Show

Komentari 0

Zrinka Cvitešić će ove subote na koncertu u Lisinskom pročitati pismo posvećeno Dori Pejačević

Zrinka Cvitešić će ove subote na koncertu u Lisinskom pročitati pismo posvećeno Dori Pejačević

Njezina poznata rečenica: 'Ne razumijem kako se može živjeti bez rada' i moja je misao vodilja i ono u što duboko vjerujem, izjavila je Zrinka

U jesen 1922. godine, kada je očekivala svoje prvo dijete, skladateljica Dora Pejačević napisala je suprugu znakovito oproštajno pismo, u kojem je naslutila svoju smrt. Umrla je iznenada 5. ožujka 1923. godine od posljedica sepse, nekoliko tjedana nakon što je rodila dječaka Thea, za kojega je tražila slobodu i širinu odgoja, mogućnost umjetničke izobrazbe i neovisnost o roditeljima i obitelji.

POGLEDAJTE VIDEO:

Upravo to Dorino pismo, svjetski poznata hrvatska glumica Zrinka Cvitešić (43) pročitat će u subotu, 4. ožujka na koncertu posvećenom skladateljici Dori Pejačević u ciklusu Lisinski subotom.

- Posebna mi je čast i osobno, kao i umjetničko zadovoljstvo što ću sudjelovati u koncertu posvećenom Dori Pejačević. Dora je bila iznimna mlada žena koja je u svoje vrijeme pomicala granice gdje god se pojavila. Osobno sam maturirala u glazbenoj školi u Karlovcu u klasi profesorice Lane Bradač baš s Dorinim ciklusom Život cvijeća i veliki sam zaljubljenik u glazbu koju je stvarala - rekla je Zrinka i dodala:

Zagreb: Otvoren novi prostor De Luxe Beauty salona u Ilici

- Njezina poznata rečenica: 'Ne razumijem kako se može živjeti bez rada' i moja je misao vodilja i ono u što duboko vjerujem. Nadam se da će publika doživjeti isto veselje u subotu s kojim ćemo i mi biti na sceni - izjavila je uoči koncerta.

Najčitaniji članci