Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
101 komentara

Zrinko Tutić o estradi: Danas se do slave dolazi minicama

Kantautor i skladatelj Zrinko Tutić otkriva kako je proslavio Tajči, Seve i Doris, kako se snalazi kao član žirija showa 'Zvijezde pjevaju' i što ne valja s našom estradom

Nova TV
Foto: Nova TV
101 komentara

Prvu singlicu objavio je prije 40-ak godina, a do danas je Zrinko Tutić (59) pisao tekstove, komponirao glazbu te producirao više od 30 albuma za Severinu, Maju Blagdan, Doris, Mišu Kovača...

Zrinko odnedavno ima novi angažman. Postao je član žirija televizijskog showa “Zvijezde pjevaju”.

- Rajko Dujmić dvije me godine nagovarao da se vratim na pozornicu pa smo napravili projekt ‘Muzika zabavna’. Shvatio sam da mogu opet biti na pozornici pa mi ne smeta ni biti u žiriju TV emisije. Bit će to jedno novo iskustvo, a neće biti prezahtjevno. Radit ću to samo subotom, nema proba i cirkusa. Dođem tamo i slušam kako netko pjeva, a to je ono što i inače radim - rekao je Tutić. 

Prije nego što se potpuno prepustio skladanju i producentskom poslu, redovito je nastupao.

- Zadnji koncert imao sam s Doris Dragović za doček Nove godine 1988. u tadašnjem hotelu Intercontinental. Postalo mi je prenaporno biti autor i biti na pozornici. Radio sam s Doris, Massimom, Bebekom i oni bi se nakon nastupa i turneja odmorili. A ja sam idućeg jutra išao u studio. Umorio sam se i zasitio, i fizički i psihički. Onda sam odlučio scenu prepustiti drugima - ističe Zrinko.

'A koje su to uopće mlade pjevačice?'

Na pitanje koga od današnjih mladih pjevačica cijeni odgovara: 

- A koje su to uopće mlade pjevačice? Ja sam s Tajči počeo raditi kad je imala 17 godina, sa Severinom kad je imala 20, s Majom Blagdan kad je imala 23. Najstarija mi je bila Doris Dragović. Imala je 25 godina, ali i pet godina staža pjevanja po ljetnim terasama i slično. Tako je to išlo prije, do slave se dolazilo postupno. 

 Dodao je kako danas cure nemaju gdje učiti zanat. Klubovi u kojima bi mogle nastupati su zatvoreni, a nema više ni ljetnih terasa.

- Prelazi se iz kućnih papuča pod svjetla reflektora, samo se obuče mini suknja. I zato nam je estrada takva kakva je - kaže Zrinko. Pohvalio se kako je u tri sekunde u stanju vidjeti hoće li netko postati zvijezda.

- Meni je Tajči došla sa željom da bude Whitney Houston, što s njenom tadašnjom bojom glasa, totalno dječjom, nikako ne bi išlo. Predložio sam tinejdžerski projekt i tako smo napravili Britney Spears prije Britney Spears - kaže.

Teško mu je palo kad je rekla da odlazi u Ameriku.

- Bilo je to ratno vrijeme, prava muka je to bila. Mislim da nitko nije odradio više koncerata za ranjenike, djecu u bolnicama, za prognanike od Tajči. Pustio sam je šest mjeseci prije isteka ugovora. Nikad nisam vjerovao da nasilje ima smisla. Ona je u jednom trenutku dobila neku svoju namjeru koja se pokazala OK jer, eto, ostala je u Americi. Ne znam je li otišla prerano, ali ako je ona danas sretna žena, to nije mjerljivo ni s čim. Ostali smo u kontaktu. Vidjeli smo se kad je zadnji put bila tu i djelovala mi je kao da je našla što je tražila. Radi duhovnu glazbu, nastupa s djecom i mislim da joj to odgovara - zaključuje Tutić.     

Naši partneri pišu
Message