Obavijesti

Show

Komentari 9

Zvijezda 'Igre prijestolja' imala moždani udar: Bojala sam se...

Zvijezda 'Igre prijestolja' imala moždani udar: Bojala sam se...
9

Nakon operacije nisam se mogla sjetiti ni vlastitog imena, što mi je bilo posebno zastrašujuće. Nisam znala što se događa, svi oko mene bili su zabrinuti, priznala je glumica

VIDEO

Britanska glumica Emilia Clarke (32), zvijezda serije 'Igre prijestolja' koju je proslavila uloga Daenerys Targaryen, napokon je progovorila o zdravstvenim problemima koje je, kako kaže, godinama skrivala od javnosti. 

- Dijagnosticirano mi je subarahnoidno krvarenje (SAH), po život opasan tip moždanog udara uzrokovan krvarenjem u prostoru koji okružuje mozak. Imala sam aneurizmu, arterijsku rupturu nakon koje sam se podvrgla operaciji mozga koja je, činilo se, riješila problem. Tada sam imala 24 godine, a ta operacija nije bila moja posljednja niti je bila najgora - prenosi britanski Mirror. 

- Nakon operacije nisam se mogla sjetiti ni vlastitog imena, što mi je bilo posebno zastrašujuće. Nisam znala što se događa, svi oko mene bili su zabrinuti - dodala je.

68th Primetime Emmy Awards Arrivals - LA

Nakon komplicirane i rizične operacije, na setu serije pojavila se za nešto više od mjesec dana. Priznala je kako joj je snimanje druge sezone 'Igre prijestolja' predstavljalo pravu noćnu moru, iako je oporavak išao u dobrom smjeru.

- Ako ćemo biti uistinu iskreni, iz minute u minutu sam mislila da ću svakog trenutka umrijeti - otkrila je glumica. Svoju zabrinutost priznala je producentima, ali nije željela, kako kaže, da za njezine zdravstvene probleme saznaju obožavatelji. 

Reuters/Pixsell

Njezino zdravlje pogoršalo se nekoliko godina kasnije kad joj je pri rutinskom pregledu mozga uočena izraslina koju je bilo potrebno što prije ukloniti, a jedina opcija bila je operacija. Podvrgnuta je još jednoj operaciji, ali ovog puta ona je bila neuspješna. Emilia Clarke tako je ponovno završila na kirurškom stolu koji je uključivao i zahtjevno otvaranje lubanje.

- Oporavak je bio još bolniji nego nakon prve operacije. Izgledala sam kao da sam upravo prošla kroz rat grozniji od onoga kojeg je iskusila Daenerys u seriji. S operacije sam izašla sa izljevom iz glave, a komadići moje lubanje zamijenjeni su titanom. Imam vidljivi ožiljak koji se proteže od mog vlasišta do uha, ali u početku nisam znala da će biti vidljiv. Prije svega, u to vrijeme bila sam u stalnoj brizi oko mogućeg gubitka kognitivnih ili osjetilnih sposobnosti - priznala je Clarke. 

Pratite nas na našem Instagram profilu!

DOK JOJ KARIJERA PROPADA ONA SE ZABAVLJA? Severina uhvaćena u privatnom izlasku s Igorom 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...
Komentar Enisa Bešlagića je naljutio Jacquesa: Suptilno mu je uzvratio putem Facebooka
NIJE MU SJELO...

Komentar Enisa Bešlagića je naljutio Jacquesa: Suptilno mu je uzvratio putem Facebooka

Mladi pjevač ToMa u emisiji se maskrao u pjevača, a Enisova reakcija nije se svidjela Jacquesu...