Obavijesti

Show

Komentari 15

Zvijezda 'Isijavanja': Još viđam Robina Williamsa, mijenja oblik

Zvijezda 'Isijavanja': Još viđam Robina Williamsa, mijenja oblik
5

TV psihijatar dr. Phil u svojoj je emisiji ugostio zvijezdu remek djela redatelja Stanleyja Kubricka, Shelley Duvall, koja je pričala o svojim teškim deluzijama

VIDEO

Jako sam bolesna i trebam pomoć, kazala je glumica Shelley Duvall (67) dr. Philu koji je ju odmah upitao kako se nosi sa smrću svojeg kolege, Robina Williamsa, s kojim je glumila u filmu 'Popaj' 1980.

- Jako volim Robina. Mislim da on nije mrtav, nego samo mijenja oblike - izjavila je Shelley te dodala da ga i dalje viđa, no 'na pola'. U razgovoru s televizijskim psihijatrom spomenula je i da joj smrću prijeti šerif američkog Nottinghama.

Duvall je spomenula i da je brine disk kojeg ima u nozi. 

Epizoda u kojoj gostuje zvijezda 'Isijavanja' prikazat će se večeras no sama najava dignula je neviđenu prašinu. 

Kći redatelja 'Isijavanja', Stanleyja Kubricka, Vivian, pozvala je javnost na bojkot emisije dr. Phila jer besramno iskorištava psihički nestabilnu osobu. 

- Od Shelley Duvall radite show, a ona je teško bolesna. Ovo je, neupitno, oblik jezivog iskorištavanja u svrhu zabave. To je odvratno i okrutno - napisala je Vivian u otvorenom pismu dr. Philu kojeg je objavila na svom Twitter profilu. 

- Ovo mi se gadi. Shelley je jednom bila filmska zvijezda, a vi nesretnoj ženi onemogućujete bilo kakvo dostojanstvo - dodala je kći redatelja. 

S Kubrick su se složili mnogi te su zaključili da će bojkotirati emisiju. 

'Isijavanje' joj donijelo slavu, ali i traume

- Duvall igra jednog od najviše mizoginističkih likova koji su se ikad pojavili na filmu. Ona tamo postoji samo kako bi vrištala i bila glupa, a to nije žena o kojoj sam ja pisao - rekao je autor romana 'Isijavanje', Stephen King (69).

S izborom glumice 'posebnog' izgleda nije bio zadovoljan niti Jack Nicholson (79), koji je htio da mu suprugu u hororu glumi Jessica Lange. No Kubrick nije htio niti čuti, za njega je Duvall bila jedina Wendy. 

Iako ju je sam izabrao za ulogu, Kubrick je tijekom snimanja Shelley najviše kritizirao.

- Moraš izgledati očajno, svima tratiš vrijeme, požuri, napravi tako kako sam ti rekao - rekao je redatelj glumici u jednom od snimljenih trenutaka 'iza kamere'.

Redatelj je scenarij toliko puta mijenjao da je Nicholson prestao čitati preinake, a dijalog s kartica je učio minutama prije snimanja.

Prema Nicholsonu, Kubrick se ponašao ipak 'ljudski', dok je Shelley doslovno mučio. Držao ju je izoliranom danima kako bi što uvjerljivije odglumila Wendy, zarobljenu u pustom hotelu sa podivljalim mužem.

Duvall nije smjela komunicirati s bližnjima, a kada su snimali slavnu scenu s bejzbolskom palicom, natjerao ju je da je ponovi 127 puta. Glumičine natečene crvene oči u sceni rezultat su pravog plakanja. Redatelj nije dao filmskoj ekipi da suosjeća s umornom glumicom te im je to često ponavljao na setu.

Nakon snimanja, Duvall je Kubricku dala ispale pramenove svoje kose da mu pokaže pod kolikim je stresom bila. 

- Od svibnja do listopada bila sam jako lošeg zdravlja zbog stresa. Stanley me gurao do granica izdržljivosti. To je najteža uloga koju sam odigrala u životu - rekla je Shelley kasnije za knjigu 'The Complete Kubrick'. 

Kultna scena u kojoj Jack Nicholson razbija vrata kupaonice sjekirom i govori 'Here's Johnny' snimana je tri dana. Većinu tog vremena, Shelley je zaista provela u zamračenoj prostoriji, bez znanja o tome što će se sljedeće dogoditi. Njeni su vriskovi u filmu stvarni. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Igor i Ivana su pobjednici 13. sezone showa Zvijezde pjevaju: 'Ovo je bilo predivno iskustvo!'
ŠESTA EPIZODA

Igor i Ivana su pobjednici 13. sezone showa Zvijezde pjevaju: 'Ovo je bilo predivno iskustvo!'

Završila je još jedna sezona glazbenog showa, a titulu najboljih ponijeli su Igor Barberić i Ivana Kindl

Instagram izbrisao profil Jelene Karleuše! Napala Hrvate: 'Svaki ima djeda koji je ubijao Srbe'
OTKAZALI JOJ I KONCERT

Instagram izbrisao profil Jelene Karleuše! Napala Hrvate: 'Svaki ima djeda koji je ubijao Srbe'

Pjevačica je podijelila tekst koji je izazvao burne reakcije javnosti
ANKETA Jesu li Ivana Kindl i Igor Barberić zasluženo pobijedili?
RECITE NAM SVOJE MIŠLJENJE

ANKETA Jesu li Ivana Kindl i Igor Barberić zasluženo pobijedili?

Osim Igora i Ivane, za titulu pobjednika u 'Zvijezde pjevaju' borili su se i Mihovil Španja i Goran Bošković te Dea Presečki i Dino Petrić