbama. Od zarađenih honorara kupovala je knjige za fakultet.

- Nakon što je upisala studij nismo morali brinuti oko nje. Radila je i pjevala vikendima. Stvarno bila jako dobra zabavljačica na svadbama. Najbolji dokaz tome je što ju je Indira iz Colonije pozvala da joj pjeva na prvom vjenčanju s Narcisom Mujkićem. Znate da glazbenici ne bi angažirali bilo koga da ih zabavlja na svadbi – ponosno priča mama Mitak.

Na svadbama nastupa s bendom

Kraće vrijeme Kristina je radila kao krupje u kasinu. I u tome je bila uspješna, ali u tom se poslu nije pronašla. Osim što voli životinje i pjevanje, atraktivna plavuša bavila se i trbušnim plesom. Zbog ljubavi prema životinjama proputovala je Europu, Aziju i Afriku. U Africi joj se naročito svidjelo to što se ondje mogla igrati s majmunima i tigrićima.

Danas radi u veterinarskoj ambulanti, a od majke se iz Popovca kraj Sesveta preselila u Sesvetski Kraljevec.

Uvijek ima posao: Jedno vrijeme radila je kao krupje u kasinu, ali se u tom poslu nije pronašla

- Kad je odlučila uzgajati pse, zamolila je susjede dozvolu da otvori uzgajivačnicu. Pored toga što ima čistokrvne ljubimce, nije odustala od udomljavanja pasa. Nedavno je našla leglo od 14 štenaca u šumi. Donijela ih je kući, izliječila ih i tražila udomitelje. Svima je uspjela pronaći dom - hvali je majka.

Osim životinja, Kristina voli djecu. Više od dvadeset puta bila je kuma na krstitkama, krizmi i vjenčanjima. Djeca njezinih prijatelja je obožavaju, pa joj često školarci dolaze doma i pomažu joj oko njezinih ljubimaca – zaključila je Verica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Misica (60) o kojoj priča svijet bila je i na hrvatskim plažama. Otkrila je tajnu svog izgleda...
ATRAKTIVNA ARGENTINKA

Misica (60) o kojoj priča svijet bila je i na hrvatskim plažama. Otkrila je tajnu svog izgleda...

Odvjetnica iz Buenos Airesa, Alejandra Rodriguez proglašena je misicom svog grada, a sada je čeka nacionalni izbor

Aleksandra Prijović se usred koncerta u Varaždinu obratila mužu: 'Filipe, vidiš li ti ovo...'
EMOTIVNA VEČER

Aleksandra Prijović se usred koncerta u Varaždinu obratila mužu: 'Filipe, vidiš li ti ovo...'

Popularna pjevačica oduševila je sinoć na prvom koncertu u nizu, a kako doznajemo, najveći spektakl priprema se za nedjelju
Znaš li tko sam? Obožavala je Fosile, a zbog Rozgine pjesme 'požalila' se Vjekoslavi Huljić
REPERICA I GLAZBENICA

Znaš li tko sam? Obožavala je Fosile, a zbog Rozgine pjesme 'požalila' se Vjekoslavi Huljić

Nedjeljni ručak i pita od jabuke bude joj uspomene iz djetinjstva, a tada je slušala Nove fosile. Sada svojim tekstovima opisuje našu svakodnevicu i zalaže se za bolje i kvalitetnije društvo