Show

Komentari 8

Znaš li tko sam ja? Ovu glumicu pratio je glas 'opake ženske'

Znaš li tko sam ja? Ovu glumicu pratio je glas 'opake ženske'

Zaposlila se u Varteksu, no nakon posla joj je ostajalo puno slobodnog vremena pa se upisala u dramsku grupu. Redatelj varaždinskoga kazališta rekao joj je: 'Jako si talentirana. Nećeš valjda raditi u tvornici?'

Iako je kao djevojčica stalno recitirala i pjevala, Smiljka Bencet (87) nakon male mature upisala je srednju medicinsku školu. Kad je došla na praksu, shvatila je da ne može dati injekciju i da to ne može biti njezin poziv.

Jurica Galoić/Pixsell

Zaposlila se u Varteksu, no nakon posla joj je ostajalo puno slobodnog vremena pa se upisala u dramsku grupu. Redatelj varaždinskoga kazališta rekao joj je: 'Jako si talentirana. Nećeš valjda raditi u tvornici?'.

Uloga Regice bila joj je prvo pojavljivanje pred kamerama. Iza sebe je već imala zavidan kazališni opus, no kad ju je nazvao direktor ekipe, ostala je bez riječi i rekla: 'Ja nikad nisam snimala, ne znam kako se to radi'. Prihvatila je ulogu nakon samo 15 minuta razmišljanja. Poziv ju je iznenadio pa je tražila malo vremena da razmisli.

Glas 'opake ženske' pratio ju je i u projektima nakon 'Mejaša” i 'Gruntovčana', pa je, primjerice, Uglješa Kojadinović na pitanje 'Koju glumicu hoćeš da te pošteno izmlati?' rekao: 'To će jedino moći Smiljka'. Ona je u seriji 'U registraturi' igrala Jelušu, zagrebačku gostioničarku, koja muža drži pod komandom.

Najčitaniji članci