Obavijesti

Show

Komentari 17

Zuhra: I ja sam bio palčić. Imao sam tanke nogice poput goluba

Zuhra: I ja sam bio palčić. Imao sam tanke nogice poput goluba
6

Kao palčić, Zuhra nije bio zakinut ni za bavljenje sportom. Ozbiljnije se navukao na vaterpolo u srednjoj školi. Pratio je modu i kao svi tih godina, nosio samtaste hlače, patkaste cipele sajmonice, a knjige - u koferu...

VIDEO

I ja sam bio palčić! Prvih pet godina svog života imao sam kao golub tanke nogice. Bio sam tako mršav da su me zvali Etiopija, rekao nam je Zlatan Zuhrić Zuhra (58). Rodio se sa svega 1450 grama, u sedmom mjesecu trudnoće. Liječnici i roditelji činili su sve da ga spase. Pamti da je jeo puno špinata.

POGLEDAJTE ZUHRINU PRIČU: 

Pokretanje videa...

Palčići i Zuhra 01:16

U tih prvih pet godina života na sebe je, kaže, kao po medicinskoj enciklopediji navukao sve dječje bolesti. Liječnik je roditeljima savjetovao da ga vode na more ili u planine. 

- Moji nisu imali vikendicu pa je mama žicala smještaj po obitelji, i tamo kuhala za sve samo da ja budem na moru - prisjetio se Zuhra. Na kilaži je dobio tek u trećem osnovne, i tih godina izgledao je kao buhtlica. Formirao se krajem osnovne škole, tad je u jednoj godini izrastao 13 centimetara. Uredale su angine i liječnik je roditeljima savjetovao da Zuhri izvade krajnike.  

- Mama nije dala. Govorila je da krajnici čuvaju od svega, da će mi bez njih bolesti napasti srce. Nije htjela čuti za vađenje - kaže Zuhra. Iako mršav do bola, nije bio predmet ruganja vršnjaka. Tad, kaže, nije bilo razlika među djecom. Nitko ga nije zadirkivao zbog izgleda, a posebice ne radi klasnih razlika.

Zuhra o Večernjoj školi: Plaćali su samo Pervana, ostale nisu
Zuhra o Večernjoj školi: Plaćali su samo Pervana, ostale nisu

Tad toga, ističe, nije bilo. Kao palčić nije bio zakinut ni za bavljenje sportom. Ozbiljnije se navukao na vaterpolo u srednjoj školi. Pratio je modu i kao svi tih godina, nosio samtaste hlače, patkaste cipele sajmonice, a knjige - u koferu. To je tih godina bila velika fora. No knjige su i onda bile teške, pa mu se kralježnica iskrivila.

- Naginjao sam na desnu stranu, bio pogrbljen. Leđa su mi izgledala kao slovo S. Morao sam se izravnati pa je liječnik preporučio plivanje - prisjetio se Zuhra. Uputili su ga pokojnom Duji Bonačiću, a tamo su mu na bazenu rekli 'Kaj bi ti sa 17 godina počeo plivati? Kasno je to…'. Bivši hrvatski vaterpolist, Tomislav Paškvalin, s kojim je Zuhra počeo plivati, tad je imao 100 kila i nije mogao raditi sklekove. Bonačić se, prisjeća se Zuhra, pravio da nije vidio kako im teško ide.

- To je Olimpijski bazen, umreš dok ga jednom preplivaš. A Bonačić kaže 'Nisam vidio, dajte još jednom' - priča Zuhra. Glumac i TV voditelj zna kako je odrastati kao palčić. Inače poznati humanitarac nije dvojio ni trenutka, pridružio se humanitarnoj akciji 'Vratimo Palčiće u Petrovu'. Baš kao i ostali sportaši, glumci, pjevači…. koji na dražbu stavljaju svoje najdraže uspomene i Zuhra je na aukciju stavio dvije unikatne majice iz predstave 'Ocat i sin' u kojoj igra s Tinom Sedlarom

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin